Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ξένα κέντρα προπαγάνδας και διαχείρισης κοινής γνώμης εργάζονται για την διάδοση εικόνων που κάνουν

Ξένα κέντρα προπαγάνδας και διαχείρισης κοινής γνώμης εργάζονται για την διάδοση εικόνων που κάνουν το γύρο του κόσμου και υπονομεύουν την προσπάθεια για οικονομική διάσωση της χώρας

 

 

Αποκλεισμένα λιμάνια, φωτογραφίες τουριστών που κάθονται απελπισμένοι πάνω στις βαλίτσες τους με «χαμένο» βλέμμα και απεργοί του ΠΑΜΕ που σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες πάνω στους καταπέλτες πλοίων. Εικόνες φρίκης από ένα καμένο κατάστημα Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, όπου άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Διαδηλωτές που επιχειρούν έφοδο στο Κοινοβούλιο και πανό κρεμασμένα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Βίντεο με επεισόδια ανάμεσα σε απεργούς και ΜΑΤ, αλλά και καταστηματάρχες σε απόγνωση που φωνάζουν ότι καταστρέφονται μαζί με τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα πακέτο – βόμβα σκάει στα χέρια ενός 52χρονου αστυνομικού, πατέρα δύο παιδιών, στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη…

Η υπόθεση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας εξελίσσεται σε διαχείριση κρίσης -χωρίς αρχή και τέλος- καθώς η κυβέρνηση υποχρεώνεται εδώ και τρεις μήνες να δίνει «μάχη διάσωσης», ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα: για την έξοδο της οικονομίας από το τούνελ της κρίσης και για μία στοιχειωδώς αξιοπρεπή εικόνα, που είναι απολύτως αναγκαίο «εργαλείο», προκειμένου να πείσουμε τις διεθνείς αγορές ότι είμαστε ικανοί να διαψεύσουμε όσους σεναριολογούν περί ελληνικής πτώχευσης ή επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

Τα σενάρια πτώχευσης και η Αφροδίτη της Μήλου
Τα σύννεφα άρχισαν να συγκεντρώνονται απειλητικά από τον περασμένο Μάρτιο, όταν κατέστη αναπόφευκτη η προσφυγή της Αθήνας στην ευρωζώνη -και εν συνεχεία στο ΔΝΤ- με στόχο την εξασφάλιση δανεισμού, καθώς οι διεθνείς αγορές μας γύριζαν την πλάτη. Τον Απρίλιο, η αμφισβήτηση της δυνατότητας της Ελλάδας να αποφύγει την χρεοκοπία εξελίχθηκε σε «χιονοστιβάδα». Στις 22 Απριλίου οι «New York Times» έγραφαν ότι «πολλοί επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Αθήνα, έχοντας περάσει χρόνια δημοσιονομικής κακοδιαχείρισης και πιθανής οικονομικής ασφυξίας, τελικά θα χρειαστεί να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της και τους σχετικούς όρους με τους δανειστές της -ένα μόλις βήμα πριν από την πλήρη πτώχευση». Την ίδια ώρα και ενώ η Ανγκελα Μέρκελ πιεζόταν από τη γερμανική κοινή γνώμη να μην «ενδώσει» εγκρίνοντας πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, το (υποτίθεται) σοβαρό γερμανικό περιοδικό «Focus» έπαιζε το παιχνίδι του φτηνού λαϊκισμού. Ενα προκλητικό, προσβλητικό και κινούμενο στα όρια του ρατσισμού πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού λειτούργησε σαν σπίθα και ακολούθησε η έκρηξη. To αποτέλεσμα είναι η άνευ προηγουμένου ένταση στις σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου, με φόντο το εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου και με μία άσεμνη χειρονομία.


