Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Χρησιμοποίηση της μουσικής ως μέσο επηρεασμού της νεολαίας Μέρος Α’

Υπονόμευση της Ψυχαγωγίας από τη Νέα Εποχή

Χρησιμοποίηση της μουσικής ως μέσο επηρεασμού της νεολαίας

Για την Alice Bailey (1880-1949), 3η Προέδρου της Θεοσοφικής Εταιρείας, η μουσική είναι ένα από τα πιο σύγχρονα μέσα επηρεασμού των μαζών, ενώ αποτελεί ένα μέρος της όλης προσπάθειας για την υποδοχή από τους νέους των ιδεών της Νέας Εποχής.

Ο Πλάτωνας στον “Πρωταγόρα” παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη διαπαιδαγώγηση των νέων και αναφέρει ότι τη μεγαλύτερη επίδραση στη διάπλαση του χαρακτήρα, το ήθος και την καλλιέργεια των νέων έχουν: η μουσική, η ποίηση και ο ρυθμός.

Ο Πλάτων είχε σπουδάσει μουσική κοντά στον Δράκοντα, που ήταν μαθητής του Δάμωνος, συντρόφου του Περικλή. Ο Δάμων είχε γράψει ένα δοκίμιο, στο οποίο υποστήριζε ότι οι μουσικές αρμονίες συνδέονται άμεσα με τις ηθικές αξίες και ότι το κράτος έπρεπε να επιμελείται τα είδη σύνθεσης που εκτελούνταν, για να προστατεύσει το ήθος των νέων κατά τη σωστή διάπλαση του άπλαστου χαρακτήρα τους.

Στον «Τίμαιο», ο Πλάτωνας, υποδεικνύει τρόπους για την τέλεια σωματική και ψυχική υγεία, για τη διάπλαση του τέλειου ανθρώπου. Πιστεύει, πως στο μεν σώμα είναι απαραίτητη η γυμναστική, ενώ στην ψυχή η Φιλοσοφία και η Μουσική.

«Το δε κατά φύσιν αυτού διόρθωσις ουκ αν δύναιτο άνευ μουσικής ορθότητος. Μουσική δε άνευ παιδείας της πάσης ουκ αν αυ ποτέ δύναιτο». (Πλάτωνος Νόμοι 642α).

Ο John Rockwell (ψευδώνυμο, καλός γνώστης της μουσικής που υμνεί τον Σατανά) περιγράφει τα αποτελέσματά της στους νέους:
Αυξανόμενη κτηνωδία μεταξύ των νεαρών, αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονίας, αυτοκακοποιήσεις και ακρωτηριασμοί, απειλές σεξουαλικής μορφής, βιασμοί, ομομειξίες, πορνεία μεταξύ εφήβων, αυτοκτονίες, φόνοι και πράξεις βίας, αύξηση της κατανάλωσης ναρκωτικών με όλες τις κρίσιμες παρενέργειες.

Η ολοκληρωτική μετατόπιση των παραδοσιακών αξιών, εναντίον της οικογένειας, του σχολείου, της θρησκείας σε όλες τις μορφές, αθεΐα και βλασφημία.
John Rockwell, Trommel fener – Rock texte und ihre Wirk angen, Asslar 1983 p.10-11.
Στο βιβλίο Γκίνες με τα ρεκόρ, ο Μακ Κάρτνεϊ αναφέρεται ως ο πιο πετυχημένος εμπορικά τραγουδιστής και συνθέτης στην ιστορία της μουσικής, έχοντας ξεπεράσει τρεις φορές σε πωλήσεις τα 100 εκατομμύρια δίσκων. Περιοδικό Εικόνες.

Ως υπ αριθμόν ένα επικίνδυνος ροκάς στις Η.Π.Α. χαρακτηρίζεται ο John Denver, που αυτοαποκαλείται Μεσσίας και χαρακτηρίζει τη μουσική του Ευαγγέλιο μιας Νέας Θρησκείας. Ο ίδιος δηλώνει Θέλω τα πάντα. Κάποια μέρα θα γίνω τόσο τέλειος, που δεν θα είμαι πια άνθρωπος αλλά Θεός.
Διάσημα θύματα της γοητείας του Ντένβερ υπήρξαν οι Πρόεδροι Ford και Carter, καθώς και 30 κυβερνήτες, γερουσιαστές κ.α. που επικαλέστηκαν επανειλημμένα τη βοήθειά του στις Η.Π.Α.

Εικόνα

Άλλωστε στη θετή του πατρίδα, το Κολοράντο, ο Ντένβερ με κάθε επιτυχία του πωλήσεις 30 εκατομμυρίων δίσκων, τιμάται ως ο καλύτερος Αμερικανός ποιητής!

Σταχυολογώντας από το περιοδικό Τζαζ άρθρο του Marshall W. Stearns, σελίδες 49 και 54:

Με πιο τρόπο η επίδραση της Δυτικής Αφρικής διατηρήθηκε στη Νέα Ορλεάνη και αναμίχθηκε με την ευρωπαϊκή μουσική; Φαίνεται καθαρά πως δύο στάθηκαν οι παράγοντες: Οι ιδιωτικές τελετουργίες του βουντού και οι δημόσιες εκδηλώσεις στη Πλατεία Κονγκό. Ο πρώτος παράγοντας συντήρησε την αφρικανική μουσική – και ιδιαίτερα τους ρυθμούς της- μέσα από τις τελετουργίες του βουντού, ενώ ο δεύτερος ώθησε την ίδια αυτή μουσική προς τα έξω όπου η αμοιβαία επίδραση με την ευρωπαϊκή ήταν δυνατή.

Κρυφό και παράνομο το βουντού συντηρεί στοιχεία της αφρικανικής λατρείας. Ανάμεσα στα άλλα αποτελεί για τον πολιτισμό μας μια δεξαμενή ρυθμών.

Το 1619 χιλιάδες μαύροι από τη Δυτική Αφρική μεταφέρθηκαν στην Αϊτή, η οποία είναι νησί της Καραϊβικής, για να δουλέψουν σαν σκλάβοι στις απέραντες φυτείες του νησιού. Στη νέα τους πατρίδα προσπάθησαν να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμά τους και την προγονική τους θρησκεία, το βουντού. Η λέξη βουντού προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη vaundoun που σημαίνει πνεύματα. Ο πιστός του βουντού καλεί το πνεύμα είτε να τον βοηθήσει σε οτιδήποτε θέλει ή απλώς για να ζητήσει την ευμένειά του. Πρέπει όμως απαραίτητα να κάνει θυσία. Το σπουδαιότερο είναι ότι πρέπει να γνωρίζει τι ζώο θα θυσιάσει, διότι τα πνεύματα έχουν τις δικές τους προτιμήσεις. Ορισμένα προτιμούν τα ζώα να είναι ζωντανά, για να έχουν την ικανοποίηση να τους ρουφήξουν το αίμα ή να τους σχίσουν τις σάρκες. Λέγεται ότι υπάρχουν και πνεύματα τα οποία απαιτούν ανθρωποθυσίες.

Η τελετή αρχίζει με τους αφρικανικούς ήχους των τάμ – τάμ, στην αρχή αργά – αργά και έπειτα όλο και πιο γρήγορα, δημιουργώντας μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα οι πιστοί χορεύουν ασταμάτητα με πάθος. Όταν η ένταση φτάνει στο αποκορύφωμά της, οι πιστοί εκστασιάζονται, υπνωτίζονται και τελικά πέφτουν σε καταληψία, δηλαδή τους κυριεύει ένα πνεύμα. Όσοι κυριεύονται από τα πνεύματα της φωτιάς περνάνε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα ή βάζουν φωτιά στο στόμα τους δίχως να νιώθουν το παραμικρό πόνο. Άλλοι κυριεύονται από τον Λινγκλασού, τον Ταύρο με τους τρεις όρχεις, δυναμώνουν ερωτικά και αρχίζουν ομαδικά όργια με τις γυναίκες που είναι στη τελετή.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο (ιερέας) για να βοηθήσει τη κατάληψη από το πνεύμα, δίνει στους πιστούς ένα ειδικό μίγμα, το οποίο αποτελείται από ρακί, ειδικά βότανα και κόκκινο πιπέρι τα οποία είναι ραντισμένα από σκόνη νεκροκεφαλής.

Συνήθως αυτές οι τελετές, όπως βεβαιώνουν διάφοροι ερευνητές του βουντού, τελειώνουν με θυσίες ανθρώπων και οι πιστοί του βουντού πίνουν το αίμα τους και τρώνε τις σάρκες τους.

Ο John Lennon είπε: Το καλύτερο ροκ – εντ- ρολ είναι το πρωτόγονο. Ο ήχος του ήρθε από τη ζούγκλα. Περιοδικό Rolling Stone 7/1/1971 σελίδα 4.

