Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Υπό διωγμόν ο σταυρός και οι εικόνες και στην Ελλάδα

Φαίνεται πως μετά την καταδικαστική απόφαση για την ύπαρξη του Σταυρού στις σχολικές αίθουσες στην γειτονική Ιταλία, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε….

Ήδη  άρχισαν τα πρώτα κρούσματα ……

Δεν μας έφτανε ο ΑΜΚΑ, τα εμβόλια, τα εθνικά μας θέματα… τώρα η Νέα Τάξη έβαλε στο στόχαστρο και τους σταυρούς μας 

 Διαβάζουμε από το εκκλησιαστικό πρακτορείο “Ρομφαία”:

 

 

Την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων ζητησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι από το Εφετείο Αθηνών σε εφαρμογή και της πρόσφατης καταδίκης της Ιταλίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το αίτημα απορρίφθηκε από τους δικαστές, αλλά απ΄ότι φαίνεται άνοιξε η όρεξη σε πολλά νεοταξικά παπαγαλάκια. Έτσι κατά τη δίκη της Ιερά Μονής Βατοπεδίου στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή συνέβη κάτι πρωτάκουστο.  

Ο εισαγγελέας της έδρας Β. Φλωρίδης, αδελφός του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, όπως αναφέρεται και σχολιάζεται σε αρκετές σελίδες του διαδικτύου, είπε στη δικαστή που δικαζόταν για την υπόθεση Μ. Ψάλτη: “Όταν είστε στην έδρα, είναι απαράδεκτο να φοράτε σταυρό, γιατί είναι θρησκευτικό σύμβολο και επηρεάζετε”! 

Ναι, το είπε ακριβώς όπως το διαβάσατε.   

Αυτό που φέρεται να είπε είναι απαράδεκτο και φοβερό.  Ένας εισαγγελέας να κρίνει μια συνάδελφο κατηγορουμένη από το αν φοράει ή όχι σταυρό. Το ότι φορούσε η δικαστής σταυρό σε δικαστική αίθουσα το χαρακτήρισε απαράδεκτο θρησκευτικό σύμβολο.

Και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το πρώτο σοκ, νάσου ο Μάκης ο Τριανταφυλλόπουλος χτες βράδυ, μαζί με τον “συριζαίο” βουλευτή κ.Ψαριανό να χαρακτηρίζουν την ύπαρξη εικόνων στις σχολικές αίθουσες σαν αντισυνταγματική…..

Είχε προηγηθεί από τον βουλευτή σχετική ερώτηση στην υπουργό Παιδείας και δια βίου μάθησης :

 ”Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες και αναφέρει ότι ”θα πρέπει να απομακρυνθούν οι σταυροί από τα ιταλικά σχολεία ώστε να μην προσβάλλεται η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής”, είναι αφορμή για να εξετάσουμε την κατάσταση και στα ελληνικά σχολεία….

Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω ρωτάμε 

– Είναι στις προθέσεις τις κυβέρνησης και του υπουργείου, να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες;

– Είναι στις προθέσεις του υπουργείου η προσευχή και ο εκκλησιασμός να γίνουν προαιρετικές δραστηριότητες, που δε θα πραγματοποιούνται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου;

– Ποια θα είναι η ατζέντα των συζητήσεων της επιτροπής μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Εκκλησίας;…”

Και ετοιμαζόμαστε…… Ο διωγμός δεν θα αργήσει να χτυπήσει την πόρτα μας…

 

 


 

 

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.