Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Χριστιανικός σιωνισμός

Ο Χριστιανικός Σιωνισμός είναι η πίστη μεταξύ των Διαμαρτυρομένων Ευαγγελικών Αναγεννημένων Χριστιανικών ομάδων,ότι η επιστροφή των Εβραίων στους Αγίους Τόπους, και η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, έγινε σύμφωνα με την Βιβλική προφητεία.

Αυτή η πεποίθηση είναι κατά κύριο λόγο, αν και δεν είναι αποκλειστικά, συνδεόμενη με τον Χριστιανικό μεταρυθμισμό, κυρίως στις αγγλόφωνες χώρες εκτός Ευρώπης και περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σύμφωνα με τους Χριστιανούς Σιωνιστές, ο Χριστός δεν μπορεί να επιστρέψει στη γη μέχρι πρώτα να συμβούν ορισμένα γεγονότα: Οι Εβραίοι πρέπει να επιστρέψουν στην Παλαιστίνη, να αποκτήσουν τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ,και να ανοικοδομήσουν τον ναό του Σολομώντα, στη συνέχεια, όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στη τελική, μεγάλη μάχη που ονομάζεται Αρμαγεδδών.

Η δημιουργία ενός Εβραϊκού κράτους πληρούσε τις προφητικές ερμηνείες των μεταρυθμιστών,ότι δηλαδή το Σιωνιστικό Ισραήλ θα φέρει τη δεύτερη έλευση του Χριστού. Η μάχη μεταξύ του Αντίχριστου και του επιστρεφόμενου Μεσσία θα έχει ως αποτέλεσμα την μετέπειτα δοκιμασίας της “Εκρηξης” ή της μάχης στην κοιλάδα του Αρμαγεδδών στο Ισραήλ, όταν όλοι οι εχθροί (διαβάστε:άπιστοι Χριστιανοί που δεν δέχθηκαν τον Αναγεννημένο Χριστιανισμό, οι Μουσουλμάνοι, ειδωλολάτρες, κλπ..) των Αναγεννημένων Χριστιανών θα καταστραφούν αφού ριχτούν σε μια λίμνη από φωτιά. Μετά από αυτή τη μάχη οι επιζώντες Εβραίοι (πολλοί από αυτούς πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της έκρηξης επειδή δεν θα αλαξοπιστήσουν με τη θέλησή τους), ευχαρίστως θα αλαξοπιστήσουν στον Αναγεννημένο.Μετά από αυτά,ο Χριστός θα επιστρέψει.

Ο Χριστιανικός Σιωνισμός,σαν μια συγκεκριμένη θεολογική πίστη, δεν συνεπάγει απαραίτητα την συμπάθειά του για τους Εβραίους ως έθνος ή για τον Ιουδαϊσμό ως θρησκεία.Αφού το Βιβλικό κείμενο είναι γεμάτο με αναφορές στο λαό του Θεού που επέλεξε, τον οποίο πολλοί πιστεύουν ότι είναι το Ισραήλ, είναι σύνηθες για τους Χριστιανούς Σιωνιστές να τονίζουν τις Εβραϊκές ρίζες του Χριστιανισμού, και μάλιστα να προωθούν Εβραϊκες συνήθειες και Εβραϊκές ορολογίες ως μέρος των δικών τους δοξασιών.Ωστόσο,οι Χριστιανοί Σιωνιστές κοινώς πιστεύουν ότι για να επαληθευτεί η προφητεία, ένας σημαντικός αριθμός Εβραίων θα δεχθεί τον Ιησού ως Μεσσία, και ότι τις τελευταίες μέρες,αυτοί οι Μεσσιανικοί Εβραίοι θα πράττουν μια εις βάθος Εβραϊκή μορφή Χριστιανισμού.Πόλλοι Αναγεννημένοι Χριστιανοί Σιωνιστές πιστεύουν ότι ο λαός του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα του λαού του Θεού, που επέλεξε, μαζί με τους εγκεντρισμένους (με βάση τους Ρωμαίους 11:17-24, Αγία Γραφή) εθνικούς Αναγεννημένους Χριστιανούς.Αυτό έχει το πρόσθετο αποτέλεσμα να μετατρέψει τους Χριστιανούς Σιωνιστές σε υποστηρικτές του Εβραϊκού Σιωνισμού.

Το Ισραήλ δεν έχει καλύτερους φίλους στον κόσμο από τους Αναγεννημένους Χριστιανούς Σιωνιστές.Κάθε χρόνο δωρίζουν εκατομμύρια δολάρια στο κράτος του Ισραήλ και αυτό το χρηματικό ποσό θα αυξηθεί σε 45 εκατ. δολλάρια εντός της επόμενης χρονιάς.Οι Αναγεννημένοι Χριστιανοί Σιωνιστές πιστεύουν ότι κάθε πράξη που λαμβάνεται από το Ισραήλ είναι υποκινούμενη από το Θεό, και θα πρέπει να συγχωρείται,να υποστηρίζεται, και μάλιστα να χαιρετίζεται από τον υπόλοιπο κόσμο. “Δεν πειράζει τι κάνει το Ισραήλ,”θα πει ένας Χριστιανός Σιωνιστής. “Για να συμβεί αυτό,ο Θεός το θέλησε.” Αυτό περιλαμβάνει και την εισβολή στο Λιβάνο, όπου εκτιμάται ότι 100,000 Λιβάνιοι και Παλαιστινίοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι. Τον βομβαρδισμό κυρίαρχων χωρών, όπως είναι το Ιράκ.