Εικόνα

Στο βιβλίο Dizioyario dell’ Ηοποr Rοck(Λεξικό του Ροκ της Φρίκης) του Ιταλού Στέφανο Μαρτσοράτι υπάρχει µία µελέτη 380 ονοµάτων συγκροτηµάτων και τραγουδιστών από όλο τον κόσµο που υµνούν τον Διάβολο. Ταξινοµούνται στις εξής κατηγορίες: 1) Ηοποr Rock,2)Black Rock,3)Death Metal,4)Splatter Rock,5)Epic Rοck,6)Industrial Ηοποr,7)White Meta1,8)Doom Metal και 9)Science Fiction Metal. Μερικά ενδεικτικά είναι: Ρίnk Floyd,Black Sabbath,Venom,Alice Cooper(Vincent Damon Furnier; February 4, 1948),Εlectic Lusifer,Κiss,Ronnie James Dio,Fleetwood Mac,Black Widow,Coven, Leviathan,Κing Diamond/Merciful Fate,Motley Crue, Magic Sun,The Who,Fleetwood Mac,Ozzy Osbourn, Meat Loaf, Led Zeppelin, Jethro Tull ,Bee Gees,Jefferson Starship, John Elton, Possessed, Rolling Stones,Elo,Iron Maiden, AC/DC,Lucifer’s Friends, Lucifer, Queen, Santana,The Eagles, Valhalla,Belfegore,Poltergeists,,Megadeth, Brewer and Shipley, Crossfire,Black Oak Arkansas,Electric Light Orchestra, Dr John,Beatles, Sex Pistols, The Κings, The Grateful Dead,Boston,Diamanda Gallas,Ramones,Metallica,Demolition Hammer, W.A.S.P, Plasmatics.

Το σύμβολο S ΕΣ του κεραυνού δηλώνει τον θεό του κεραυνού που στην αρχαία Ελλάδα λεγόταν Ζεύς και στην Γερμανία Θωρ. Επίσης ο Ελληνικός θεός Ερμής ταυτίζεται με τον Γερμανικό θεό Θωρ καθώς και με τον Αιγυπτιακό θεό Θώθ ενώ λέγεται και Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο οποίος θεωρείται ο προστάτης των αλχημιστών. Παράλληλα, ο Ελληνικός θεός Ζεύς ταυτίζεται με τον Ρωμαϊκό θεό Jupiter καθώς και με τον Ινδικό θεό Ίνδρα.

Το σύμβολο του κεραυνού χρησιμοποίησε στα φονικά SS ο Αδόλφος Χίτλερ που μαθήτευσε στην Εταιρεία της Θούλης που ήταν παρακλάδι της Θεοσοφίας.

Εικόνα

Οι KISS στο τραγούδι τους The God of Thunder ομολογούν ότι ο θεός του κεραυνού είναι ο θεός του ροκ εντ ρολ. Οι AC/DC στο Hell’s Bells ομολογούν ότι ο Σατανάς κινεί τον κεραυνό του ρίχνωντας καταρακτώδη βροχή καθώς και ότι οι αστραπές του φωτίζουν τον ουρανό!

Ο κεραυνός είναι έμβλημα του Σατανά όπως προκύπτει από το Ιερό Ευαγγέλιο: “Εθεώρουν τον Σατανά ως αστραπή εκ του ουρανού εκπεσόντα”. Κατά Λουκά 10,18.

Το σύμβολο του κεραυνού το συναντούμε και στο μέτωπο του παιδικού ήρωα Χάρι Πότερ.

Ο κεραυνός στο μέτωπο του Χάρι απεικονίζει τη κατάρα που έλαβε από τον Βόλντεμορτ με την οποία μοιράζεται μαζί του τη σκοτεινή τέχνη να μιλάει στα φίδια. Δηλαδή κατά την επίθεση του Βόλντεμορτ προκαλείται στον Χάρι ένα ανεξίτηλο χάραγμα στο μέτωπό του, σε σχήμα κεραυνού, το οποίο όμως τον έκανε ξεχωριστό!

Εικόνα

Προκύπτει δηλαδή εξοικείωση με την έννοια του χαράγματος στο μέτωπο όπως με τη προώθηση του τατουάζ σαν μόδα προκύπτει εξοικείωση με το να σφραγίζεται κανείς με κάτι!

“Συμπτωματικά” σύμφωνα με τη διδασκαλία της Νέας Εποχής η “φώτιση” θα επέλθει όταν “ανοίξει το τσάκρα του τρίτου ματιού” προσφέροντας απίστευτες ενοράσεις και δυνατότητες.

Στο μέτωπο σφραγιζόμαστε κατά το Άγιο Βάπτισμα (Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου) και στο μέτωπο – ή στο δεξί χέρι – θα εφαρμόσει ο Αντίχριστος το σφράγισμα με το όνομά ή τον αριθμό του ονόματός του όπως μας προφητεύει ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη (Κεφάλαιο ΙΓ 16-18).

Το σύμβολο του κεραυνού εμφανίζεται επίσης στη χορογραφία του Μαΐκλ Τζάκσον και στα εξής συγκροτήματα που υμνούν τον Διάβολο: AC/DC, Electric, Wasp, Light Orchestra, Black Sabbath, KISS, DEATH SS, Slayer.

Ο Αμερικανός Μάικλ Τζάκσον συνέχισε και φέτος να κάνει θραύση στις πωλήσεις με ένα άλμπουμ που το είχε βγάλει πριν δύο χρόνια. Στο διάστημα αυτό, έχει πωλήσει πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα και οι πωλήσεις συνεχίζονται παγκοσμίως σε δυσθεώρητα ύψη. Εφημερίδα Βήμα

Οι Aphrodite’s Child ηχογράφησαν άλμπουμ με τίτλο: 666. Οι Iron Maiden έγραψαν το δικό τους Number of the Beast. Οι ψυχεδελικοί Maze έχουν ηχογραφήσει το Armageddon, οι Merger το Armageddon Time, οι Prism το Armageddon ενώ ο τραγουδιστής των Yardbirds Renaissance, Keith Relf, ονόμασε Armageddon, ένα προσωπικό του συγκρότημα. Περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ ετήσιο 1984-1985.

Ο νεογέννητος ρυθμός BEAT του 1954-1955 βαφτίστηκε από τον νονό του Άλαν Φρίντ (DJ του Κλίβελαντ) Ροκ έντ Ρολλ. Μια λέξη που περιέγραψε δύο κινήσεις του ανθρώπινου σώματος τη στιγμή της σεξουαλικής πράξης στο πίσω μέρος αυτοκινήτου και χρησιμοποιούνταν στη λαϊκή γλώσσα των αμερικάνικων γκέτο των μαύρων. Bob Larson ROCK WHEAT ON 111, Tundale House 1980 p.3

Εκφραστής αυτού του ρυθμού η λεκάνη του αποκαλούμενου Βασιλιά του Ροκ εντ Ρολλ, Έλβις Πρίσκλεϋ ή Elvis the Pelvis (pelvis=λεκάνη). Τα τραγούδια του, όχημα των ιδεών της σεξουαλικής επανάστασης σύμφωνα με το μανιφέστο της οποίας τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ωμή, ασυγράτητη, ερωτική ορμή.

Συνεχιστές του Βασιλιά, οι Μπήτλς, οι Ρόλλινγκ Στόουνς, οι Μόντς, ο Άλις Κούπερ, οι Άνιμαλς, κ.α. Αυτοί όμως φέρνουν μια νέα θεωρία, σε πιο εξελιγμένο ρυθμό, το σκληρό ροκ, Hard Rock. Αυτό συνδυάζεται με την ανακάλυψη του L.S.D. από τον Δρ. Χόφφμαν, της Ελβετικής εταιρείας Σαντόζ. Το L.S.D. είναι ναρκωτικό που προκαλεί οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις ενώ σε χρήση πάνω από 30 φορές προκαλεί σχιζοφρένεια. Αστραπιαία γεμίζουν από αυτό Πανεπιστήμια και σχολεία. Το τραγουδούν οι διάσημοι Eric Burdon & Animals: Μια κοπέλα που λέγεται Σαντόζ – A Girl named Sandoz είναι ο τίτλος της μεγάλης αυτής επιτυχίας.
Οι Μπήτλς μας εισάγουν με το Κίτρινο Υποβρύχιο (Yellow Submarine) την ψυχεδέλεια.

Εικόνα

Ο όρος στη ψυχιατρική σημαίνει την οξεία παραίσθηση που προκαλούν τα ισχυρά ναρκωτικά. Ο ασθενής νομίζει πως είναι πουλί και μπορεί να πετάξει ή σούπερμαν και μπορεί να σταματήσει τρένα με το σώμα του. Είναι η εποχή της ειρηνικής επανάστασης των Χίππυς, make love not war, κάντε έρωτα και όχι πόλεμο, μέσω των ναρκωτικών (L.S.D.) και των Ινδουιστικών κοινοβίων.