Φονικός εμπρησμός στη Μarfin και έφοδος στο Κοινοβούλιο
Στις 5 Μαΐου, μέρα μεσημέρι και ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας, τρεις νέοι άνθρωποι βρίσκουν το θάνατο από ασφυξία στον τρίτο όροφο του κτιρίου που στεγάζει το υποκατάστημα της Τράπεζας Μarfin, στην οδό Σταδίου 23. Μία ομάδα κουκουλοφόρων, που αναζητούν μέχρι σήμερα οι αστυνομικές αρχές, σπάνε την τζαμαρία και εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και εύφλεκτο υγρό, με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά. Η Ελλάδα θρηνεί τους τρεις νεκρούς και το σοκ διπλασιάζεται όταν γίνεται γνωστό πως ανάμεσά τους υπάρχει μία έγκυος γυναίκα. Είναι μία μαύρη ημέρα για τη χώρα, ενώ διεθνή μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Λίγες ώρες νωρίτερα, μία άλλη ομάδα διαδηλωτών επιχειρεί να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλει στο προαύλιο του Κοινοβουλίου. Ακολουθεί σύγκρουση με δακρυγόνα, καθώς τα ΜΑΤ επεμβαίνουν και ανακόπτουν την έφοδο.


Η υπερκινητικότητα του ΠΑΜΕ
Η προσοχή της κοινής γνώμης στρέφεται στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με αφορμή μία αμφιλεγόμενη ενέργεια: μία συμβολική κατάληψη που πραγματοποιούν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στον Ιερό Βράχο έχουν αναρτηθεί δύο πανό (στα ελληνικά και στα αγγλικά) που γράφουν «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε» και τα οποία είναι ορατά από διάφορα σημεία της Αθήνας. Οι συγκεντρωθέντες παραμένουν στον Ιερό Βράχο. Η φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου και η Ακρόπολη θυσιάζεται στο βωμό του συνδικαλισμού.
Αυτή είναι, όμως, μόνον η αρχή. Το ΠΑΜΕ ξεκινά στα τέλη Απριλίου «ανένδοτο» εναντίον του κρουαζιερόπλιου «Ζενίθ». Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο λιμάνι του Πειραιά με τα μέλη του ΠΑΜΕ να αποκλείουν το πλοίο είχαν ως αποτέλεσμα η πλοιοκτήτρια εταιρία να ανακοινώσει ότι θα διακόψει όλες τις κρουαζιέρες που είχε προγραμματίσει για την Ελλάδα. Η δωδεκάωρη καθυστέρηση στον απόπλου και η απίστευτη ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών οδήγησαν σε μια απόφαση που θα στοιχίσει στην οικονομία εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει και συνέχεια: στις 23 Ιουνίου ξεσπά νέα ένταση στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτήν τη φορά τα μέλη του ΠΑΜΕ αποφάσισαν να εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων, σε ένδειξη συμπαράστασης στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η «Στέφενσον», η οποία και κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Τουριστικοί πράκτορες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δηλώνουν ότι ακυρώνονται μαζικά «πακέτα» στην αρχή του καλοκαιριού, επειδή αδυνατούν να διαμορφώσουν προγράμματα με κλειστό τον Πειραιά.


Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας
Στις 24 Ιουνίου συγκλονίζεται όλη η Ελλάδα από την τυφλή δολοφονική επίθεση των τρομοκρατών, με δέμα – βόμβα, που σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και λίγα μέτρα από το γραφείο του υπουργού. Τα όσα προκύπτουν από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον τρόπο που χτύπησαν οι δράστες δίνουν νέα, άκρως επικίνδυνη τροπή στη δράση της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Η γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» γράφει ότι «η τρομοκρατική επίθεση ρίχνει “νέες σκιές” στην εικόνα μιας χώρας, η οποία λόγω της επαπειλούμενης χρεοκοπίας της ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, των βίαιων διαμαρτυριών και απεργιών, προσφέρει εδώ και μήνες ούτως ή άλλως αρνητικά πρωτοσέλιδα στο διεθνή Τύπο»…

 

 

http://greeknation.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.