Τη σκόπιμη και μεθοδική κακοποίηση των Παλαιστινίων-σπάσιμο οστών,φόνευση παιδιών,κατεδάφιση σπιτιών,και εκδίωξη των Παλαιστινίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων από τη γη που κατέχουν για πάνω από 2,000 χρόνια.Είναι η Σιωνιστική Χριστιανική στήριξη των Εβραϊων Σιωνιστών που ενθαρρύνει τους Εβραϊους Σιωνιστές να πιστεύουν ότι μπορούν να υπαγορεύουν αυτά που θέλουν στον υπόλοιπο κόσμο.Είναι η Σιωνιστική Χριστιανική στήριξη στον Εβραϊκό Σιωνισμό που καθιστά δυνατόν για τους πολεμοχαρείς Ισραηλινούς να καταλάβουν τα σπίτια γύρω από το παλαιστινιακό Τεμένους Αλ Ακσά στην προσπάθειά του καλά τεκμηριωμένου σχεδίου για την καταστροφή του πιο ιερού Μουσουλανικού χώρου στη Ιερουσαλήμ, ιερός για ένα δισεκατομμύριο Μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο-το ένα πέμπτο της ανθρωπότητας.Εκεί επιθυμούν να κτήσουν τον καινούριο ναό του Σολομώντα.

Από τους Χριστιανούς Σιωνιστές,οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν.Για αυτούς, το Ισραήλ είναι ένα κράτος που δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι, είτε Μουσουλμάνοι είτε Χριστιανοί.Η Παλαιστίνη δεν είναι κάτι περισσότερο παρά μια ιστορική ανωμαλία που βρίσκεται σε αρχαίους Ρωμαϊκούς χάρτες. Δεν υπάρχει ενοχλητική απαίτηση για δικαιοσύνη, ούτε μπορούν να κατανοήσουν ότι κάπιος άλλος εκτός από τα μέλη της Εβραϊκής κοινότητας έχει το δικαίωμα πάνω στη γη που σήμερα φιλονικείτε.Εκείνοι που μπορεί να είχαν ζήσει σε αυτή γη πριν τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ(η ύπαρξη των οποίων είναι επίσης αμφίβολη, επειδή πιστεύουν ότι αυτή ήταν μια “γη χωρίς λαό για ένα λαό χωρίς γη”) έχουν φύγει για να ζήσουν αλλού – σε μια χώρα οποιουδήποτε που ύπαρχει γύρω τους, όπου ζούν άνθρωποι τρομοκράτες σαν το είδος τους.Το Ισραήλ είναι ένα αμιγώς Εβραϊκό κράτος λουσμένο στο φως,κάτω από το φιλάγαθο βλέμμα του Θεού,περιμένοντας την ημέρα που ο Ιησούς,ο πρίγκιπας πολεμιστής,επιστρέψει για να σκοτώσει όποιους και όσους μπορεί να έχουν αντιταχθεί στη πολιτική του Ισραήλ και όσους δεν έχουν γίνει Αναγεννημένοι Χριστιανοί(συμπεριλαμβανομένων και Εβραίων που αρνούνται να αλαξοπιστήσουν). Σε αυτό το σημείο,οι δρόμοι της Ιερουσαλήμ θα ρέουν σε ποταμό αίματος.

Ο Χριστιανικός Σιωνισμός είναι μια επικίνδυνη και αυξανόμενη ομολογία του Χριστιανισμού στίς Ηνωμένες Πολιτείες.Αυτό που καθιστά τους Χριστιανούς Σιωνιστές ακόμη πιο επικίνδυνους είναι ότι ελέγχουν την κυβέρνηση της χώρας, καθώς έχουν σαν Πρόεδρο τον Μπους που ο ίδιος είναι Χριστιανός Σιωνιστής.Ο Χριστιανικός Σιωνισμός έγινε δημοφιλές από τον 19 ο αιώνα από τον αμερικάνο Cyrus Scofield, όταν έγραψε σε μορφή Βίβλου,τη δική του ερμηνεία των γεγονότων στην ιστορία.Τα περιστατικά αυτά επικεντρώνονται γύρω από το Ισραήλ-παρελθόν, παρόν και μέλλον.Η Βίβλος του Scofield , είναι σήμερα η πιο δημοφιλές Βίβλος αναφοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

http://news.karpasha.com/index.php?opti … &Itemid=19


Related Posts
0 Comments

No Comment.