Σεξουαλικά όργια και διαλογισμός, με αλχημιστικές ερωτικές πρακτικές (Vamacara Κατζουράχο Οργιαστικές απεικονίσεις, Τάντρα Γιόγκα, Γκουρού Όσο Ραζ Νίς). Απωθημένη οργή, Βιετνάμ, και δολώματα δαιμονοκρατούμενης υστερίας. Στόχος: οι νέοι όλου του κόσμου! Άλλοι σπεσιαλίστες ναρκωτικών είναι οι Ρόλλινγκ Στόουνς. Δικά τους είναι τα Μαύρη ζάχαρη- Brown sugar (που είναι μίγμα ηρωίνης, καφεΐνης και στριχνίνης), Αδελφή Μορφίνη, Ξαδέλφη Κοκαΐνη- Sister Morphine, Cousin Cocaine και Ασημένια Κυρία – Silver Lady όπου εδώ υπονοείται η υποδόρια σύριγγα. Φτάνουμε στις μέρες μας με τη κατάληξη του Ροκ εντ Ρολλ και Χάρντ Ροκ σε Πανκ Ροκ. Punk Rock (Η λέξη στην Αγγλία σημαίνει πρόστυχος ενώ στην Αμερική σημαίνει σάπιος. ) και Χέβυ Μέταλ. Heavy Metal.

Και τα δύο είδη είναι πολύ διαδεδομένα στην Ελλάδα, κατέχονται από δαιμονολατρεία (απεικονίσεις δαιμόνων στα εξώφυλλα δίσκων, ύμνους στον Σατανά άμεσα ή έμμεσα, με διέγερση των παθών του ακροατή) και ωθούν τους οπαδούς τους να τραυματίσουν και να χτυπήσουν τον απέναντί τους με τη βοήθεια ξυραφιών, αλυσίδων, μπρασελέ με ατσάλινα καρφιά και στην πλήρη εκτόνωση της ψυχονευρωτικής κατάστασης, που οφείλεται στον εκκωφαντικό ήχο και τη δόλια μέθοδο υποβολής, με τη καταστροφή του χώρου υπαιθρίων συναυλιών ή άλλων χώρων (βανδαλισμοί καταστημάτων, μέσων συγκοινωνίας κλπ).

Το μεγάλο κεφάλαιο της δαιμονολατρείας στη Ροκ άνοιξε ο Πρίσλεϋ με το τραγούδι Είσαι ο Διάβολος μεταμορφωμένος – You’ re the Devil in disguise-. Ακολουθούν οι Μπήτλς με το γνωστό άλμπουμ τους Το Λευκό Άλμπουμ του Διαβόλου Devil’s White Album γνωστότερο ως Λευκό Άλμπουμ- White Album.

Οι Μπήτλς τραγουδούν επίσης τα Sgt Pepper’s Lonely Heart Band, Devil in Her Heart(ο Διάβολος στη καρδιά της). Είχαν δάσκαλο τον Γκουρού Υπερβατικού Διαλογισμού & Αγιουβέρδα Γιόγκα Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, του αποκαλούμενου θείου βρέφους. Ο Μαχαρίσι έχει βρει τη λύση για όλα τα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, διοικητικά, ενεργειακά προβλήματα. Κάνει εκκλήσεις μέσα από πληρωμένες διαφημίσεις μεγάλων περιοδικών όπως Times, προς όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να δεχτούν την…υπέρτατη σοφία του που καταδέχτηκε να ασχοληθεί και να λύσει τα υλικά και πνευματικά προβλήματα του πλανήτη.

Φυσικά μέχρι στιγμής κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει πάρει στα σοβαρά τις ανοησίες του, αλλά αυτός συνεχίζει χρόνια τώρα, κάθε τόσο να κάνει την πληρωμένη του διαφήμιση, ακολουθώντας όλους τους κανόνες του marketing. Μήπως αυτή η πληρωμένη προπαγάνδα(λόγου χάρη ο Dr. Wayne W. Dyer στο βιβλίο του Ταξίδι στην Ελευθερία, αναγνωρίζει τον Μαχαρίσι ως σοφό που έχει βρει τη λύση σε όλα τα προβλήματα) του εξωτικού σοφού που περιβάλλει τον εαυτό του με μύθους είναι για αυτοκατανάλωση; Μήπως απευθύνεται στους αφελείς οπαδούς του που του χαρίζουν αυτή τη πλουσιοπάροχη ζωή με τις εισφορές τους; Μήπως απλά ο πονηρός άνθρωπος συντηρεί τον μύθο που τον ζει;

Παρατίθεται η ομολογία της Θεοδώρας Κατελούζου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος το 1976.

Επειδή ασκήθηκα στο σύστημα Μαχαρίσι περισσότερο από δύο χρόνια εντατικά, μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, ότι η χαλάρωση του Διαλογισμού είναι μια παθητικότητα Ινδικού στυλ που σου παραλύει κάθε δύναμη αντιστάσεως και αγωνιστικότητας στη ζωή, απέχει δε πολύ από την αληθινή γαλήνη και τη ψυχική ευφορία. Με την τεχνική του Μαχαρίσι και όλες τις σχετικές Ινδουιστικές – Βουδιστικές τεχνικές, ο άνθρωπος αυτοϋπνωτίζεται και σιγά – σιγά χάνει κάθε δύναμη θελήσεως και κάθε πρωτοβουλία. Είναι μια πλύση εγκεφάλου, που υφίσταται σταδιακά, ιδιαίτερα όταν γνωρίσει τον ίδιο τον Μαχαρίσι, και γίνεται τελικά ετερόφωνο χωρίς προσωπικότητα. Εμένα προσωπικά μου είχε κάνει πολύ κακό και διανοητικά, γιατί ούτε να συγκεντρωθώ μπορούσα ούτε να διαβάσω και είχα χάσει την ενεργητικότητά μου. Από τότε που διέκοψα να διαλογίζομαι, μπόρεσα και συνέχισα τις σπουδές μου. Με το σύστημα του Μαχαρίσι είχαμε κατά καιρούς και πολύ επικίνδυνα κρούσματα. Ένας νέος, που έκανε άσκηση στον Υπερβατικό Διαλογισμό κι ενώ παρακολουθούσε ένα σεμινάριο του Μαχαρίσι στη Μαγιόρκα, αυτοκτόνησε. Ένας άλλος έχασε ολότελα την λαλιά του. Κάποιος Έλληνας καπετάνιος παρουσίασε πολλές ψυχικές διαταραχές και τον έκλεισαν στο ψυχιατρείο. Πολλά παιδιά που είδα με τα μάτια μου άρχισαν να κάνουν σπαστικές κινήσεις, χειρονομίες και να παρουσιάζουν διάφορα άλλα συμπτώματα που ήταν έξω από τον έλεγχό τους. Εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος 1976.

Για να δούμε μερικά από τα σαρκαστικά λόγια του Τζον Λένον που τραγουδούσε μπροστά στο εκστασιασμένο τραγικά υποχείριο κοινό του:

Ο Χριστιανισμός θα χαθεί. Θα ζαρώσει, θα εξαφανιστεί. Δεν το συζητώ γιατί έχω δίκιο και θα δικαιωθώ. Είμαστε πιο δημοφιλείς από τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω ποιος θα χαθεί πρώτος, το Ροκ έντ Ρόλλ ή ο Χριστιανισμός.

Christianity will go. It will vanish and shrink. I needn’t argue about that. I’m right and will be proved right. We are more popular than Jesus Christ now. I don’t know which will go first, Rock ‘n’roll or Christianity.
Όταν τα έλεγε αυτά ο John Lennon, το 1966, έπαιρνε τόσο πολύ L.S.D. που νόμιζε ότι ήταν ο Χριστός που ξαναγεννήθηκε! Ήθελε μάλιστα να κοινοποιηθεί το γεγονός μέσω της Εταιρείας τους. Στο περιοδικό Newsweek είχε δηλώσει ο Χριστιανισμός πρέπει να φύγει και στο βιβλίο του A Spaniard in the works, (Ένας Ισπανός επί το έργω) παρουσιάζει τον Χριστό στην υπονοούμενη γλώσσα των Χίππυς, σαν αστείο, κιτρινιάρη, λιγδιασμένο, φασίστα και νόθο. Θέλετε και άλλες απόψεις του;
Ναι, καθόμουν στο Λίβερπουλ, κι ονειρευόμουν την Αμερική. Ποιος δεν το κάνε; Η Αμερική ήταν ο Τσακ Μπέρυ, ο Λεονάρντο του Ροκ έντ Ρολλ. Η Αμερική ήταν ο Λίτλ Ρίτσαρντ και το Τζώνη μπι γκούντ, το Μπήμποπ α λούλα και κορίτσια με μεγάλα βυζιά. Κατάκτησα τον κόσμο, κι αυτό ήταν το αναθεματισμένο πρόβλημα. Πρέπει να είσαι μπάσταρδος για να τα καταφέρεις. Κι οι Μπήτλς, ήταν οι μεγαλύτεροι μπάσταρδοι από όλους.

Οι συνολικές πωλήσεις όλων των δίσκων των Μπητλς της Αγγλίας, που συνετάραξαν στην εποχή τους τον κόσμο, ξεπερνούν κατά πολύ τα χίλια εκατομμύρια αντίτυπα. Περιοδικό Σούπερ Κατερίνα.

Ο κιθαρίστας Martin Stone των Action και ύστερα των Nighty Baby είχε µελετήσει σε βάθος τις ανατολικές θρησκείες.
Οι William Peny Fyve ήταν µαθητές γκουρού όπως και ο Sky Saxon των Seeds και ύστερα των Ya-Ho-Wa 13.
Ο Carlos Santana ασχολήθηκε µε τον Ινδουισµό(Santana στα σανσκριτικά σηµαίνει εθελοντική άσκηση που αποβλέπει στην ένωση µε το πνεύµα).
Άλλοι µουσικοί δοσµένοι σε ανατολικές θρησκείες είναι οι Beathbous, ο Peter Town Shed των Who,o Elvis Prisley και ο Mclaugltim.

Σχεδόν πίσω από κάθε ψυχεδελικό συγκρότηµα της δεκαετίας του ’60 σίην Αµερική, υπήρξε και κάποιος γκουρού. Οι Murari, Rainbow Baud ήταν οπαδοί του Κρίσνα. Οι Quinte Ssence είχαν ασπαστεί τον Βουδισµό και είχαν πνευµατικό οδηγό τον Napada Muni. Μάλιστα τα άλµπουµ των Ρορο! Nuh, Kitaro, Ma!achi, Blake Κ.α. συνίσταται για διαλογισµό. Περιοδικό ποπ & ΡΟΚ Νο 130

Στο Σαν Φρανσίσκο όσο βρισκόταν στις Η.Π.Α. ο γκουρού Τάντρα Γιόγκα Rajmeesh ένα night-club μετατρεπόταν σε discotheque των οπαδών του, που κάθε Τετάρτη με το σύνθημα λάτρεψε τον Θεό χορεύοντας, ντυμένοι στα κόκκινα, κίτρινα, μωβ κλπ. και φορώντας τη κονκάρδα – περιδέραιο του θεού- γκουρού τους, επιδίδονταν σε Ινδικές φιγούρες υπό τους ήχους της ροκ, χέβυ μέταλ κ.α. παρόμοια άντρα μουσικής πανδαισίας υπάρχουν και στην Ευρώπη.

Ο Ραζ Νίς ήρθε πάμφτωχος από την Ινδία, έστησε το πνευματικό του μαγαζάκι και εκμεταλλεύτηκε με πολλή πονηριά την απλότητα και τη γνήσια πνευματική πείνα των ανθρώπων που είχαν χάσει την επαφή με τον Χριστό. Οι πιο αφελείς του τα έδωσαν όλα και έμεινα πάμφτωχοι, δυστυχισμένοι, για να ζει αυτός με τις πολλές Rolls Roys, τα ιδιωτικά αεροπλάνα και τις πολλές επαύλεις του σε όλες τις πλούσιες χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια, που του έδωσε όχι μόνο τα δικαιώματα από τους δίσκους της και τη περιουσία της αλλά του παραχώρησε ακόμη και τη σύνταξη που της έδινε το Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης. Μετά από κάποιο διάστημα, την απομάκρυνε από κοντά του, και πέθανε η καημένη στην Αθήνα, με ψυχολογικά προβλήματα, δυστυχισμένη και ζώντας από οικονομικές βοήθειες φίλων, που την λυπόντουσαν.

Ο Ραζ Νίς, έδινε στους οπαδούς του χασίς, L.S.D. , κοκαΐνη. Μέσα από χορούς τους οδηγούσε σε ομαδικά σεξουαλικά όργια. Ο ίδιος είχε όποια γυναίκα και όποιο αγόρι επιθυμούσε. Μεγάλα περιοδικά, παγκοσμίας κυκλοφορίας αποκάλυψαν όλα αυτά τα γεγονότα και τη δράση του, στα διάφορα ασράμ του, στην υφήλιο. Η εφορία των Η.Π.Α. τον ανάγκασε να δραπευτεύσει από τη χώρα, γιατί ο μεγάλος γκουρού δεν πλήρωνε φόρους. Μετά τα μπλεξίματά του με το νόμο, μετονομάστηκε σε Όσσο, Osho.

Ο γκουρού Rajneesh ανήκει στον Ταντρισμό της αριστεράς χειρός, Vamacara, που έχει τη σεξουαλική πράξη στο κέντρο μυστηριακής ιεροτελεστίας, που οργανώνει ομαδικά όργια, με τα οποία επιδιώκεται η καταστροφή του εγώ. Κατζουράχο – Οργιαστικές απεικονίσεις.
Ο Γκουρού Ράτζ Νίς και μετέπειτα Osho δίδασκε:«Η σεξουαλική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σαν σκάλα για την ανάπτυξη του ατόμου σε υψηλότερα επίπεδα» Περιοδικό New Age Τρίτο Μάτι τεύχος 19 σελ.54
Σύμφωνα με την Τάντρα Γιόγκα που δίδασκε ο Ραζ Νίς, η φώτιση πετυχαίνεται με την επίτευξη του Σαμάντχι κατά τη κορύφωση της σεξουαλικής πράξης.
Ο γκουρού Ραζ Νίς δήλωνε Ο Χριστός στην εποχή του είχε τον ωραιότερο όνο της Γαλιλαίας. Εγώ έχω τις Ρολλς Ρόυς μου.
Για μένα τα λεφτά. Για όλους ο έρωτας.

Το εξώφυλλο του δίσκου των Black Widow Sacrifice είναι κατάμεστο με δαιμονικές μορφές, ενώ τα τραγούδια τους διηγούνται αρχαίες τελετές, την αιώνια πάλη ανάμεσα στο φως και το σκότος, την εποποϊία του Σολομώντα με τον δαίμονα Ασταρώθ. Το τραγούδι In Ancient Days είναι η επίκληση του διαβόλου από ένα μυστηριώδες πλάσμα που έχει ζήσει 13 ζωές. Το Way to Power αναφέρεται στην Αποκάλυψη και το Come to the Sabbath κορυφώνεται με την εμφάνιση του Ασταρώθ.

Οι Black Widow λένε στο Come to the Sabbath: Βοηθείστε με στην έρευνα της Γνώσης, πρέπει να μάθω τη Μυστική Τέχνη. Ποιος τολμά να με βοηθήσει να αναστήσω εκείνο που το ίδιο του το όνομα σχεδόν ηρεμεί τη καρδιά μου. Πετάξτε τα ρούχα σας και ελάτε ξυπόλυτοι, μέσα από τα ρυάκια και τους αγρούς και τις φεγγαρόφωτες ερημιές, τα σώματά σας αλειμμένα με μυστικά λάδια, αρωματικά βότανα θα θεραπεύσουν τις πληγές σας, ελάτε μαζί μου στην έρευνα της Δύναμης, Άντρες και γυναίκες, φέρτε τους συγγενείς σας, θα ενωθούμε όλοι σε έναν εκείνη την ώρα, ας αρχίσει το Σάββατο, Έλα, έλα, έλα στο Σάββατο, Έλα στο Σάββατο, ο Σατανάς είναι εδώ!

Κάθε συναυλία των Black Widow κατέληγε σε ζωοθυσίες! Υπήρχαν δε και συναυλίες τους όπου τα σκηνικά ήταν γεμάτα μαύρα κεριά και με βωμό, στον οποίο πολλές φορές ήταν ξαπλωμένη μια γυμνή γυναίκα, υποδηλώνοντας ότι ήταν έτοιμη για ανθρωποθυσία!!!
Περιοδικό Flash τεύχος 23.

Οι KISS ( King’s in Satan’s Service) στο The God of Thunder λένε:
Ανατράφηκα από έναν δαίμονα, προετοιμασμένος να κυβερνήσω σαν ο μοναδικός. Είμαι ο Κύριος της Ερήμου. Ένας σιδηρούς άνθρωπος του μοντέρνου καιρού. Συγκεντρώνω τα σκότη για την ευχαρίστησή μου. Και σε διατάζω να γονατίσεις, μπρος τον θεό του κεραυνού, τον Θεό του Ροκ έντ Ρολ.
Ο Peter Griss των KISS δήλωσε Πιστεύω στον Διάβολο σαν σε Θεό!
Περιοδικό IBID Μάρτιος 1976 σελίδα 20.

Οι AC/DC (AntiCrist / Death to Crist) στο Hell’ s Bells λένε:
Κινώ τον κεραυνό μου, ρίχνοντας καταρρακτώδη βροχή. Έρχομαι σαν ανεμοστρόβιλος, οι αστραπές μου φωτίζουν τον ουρανό! Είσαι νέος, αλλά θα πεθάνεις! Δεν θα λυπηθώ καμία ζωή, κανένας δεν θα μου αντισταθεί. Έχω τις καμπάνες μου και θα σε πάρω στη κόλαση. Θα σε πάρω! Ο Σατανάς θα σε πάρει! Οι καμπάνες της κόλασης, Ναι! Οι καμπάνες της κόλασης.

Υπόψη ότι το συγκρότημα αυτό έχει πωλήσει από το 1974 περισσότερους από 35 εκατομμύρια δίσκους σε θαυμαστές του!

Οι Rolling Stones τραγουδούν το Sympathy for the Devil που θεωρείται ο επίσημος ύμνος των σατανιστών. Οι Rolling Stones ανήκουν σε μία αίρεση της περιοχής του San Diego και ο αρχηγός τους, ο Mick Jagger δεν κρύβει πως θέλει να είναι ο Εωσφόρος του Ροκ. Δηλώνει Επιδιώκουμε να κατευθύνουμε τη θέληση και τη σκέψη των άλλων. Όσο για τον Γκράχαμ Νάς, εξομολογείται: Νομίζω ότι με το ροκ, εμείς οι μουσικοί διαθέτουμε ένα μυθικό πλεονέκτημα. Μπορούμε να κατευθύνουμε τον κόσμο.

Εικόνα

Χαρακτηριστικά τραγούδια σατανολατρείας των Rolling Stones, είναι και τα Invocations of My Demon Brother (Επικλήσεις του αδελφού μου δαίμονα), Dancing with Mr. D. (Χορεύοντας με τον κύριο Διάβολο) Και το άλμπουμ To Their Satanic Majesties (στις σατανικές τους μεγαλειότητες)!!!

Οι Iron Maiden σκορπούν τη φρίκη με κάθε τρόπο (στίχοι, μουσική, εξώφυλλα, σκηνική παρουσία). Βγαίνουν στη σκηνή με φόντο μια τρομερή μάσκα που μετεξελίχθηκε σε γιγάντιο δαιμονικό κεφάλι που ονομάστηκε Έντι. Ο Έντι πρωτοεμφανίστηκε στο εξώφυλλο του δίσκου Running Free. Ακολούθησε το The Number of the Beast (ο αριθμός του Θηρίου) με τον καινούριο τραγουδιστή, τον Μπρούς Ντίκινσον, και εξώφυλλο τον Έντι και τον Διάβολο.
Ο αριθμός 666 δηλαδή, ΧΞΣ , διαστρεβλώνει και καταστρέφει το όνομα Χριστός. Σύμφωνα με την Αλίκη Μπέϊλη, ο αριθμός 666 περιλαμβάνει πνευματικές ποιότητες και πρέπει να εμφανίζεται συχνά ώστε να εγκαθιδρυθεί νωρίτερα η Νέα Εποχή του κόσμου.

Οι Metalica δηλώνουν πως γνωρίζουν άπταιστα το Νεκροκομικό, τη φερόμενη ως Βίβλο των Σατανιστών, του Αλχαζρέντ! Τα Κθούλχου που αναφέρουν στο τραγούδι τους, το Κάλεσμα των Κθούλχου (Call of Ktulu) ήταν τα παράξενα όντα- πνεύματα που λάτρευε ο Αλχαζρέντ που στο τέλος – όπως λένε- τον κατέφαγαν!

Οι Black Sabbath κυκλοφορούν τον πρώτο δίσκο με ανάποδους σταυρούς και μακάβριες απωθητικές μορφές. Στο άλμπουμ Paranoid και στο τραγούδι War Pigs μιλούν για ένα Sabba. Ακολούθησαν τα άλμπουμ Volume IV και Sabbath Bloody Sabbath (Σάββατο, ματωμένο Σάββατο)! Σάββατα καλούνται οι σατανιστικές τελετές. Σε δίσκο τους είναι γραμμένο Ιησού, εσύ είσαι ο σιχαμερός! Που στο εξώφυλλό του, εικονίζεται μια διαβολική αστραπή που στεφανώνει το 666, δηλαδή τον αριθμό του Αντιχρίστου!

Ο Ozzy Osbourne έχει δηλώσει ότι: Υπάρχει μια υπερφυσική δύναμη που με χρησιμοποιεί για να γράφω το ροκ έντ ρολ. Ελπίζω ότι αυτή η δύναμη δεν είναι αυτή του διαβόλου, του Σατανά. Hit Parader Φεβρουάριος 1975.
Παρόλα αυτά πέρα από πλήθος τραγουδιών έχει και το άλμπουμ Speak of the Devil (Μιλώντας με τον Διάβολο).
Ο Ozzy Osborne των Black Sabbath έχει κόψει με τα δόντια του πάνω στη σκηνή το κεφάλι μιας ζωντανής νυχτερίδας καθώς και ενός περιστεριού!

Δύο νεαροί φίλοι από τη Νεβάδα που άκουγαν επί ώρες μουσική Heavy Metal από τον τραγουδιστή Ozzy Osbourne έφτασαν σε τέτοια πόλωση του νου ώστε αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν, πράγμα που έκαναν. Ο ένας επέζησε τελικά. Στη μουσική του τραγουδιού ακουγόταν υποσυνείδητο μήνυμα που ωθούσε στην αυτοκτονία! Περιοδικό The Economist 15-10-1988.

Τα μέλη του συγκροτήματος Necromass δηλώνουν: Η μουσική μας είναι σκοτεινή, αποκρυφιστική, απάνθρωπη και απόλυτα κτηνώδης… Η κύρια έκφρασή της βγαίνει μέσα από υπερκόσμιες και εξωσωματικές εμπειρίες που βιώνουμε. Necromass είναι μια συνδυαστική λέξη με τέλεια ερμηνεία. Το Necro είναι το αντίστοιχο του θανάτου, το Mass παραπέμπει στο Black Mass, το οποίο είναι η υπερκόσμια πράξη ένωσης με τον Απόλυτο Άρχοντα του Σκότους! Οι Necromass όπως θα κατάλαβες, είναι κάτι παραπάνω από ένα μουσικό γκρούπ. Είναι ένα όπλο στην υπηρεσία του Σκότους. Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε και αποφασισμένοι να φθάσουμε ως την τελική νίκη!
Περιοδικό Metal Hammer/ Heavy Metal. Τεύχος 120.

Η οποία ποια είναι άραγε; Δεν προβληματίζουν αυτά κανέναν;

Σε ερώτηση του περιοδικού Metal Hammer προς τους Diabolos Rising (Ανατέλλων Διάβολος) σε ποια κατηγορία τοποθετούν τη μουσική τους, απάντησαν:
Ναι, μισώ τις ταμπέλες, αλλά θα την αποκαλούσα αιρετική industrial μουσική του σατανά!
Και στην ερώτηση ποιο είναι το περιεχόμενο των τραγουδιών τους, αναφέρουν:
Το στιχουργικό περιεχόμενο είναι σχετικό με την Αποκάλυψη, τη τελική σύγκρουση, το πόλεμο και τη καταστροφή της ανθρωπότητας. Επίσης, καταπιάνονται με το σατανισμό και τη μαγεία, αλλά με έναν παράξενο τρόπο, μυστικιστικό και προκλητικό!
Περιοδικό Metal Hammer / Heavy Metal τεύχος 117.

Στην μουσική εφημερίδα ΟΖ ο King Diamond είπε:

Δεν πιστεύω στην ύπαρξη του Χριστού και γενικά του Χριστιανισμού. Αυτό που με συγκινεί είναι οι σκοτεινές δυνάμεις και ο μυστικισμός.
Είναι δηλωμένος σατανιστής. Στο τραγούδι The Oath του Δανέζικου συγκροτήματος, Mercy Full Fate στο οποίο συμμετείχε, απαγγέλλει όρκο, με τον οποίο ορκίζεται υπηρέτης του Σατανά!

Ο Toony Skeock, κιθαρίστας των Tesla, είπε στην εφημερίδα ΟΖ:
Είμαι άθεος… η ύλη, το φυσικό περιβάλλον και η συμμετοχή του εαυτού μου στην καθημερινή πραγματικότητα, είναι η αρχή και το τέλος της δικής μου πίστης. Πες ότι είμαι ολίγον παγανιστής και υλιστής.

Οι Mortyary Drape στην ερώτηση που αναφέρονται οι στίχοι τους, απαντούν:
Οι στίχοι μας αναφέρονται σε αποκρυφιστικά θέματα όπως η Μαγεία, η Νεκρομαντεία και προσωπικές εξωσωματικές εμπειρίες. Η ενασχόλησή μας με σκοτεινές τέχνες και η φιλοσοφία που έχουμε υιοθετήσει μέσα από αυτό το χώρο, είναι ο κινητήριος μοχλός του γκρουπ όσο τίποτα άλλο. Για μας δεν είχε ποτέ σημασία η μουσική παιδεία ή οι τεχνικές δυνατότητες ενός μέλους όσο η απόλυτη προσήλωσή του στον Αποκρυφισμό. Ο σατανισμός είναι ένα ιερό βιβλίο το οποίο έχει περιορισμούς και νόμους που δεν μπορούν να παραβιαστούν. Η εμπειρία είναι ο μόνος δρόμος για να οδηγηθείς στους απόκρυφους κόσμους του σατανισμού. Το κράτος και η εκκλησία δεν μας απασχολούν καθόλου, γιατί δεν τους αποδεχόμαστε σαν αληθινούς θεσμούς στη ζωή μας. Όσο για τις θυσίες, ο σατανισμός είναι παραπάνω από μια απλή θυσία όπως ο κόσμος νομίζει!
Περιοδικό Metal Hammer / Heavy Metal τεύχος 120.

Παρατίθεται από το βιβλίο του Jean Paul Regimbal

Παραβίαση της συνείδησης με μηνύματα υποσυνείδητα.

Ο Vincent Fournier διηγείται : Εδώ και μερικά χρόνια, πήγα σε μια συγκέντρωση πνευματισμού όπου ο Norman Backley ικέτευσε το πνεύμα να ακουσθεί. Το πνεύμα δήλωσε τη παρουσία του και μου μίλησε. Μου υποσχέθηκε και στο συγκρότημά μου, την δόξα, τη παγκόσμια κυριαρχία στη μουσική ροκ και πληθώρα πλούτου. Το μόνο πράγμα που ζήτησε σαν αντάλλαγμα, ήταν να αφήσω το σώμα μου για να με κυριεύσει αυτό το πνεύμα! Σε αντάλλαγμα της κατοχής του κορμιού μου, έγινα διάσημος σε όλο τον κόσμο. Για να γίνει αυτό, πήρα το όνομα με το οποίο αυτό δήλωσε τη ταυτότητά του στη συγκέντρωση. Αναγνωρίστηκα λοιπόν παγκόσμια. Διερωτάσθε γι αυτό το όνομα; Alice Cooper!!!
Αίματα, γκιλοτίνες, βία, επίκληση πνευμάτων, ράντισμα με δήθεν δηλητήριο του κοινού, καζάνια που βράζουν, κόλαση… αυτό είναι το σκηνικό των συναυλιών του Alice Cooper. Λέγεται πως στις περιοδείες του τον ακολουθεί φορτηγό με πανοπλίες, σιδερικά, σκουπόξυλα, που τα κουβαλάει στη σκηνή, φίδια, νεκροκεφαλές, σκουπίδια και ότι άλλο εφιαλτικό βάλει ο νους του ανθρώπου!

Κάτω από το μικρόφωνο του επικεφαλούς των Ministry υπάρχει μόνιμα ένας σωρός από κόκκαλα και στη κορυφή το κρανίο ενός τράγου! Σε συνέντευξή τους είπαν: Είναι σαν να χτυπάμε τον κόσμο στο κεφάλι με μια βαρειά! Είμαστε οι δυνατότεροι, οι πιο αποκρουστικοί και οι πιο ανατριχιαστικοί!
Περιοδικό Metal Hammer No 94.

Οι W.A.S.P. πίνουν πραγματικό αίμα από κρανίο πάνω στη σκηνή, κόβουν κρέατα με το τσεκούρι και στη συνέχεια τα πετούν στο κοινό! Στα πόδια τους υπάρχουν νεκροκεφαλές!!!

Όπως στη Θεία Λειτουργία συμμετέχουμε και με το Σημείο του Σταυρού που κάνουμε κατά τη διάρκειά της, έτσι και στις σατανικές συναυλίες γίνεται η φοβερή χειρονομία, του Ronnie James Dio που δείχνει ότι Obey to Devil (Υπακούω στον Διάβολο), χειρονομία που επαναλαμβάνουν αδιάκοπα στη διάρκεια των συναυλιών οι ταλαίπωροι οπαδοί. Άραγε το έχουν συνειδητοποιήσει; Ξέρουν, πραγματικά, τι κάνουν;
Στη Θεία Λειτουργία γίνεται η επίκληση του Αγίου Πνεύματος.
Βασιλεύ ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της Αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, έλθε και σκήνωσον εν ημίν και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος προτρέπει Μάθε να ψάλλεις και τότε θα νιώσεις την ηδονή του Πνεύματος.

Στις μουσικές τελετές μαύρης μαγείας, που ονομάζονται Σάββατα, οι μάγοι και οι μάγισσες καλούν όλα τα πνεύματα του κακού, τον Σατανά και τις λεγεώνες των δαιμόνων. Η διαδικασία αυτή παίρνει τη μορφή κάποιας λειτουργίας, της μαύρης λειτουργίας (Black Mass) που είναι παρωδία της Χριστιανικής Θείας Λειτουργίας!

Μία έρευνα το 1981 έδειξε ότι πολλοί νέοι άκουγαν επί ώρες κάθε μέρα ροκ. Τώρα με τα μίνι κασετόφωνα walkman οι ώρες αυτές αυξήθηκαν σημαντικά.

Ο δίσκος του Brian Ferry που πούλησε δισεκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, έχει τίτλο Bete – moiré- Μαύρο Κτήνος. Αυτή η ονομασία χρησιμοποιείται για το μεγάλο δαίμονα Μπάκα στις τελετές μαγείας των Βουντού! Ο ίδιος ο Ferry παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του δίσκου με αλλοιωμένα, διαβολικά χαρακτηριστικά, ανθρωπόμορφου θηρίου με τη μέθοδο της φωτοσύνθεσης.

Στις 16/17 Ιουλίου 1988 διοργανώθηκε φερστιβάλ Αφρικανικής Ρέγκε μουσικής (ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή, η Αφρο- ρέγκε) στον Άλιμο Αθηνών με μετακλήσεις διάσημων νέγρων καλλιτεχνών του είδους. Ένας από αυτούς, ο King Sunny Ade από τη φυλή Γκρούμπα της Νιγηρίας, υμνήθηκε από τις στήλες Ελληνικών και ξένων εντύπων ισάξιος του Bob Marley και εκφραστής της Τριτοκοσμικής μουσικής, με έντονα μηνύματα πολιτικής διαμαρτυρίας όσο και της θρησκείας της πατρίδας του, από τον Τοπικό Τύπο. Η συναυλία του μεταδόθηκε από ένα κανάλι της Κρατικής τηλεόρασης. Κατόπιν εορτής μαθαίνουμε ότι ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης αντλεί τη θεματολογία των τραγουδιών του από τις τελετές μαγείας της πατρίδας του που δεν διαφέρουν από τα ήθη στης Ελλάδας !? σύμφωνα με έντυπο πλατειάς κυκλοφορίας.

Δικαιολογημένα λοιπόν, ο εν λόγω τραγουδιστής εμφανίστηκε κι αυτός να επικαλείται σε έναν τραγούδι του, τον παντοδύναμο Μπάκα της θρησκείας των περισσοτέρων μαύρων μουσικών, της Σαντέρια, ενώ οι δέκτες της τηλεόρασης έδειχναν τους ανύποπτους Έλληνες σε κατάσταση αισθησιακού ολοφυρμού, να συναινούν εν αγνοία τους χορευτικά! Είναι το μήνυμα της σύσφιξης των δύο λαών! Το ρεύμα του μουσικόφιλου κοσμοπολίτη σύμφωνα με το πνεύμα της Νέας Εποχής (New Age) και τις τάσεις των καιρών.

Αθηναϊκή εφημερίδα έγραψε:

Αγία της Κουβανικής μουσικής είναι μια μητρική φιγούρα με θερμό χαμόγελο. Η Σελίνα Γκονζάλες. Η Σελίνα και το συγκρότημά της Κάμπο Αλλέγκρε συνδέουν το παρόν με την προεπαναστατική Κούβα, μία και η καλλιτέχνης κυριαρχούσε στη μουσική Κουβανική σκηνή μαζί με τον άντρα της Ρεουτίλιο Ντομίνγκεζ, ήδη από το 1950. Σήμερα συνεργάζεται με το υιό της κι έχει μια καθημερινή δίωρη εκπομπή στο ραδιόφωνο. Οι Κουβανοί τη λατρεύουν. Δηλώνει Καστρική και τονίζει ότι η θέση των μουσικών έχει βελτιωθεί εξαιρετικά μετά την επανάσταση. Ωστόσο το σαλόνι της κοσμεί ένα τεράστιο άγαλμα της Σάντα Μπάρμπαρα. Όπως και πολλοί άλλοι, κατά κανόνα μαύροι μουσικοί, εξασκεί τη Σαντέρια, μια μυστική Αφροκουβανική λατρεία, που αναμιγνύει στοιχεία, Καθολικισμού και της θρησκείας των Αφρικανών Γιορούμπα. Είναι απολύτως φυσικό να έχω την Αγία στο σαλόνι μου, λέει η ίδια. Κανείς δεν με παρότρυνε ποτέ να την βγάλω ή να την βάλω σε μια πιο διακριτική θέση.

Εγώ είμι Κύριος ο Θεός σου. Ουκ έσονται σοι θεοί έτεροι πλήν εμού. Μη προσκυνήσεις τα είδωλα ουδέ μη λατρεύσεις αυτά. Δευτερονόμιο Ε 6-21.

Ο Ραββί Σανκάρ, πολυλατρεμένος γκουρού του 1960, με τους μυστικιστικούς ήχους του σιτάρ του, εμφανίστηκε στο Ηρώδειο το 1988 με το κύρος του σύγχρονου Μεσσία made in India διακηρύσσοντας στο Intercontinental τις αρχές του Ινδουισμού σαν άμεση προϋπόθεση για την εκμάθηση του σιτάρ! Και τον διαλογισμό σαν την μόνη αλήθεια!
O Bob Larson πρώην diskjockey και αρχηγός ενός γκρούπ που πίστεψε στον Χριστό, γράφει στο βιβλίο του Rock and the Church: Όποιος είναι απελεύθερος του Χριστού, θα πρέπει τους δίσκους και τις κασέτες της ροκ μουσικής, της εκκλησίας του διαβόλου, να τις καταστρέψει.

Στο βιβλίο του Η μουσική πέθανε, διαιρεί τα τραγούδια της ροκ σε 4 κατηγορίες, ανάλογα με τα θέματα που ασχολούνται:
1) Όσα αναφέρονται στη θρησκεία
2) Τη σεξουαλική ανηθικότητα
3) Τα ναρκωτικά
4) Τις πολιτικές και φιλοσοφίες και ιδέες

Στα θρησκευτικά ανήκουν τραγούδια όπως η φωτιά, Mrs Robinson, των Saymon & Garfunkel, Συμπάθεια στο Σατανά που όλα βλάσφημα και ασύστολα μεταχειρίζονται τον Χριστό άλλοτε με περιφρόνηση και άλλοτε πρόστυχα. Μερικά από αυτά τα έχουν ονομάσει σατανικά ροκ.

Η Νέα Εποχή έκανε τη πρώτη της εµφάνιση στο τραγούδι των Led Zeppelin που προωθήθηκαν από WICCA: Witches Intemational Crafts and Conjuration Arts(Διεθνείς Εmδεξιότητες Μαγισσών και Εξορκιστικές Τέχνες) Stαirwαy to Heαven που αν παιχτεί αντίστροφα ακούγονται µηνύµατα δαιµονολατρίας. Συγκεκριµένα ακούγεται αντίστροφα ] have got to live for Sαtαn(πρέπει να ζήσω για τον Σατανά). Το κοµµάτι Stairway to heaven αναφέρεται η ανάβαση από µια γυναίκα της σκάλας του ουρανού. Αν το σηµείο Υπάρχουν δύο δρόµοι που µπορείς να διαλέξεις παιχτεί ανάστροφα τότε ακούγεται Δεν υπάρχει έξοδος φυγής … Αυτό οδηγεί στο γλυκό µου Σατανά. Αλλού είναι γραμμένο αντίστροφα το μήνυμα υπήρξε ένα παιδί που γεννήθηκε γυμνό…τώρα είναι Σατανάς, θα τραγουδήσω γιατί ζω με τον Σατανά!

Το Τάγµα WICCA αριθµεί 2.000.000 µέλη στις ΗΠΑ, 500.000 µέλη στην Μ. Βρετανία και 500.000 µέλη στη Γαλλία. Οι WICCA διαθέτουν τρεις εmχειρήσεις δίσκων µουσικής και προώθησαν πολλούς διάσηµους καλλιτέχνες όπως οι Μπόµπ Ντύλαν, Άλις Κούπερ, Μικ Τζάγκερ και συγκροτήµατα όπως των Κiss(Κings ίη Satan’ s Service), Black Sabbath, Rolling Stones, Who, Zepelin κλπ.
Άλλες σατανιστικές οργανώσεις είναι η Witches Society και η Gaπy Funkel.

Το Υδροχοϊκό µήνυµα της Νέας Εποχής µεταδόθηκε πρώτη φορά µε το Song Aquarius από το µιούσικαλ Hair τη δεκαετία του 1970:
Αρµονία και δικαιοσύνη και σαφήνεια! Συµπάθεια και φως και αλήθεια! Κανείς δεν θα φιµώσει την ελευθερία, δεν θα νεφελώσει κανείς το πνεύµα! Θα µας φέρει κατανόηση ο µυστικισµός και ο άνθρωπος θα µάθει να σκέπτεται ξανά! Ευχαριστίες στον Υδροχόο, στον Υδροχόο!

Στη µουσική ροκ µνηµονεύονται κυρίως τέσσερα ονόµατα:
Aleister Crowley: Είναι ο πρωτοπόρος του νεοσατανισµού. Το πραγµατικό του όνοµα ήταν Edward Alexander. Το 1899 έγινε µέλος του Ροδοσταυρικού Τάγµατος Golden Dawn στου οποίου τις τελετές χρησιµοποιούνταν κοκαίνη, όπιοο και χασίς. Το 1900 πήγε στη Κευλάνη και διδάκτηκε γιόγκα από το δάσκαλό του Allan Benett που έγινε βουδιστής µοναχός µε το όνοµα Ananda Mettya. Μετέβη στη συνέχεια στην Ινδία και ύστερα στο Κάιρο. Έγραψε υπό τη καθοδήγηση πνεύµατος (δαίµονα)µε τη µορφή του Guardian Angel Aiwass το λεγόµενο Βιβλίο του Νόµου» των σατανιστών. Η βασική προσταγή του Βιβλίου του Νόµου» είναι Κάνε ότι θέλεις. Η πανουργία κρύβεται στο ότι ο άνθρωπος µέχρι να φθάσει σε πολύ υψηλά πνευµατικά µέτρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι λογισµοί είναι δικοί του, ποιοι προέρχονται από τον Θεό και αποβλέπουν στην ωφέλειά του και ποιοι από τον Διάβολο και αποσκοπούν στη καταστροφή του.
Ο Crowley ασχολήθηκε µε αντίστροφη γραφή, µουσική και γλώσσα. Στο βιβλίο του Οδηγίες για τη χρήση της μαγείας επιβάλλει στους οπαδούς του να εκπαιδευτούν στο να σκέφτονται ανάποδα! Στο γράψιμο, την ακουστική, την ομιλία, ακόμη και στο ανάποδο περπάτημα! Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι ο εγκέφαλος είναι ικανός να χειρίζεται ανάποδες εικόνες! Πρόκειται για εκπαίδευση στη Μη Πράξη που αποβλέπει στον παραγκωνισμό της λογικής. Ένας σύντροφος στη μαγεία του Κάρλος Καστανέντα, ο Πάμπλο (ή Παμπλίτο της ομάδας του Χενάρο Φλόρες) είχε ως Μη Πράξη το ανάποδο περπάτημα!
Μέχρι και ο Χάρι Πότερ διδάσκει την αντίστροφη γραφή! Δες στο Τόμο Α σελίδα 178 και στο Τόμο Β σελίδα 330.
Keneth Anger: Οπαδός του Crοwley,µύησε τον Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones στον αποκρυφισµό. Επηρεασμένος από τις μάγισσες Marianne Faithfull & Anita Palleubeng ο Μικ Τζάγκερ αφιερώθηκε στον Σατανά και αναφέρεται χαρακτηριστικά ως δαίμονας του Ροκ.
Anton La Vey: Είναι ο ιδρυτής του Σατανιστικού Τάγµατος Η Εκκλησία του Σατανά και μέντορας του συγκροτήματος των Eagles. Η ομάδα Εκκλησία του Σατανά ιδρύθηκε το 1966 από τον πρώην θηριοδαμαστή και ιδιωτικό αστυνομικό Lave που υποδυόταν τον Σατανά στο φιλμ του Πολάνσκυ με τίτλο Το μωρό της Ρόζμαρυ που αντιστρέφει την χριστιανική ηθική και βοήθησε στη παγκόσμια διαφήμιση του σατανισμού. Το μυθιστόρημα στο οποίο βασίστηκε η ταινία είναι του Αιρα Λέβιν. Η ομάδα Εκκλησία του Σατανά θεωρεί την εκδίκηση και την πλεονεξία αρετές, στα 9 Statements του ιδρυτή, ενώ αναφέρεται ότι ο Σατανάς ενσαρκώνει την ικανοποίηση των παθών. Όταν ο Αμερικάνικος κινηματογράφος προέβαλε τη ταινία Το μωρό της Ροζμαρυ δημιουργήθηκε στην Αμερική ένα κύμα ανατολικών θρησκειών και σατανιστών. Οι σατανιστές, οπαδοί του Charles Manson, επιτέθηκαν στη γυναίκα του Πολάνσκυ, ηθοποιό Σάρον Τέιτ η οποία ήταν έγκυος και την σκότωσαν, για να αφαιρέσουν το έμβρυο και να το θυσιάσουν σε τελετή μαύρης μαγείας!!
Carlos Castaneda Ρh.D.:Ιδρυτής του ροκ συγκροτήµατος Eagles μαζί με τον Anton La Vey. Το δημοφιλέστερο τραγούδι τους, το Hotel California, αναφέρεται στο Hotel California που είναι πραγµατικό και µάλιστα αυτό στο οποίο ο Anton La Vey στέγασε πρώτη φορά την Εκκλησία του Σατανά το 1969. Στο εσωτερικό σαλόνι του εξωφύλλου του δίσκου τους, υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του χώρου υποδοχής του ξενοδοχείου, με αρκετό κόσμο, όπου ποζάρουν τα μέλη του συγκροτήματος. Εκεί διακρίνεται και ο Λα Βέι! Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται σε ένα τρομακτικό και παράξενο ξενοδοχείο στο οποίο αν κάποιος μπει μέσα, δεν μπορεί να ξαναβγεί!

Το τραγούδι περιλαμβάνει υποσυνείδητο μήνυμα σατανιστικής τελετουργίας.

Με αντίστροφο παίξιμο του δίσκου(πάλι αντιστροφή!), ακούμε το υποσυνείδητο μήνυμα μια σατανιστική τελετουργία η οποία καλείται «Μαύρη Λειτουργία» (Black Mass που αποσκοπεί στην ένωση με τον Διάβολο). Με αντίστροφο παίξιμο του τραγουδιού Hotel California ακούμε: «Ο Σατανάς δίνει διαταγή πάνω στη διαταγή, οργανώνει τη δική του θρησκεία. Ναι θα μπορούσες να γνωρίζεις, Όλη αυτή η νύχτα ήταν υπέροχη. Ε, αυτός το μαγειρεύει σε μια δεξαμενή, κάνει στον υιό του μια ένεση ναρκωτικού. Του κάνει δώρο άλλη μια ένεση. Ναι! Μείνει για λίγο αγόρι, κάθησε κάτω. Η αγγελική μου σκόνη ακουμπά εκεί πάνω. Άφησε να σου δείξω κάτι, τον λυπημένο Σατανά μέσα σε ένα Χίποπ». Το αγόρι είναι ο Αντίχριστος και Χίποπ είναι είδος ναρκωτικού. Όσο για τη θρησκεία που οργανώνει ο Σατανάς, αυτή είναι η πανθρησκεία της Νέας Εποχής.
Οι Eagles τραγουδούν τα Witch Woman και Journey of the Sorcerer που υμνούν τη δόξα του Εωσφόρου και το βασίλειό του, την κόλαση! Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το πονηρό πνεύμα που εδρεύει στους Ινδιάνους Cosmos.

Ο Κάρλος Καστανέντα αυτοαποκαλείται ανθρωπολόγος και είναι µυηµένος στον σαµανισµό των Ινδιάνων της Αµερικής από έναν Ινδιάνο µάγο µε το όνοµα Χουάν Μάτους. Η διδακτορική του διατριβή είχε θέµα τα παραισθησιογόνα φυτά εχινόκακτο πεγιότλ, ντατούρα ινοξία, στραµόνιο και τα µανιτάρια ψιλοσιµπίν Μεξικάνα.

Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί της ροκ μουσικής, δηλαδή οι David Crosby, Nathan Young και Graham Nash είναι μέλη της Εκκλησίας του Σατανά.

Τα μουσικά είδη δημιούργησαν ένα παγκόσμιο κοινό ανεξάρτητα από εθνότητες, φυλές, µόρφωση ή κοινωνικές διαφορές! Οι Hippies στις δεκαετίες 1960 και 1970 διαφήμισαν τη χρήση παραισθησιογόνων ουσιών όπως το L.S.D. και διακήρυξαν την ελεύθερη συμβίωση καθώς και ότι είναι αναχρονιστικός ο θεσμός της οικογένειας. Στους Μοντς άρεσε η κατάχρηση αµφεταµινών και των συναφών χαπιών.
Οι Ρόκερς είχαν αφρόντιστο ντύσιµο µε δερµάτινα ρούχα, µπότες, αλυσίδες, καρφιά και µαλλιά µακριά και λιγδωµένα ενώ οι Πανκ προβάλλουν στίχους εmθετικούς, προκλητικούς και χυδαίους και οι Φουτουριστές φορούσαν εντυπωσιακά ρούχα ή µάλλον στολές παρωχηµένων εποχών και διαφόρων χωρών, χρησιµοποιούσαν άφθονο µεικ- άπ, και άλλα είδη του γυναικείου µακιγιάζ.

Η Μαίρη Κουάντ διαφηµίζει τη µίνι φούστα που σε ελάχιστο χρόνο κατακλύζει τον πλανήτη! Η Άνι Λένοξ παρουσιάζεται με κόκκινα μαλλιά και μαύρα δερμάτινα παντελόνια που αμέσως μιμούνται οι οπαδοί της. Ομοίως και η Τίνα Τάρνερ που προβάλλει τα δερμάτινα στενά παντελόνια ή μίνι και τα παπούτσια με το ψηλό τακούνι. Η Μαντόνα προβάλλει τη γυµνή µέση, το αισθησιακό σώµα και ένα ιδιαίτερο γυναικείο στυλ που µιµούνται χιλιάδες κορίτσια σε ολόκληρο το κόσμο. Μαντόνα στα Ιταλικά σηµαίνει Παναγία και ενώ αρχικά ήταν σεµνή εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα προκλητική. Διαφήµισε µάλιστα δανταλωτά εσώρουχα µε σταυρούς συνδυάζοντας έτσι σεξ µε θρησκευτικά σύµβολα. Παρουσίασε δηλαδή τα χριστιανικά θρησκευτικά σύµβολα ως µόδα.

Η Νέα Εποχή πρεσβεύει ότι είναι υπεράνω ορίων, συνόλων και συµβόλων οδηγώντας έτσι στη παραµέριση του Χριστιανισµού(Μόδα ήταν και … πέρασε!?).

Εμπορικό ροκ από τη πιο αντιπροσωπευτική τραγουδίστρια του 1980 την περίφημη Μαντόνα. Ελάχιστος υποτυπώδης ρουχισμός, πρόκληση και πρώτο χιτ το τραγούδι Like a virgin- σαν μια παρθένα. Δεύτερο χιτ: Open your heart- άνοιξε τη καρδιά σου. Όπου η σταρ γοητεύει ένα οκτάχρονο αγοράκι σε πορνοσόου, σε βίντεο κλιπ, τον Ζαν Μπατίστ Μοντινό, που τυγχάνει και παιδί – θαύμα της Γαλλικής αβανγκάρντ σκηνής. Εξαχρείωση από πάσης πλευράς; Για τους θαυμαστές: Αυτή είναι τέχνη!(;) Δισεκατομμύρια πωλήσεις και ορυμαγδός μίμησης της σταρ. Και έρχεται το επόμενο συγκλονιστικό βίντεο –κλιπ με την επιτυχία Like a prayer – σαν προσευχή. Εμφάνιση ηδονικά αισθησιακή, και η Μαντόνα φυλάει τα πόδια ενός Αγίου μέσα σε μία εκκλησία, και σε άλλη σκηνή τραυματίζεται στα χέρια με ένα μαχαίρι, θυμίζοντας τα σημάδια του Χριστού.

Ακολουθούν εικόνες σεξουαλικής βίας πάνω στην Αγία Τράπεζα και σαδομαζοχισμός. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Ας αφήσουμε τον ίδιο τον Genesis P Ottidge να μας το πει:
Θέλουμε να υπονομεύσουμε ιδεολογικά και να διαφθείρουμε τη νεολαία, όχι όμως με την έννοια που πιστεύει ο κόσμος, όχι σύμφωνα με τις Χριστιανικές αντιλήψεις, που έχουν επιβληθεί από άτομα που υπάρχουν μόνο και μόνο για να κάνουν όλους τους άλλους να νιώθουν ένοχοι.

Related Posts
0 Comments

No Comment.