Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΒΟΜΒΑ! ΦΡΑΓΚΟ ΤΣΑΚΙΣΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η SIEMENS ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

siemens-samaras2

 

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!

      Με την πλήρη ανοχή-συμπαιγνία της κυβέρνησης Σαμαρά      Καταγγελία του Συνδέσμου Προσωπικού της       Siemens θα την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από την Ελλάδα χωρίς να πληρώσει δεκάρα τσακιστή;

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

H απάτη και ο εμπαιγμός σε βάρος του λαού δεν έχει τέλος. Ο πολυθρύλητος εξωδικαστικός συμβιβασμός του Δημοσίου με την Siemens τον οποίο υπέγραψε εσπευσμένα τον περασμένο Αύγουστο ο Α. Σαμαράς, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων.
Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ήδη κατηγορείτο ότι κουκούλωσε το σκάνδαλο της Siemens με  συμβιβασμό-μαϊμού (αφού από τα 2 δις ευρώ που είχε αποφασίσει να επιβάλλει σύσσωμη η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ως αποζημίωση της Siemens προς το Δημόσιο, ο ίδιος πετσόκοψε το συμβιβασμό στα 200 εκατομμύρια ευρώ), έρχεται σήμερα με τη στάση του να δώσει συγχωροχάρτι στη Siemens και για τα 200 εκ. ευρώ!

Με λίγα λόγια η γερμανική εταιρεία που έριξε στα βράχια τη χώρα με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου, δεν πληρώνει φράγκο! Αυτό  επιβεβαιώνει και η καταγγελία του Συνδέσμου Προσωπικού της SiemensΑΕ στην οποία προέβησαν στις 19 Απριλίου και με την οποία φαίνεται ότι σημειώνονται αθρόες απολύσεις των εργαζομένων της Siemens ενώ η υποχρέωση που είχε αναλάβει η γερμανική εταιρεία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ήταν να διασφαλίσει τις θέσεις των 600 εργαζομένων.

Η ανακοίνωση-κόλαφος του προσωπικού της Siemens έχει ως εξής:

 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ SIEMENS Α.Ε.

Μαρούσι, 19.04.2013


Συνάδελφοι,


Στη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τη Γενική Διεύθυνση κο Πάνο -Ξυνή και τη Διεύθυνση Προσωπικού κα I. Φαναριώτη στις 28.03.2013 συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα, τα οποία θεωρούνται ανοιχτά και συζητούνται σε κάθε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εταιρείας:

·        Συμφωνία της εταιρείας με την Ελληνική Δημοκρατία

·        Ανθρώπινο Δυναμικό της εταιρείας με ημερομηνία 28.02.2013

Σχετικά με το θέμα «Συμφωνία της εταιρείας με την Ελληνική Δημοκρατία» ενημερωθήκαμε ότι προχωράμε καλά στα θέματα που αφορούν την Συμφωνία (π.χ. υποτροφίες, δωρεές στα νοσοκομεία, καταπολέμηση της διαφθοράς). Συγκεκριμένα για τις επενδύσεις που συμπεριλαμβάνονται στη Συμφωνία, ο κος Ξυνής ενημέρωσε ότι αναζητούνται μακροχρόνιες επενδυτικές ευκαιρίες για τη ΣΗΜΕΝΣ στην Ελλάδα οι οποίες θα είναι κερδοφόρες και θα θέτουν βάσεις για το μέλλον.

Σχετικά με το θέμα «Ανθρώπινο Δυναμικό της εταιρείας», σύμφωνα με τα στοιχεία από 28.02.2013 ενημερωθήκαμε ότι ο αριθμός των εργαζομένων αορίστου χρόνου είναι 308 και ότι την τελευταία τετραετία απολύθηκαν 264 συνάδελφοι και προσλήφθηκαν 125. Ο αριθμός δανειζόμενου προσωπικού είναι 69 εργαζόμενοι.

Σχετικά με το θέμα των απολύσεων/αποχωρήσεων ενημερωθήκαμε ότι έπεται συνέχεια.

          Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, η Δ/νση, επιδιώκει τη μετατροπή της Εταιρείας σε μικρή, ευέλικτη και κερδοφόρα επιχείρηση μέσω μείωσης του λειτουργικού της κόστους, ήτοι μείωση προσωπικού

Απολύσεις που έχουν την μορφή εθελούσιας εξόδου, αναγκάζοντας τους συναδέλφους να αποδέχονται να αποχωρήσουν.

Μας ενημέρωσαν ότι η KINTEC, ο τομέας της Βιομηχανίας και τα legacy projects θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα.

Ενημερωθήκαμε ότι για τα legacy projects αναζητούνται επενδυτές οι οποίοι αντίστοιχα θα απορροφήσουν και τους εργαζόμενους σε αυτά τα έργα.


Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ζητάει από όλους να σταθείτε δίπλα του. Το Σωματείο αποτελούμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και συλλογικά πρέπει να παλέψουμε. Οι συνθήκες είναι αντίξοες και όσο ο καιρός κυλά θα γίνονται χειρότερες.


Απαιτούμε συλλογικά, δυνατά, να σταματήσουν οι απολύσεις.

Στην εταιρεία αυτή εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε προσφέρει πολλά. Με τη δική μας δουλειά η εταιρεία έβγαλε κέρδη. Καιρός να μας το αναγνωρίσει και να μας στηρίξει και όχι να προσπαθεί να απαλλαχτεί από εμάς.

Καμία απόλυση δεν είναι δίκαιη και καμία απόλυση δε γίνεται αποδεκτή από το Σωματείο!

Εκ μέρους του Δ.Σ.


Η Πρόεδρος                                                                  Τα Μέλη

Ε. Γκούφα

Να υπογραμμίσουμε ότι της καταγγελίας του προσωπικού της Siemens ΑΕ είχε προηγηθεί αντίστοιχη καταγγελία του σωματείου εργαζομένων της BSH, το οποίο απευθυνόμενο με επιστολή του προς τη διοίκηση της Siemens ΑΕ, με τίτλο «η Siemens κοροϊδεύει», ανέφερε ότι οι όροι της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο «είναι το μεγαλύτερο Πολιτικό και Οικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης»! Συγκεκριμένα, υπογράμμιζε: «Ξεπερνά τα όρια της κοροϊδίας η στάση της Siemens απέναντι στην Ελλάδα. Δεν φτάνει που όλοι οι όροι της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο είναι το μεγαλύτερο Πολιτικό και Οικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, η Γερμανική Εταιρεία ψεύδεται όσον αφορά στα της δήθεν επένδυσης των 60 εκατ. ευρώ και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Έρχεται στην επιφάνεια ένα ακόμη ζήτημα που έχει άμεση σχέση με την αθέτηση των συμφωνηθέντων. Αποκαλύπτεται έτσι το ψέμα της συμφωνίας Δημοσίου-Siemens….».

Αλλά και ο σωματείο εργαζομένων της ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ θυγατρικής της μητρικής Siemens που έχει εργοστάσιο στην Εύβοια που κατασκευάζει ηλεκτρολογικούς πίνακες, είχε καταγγείλει την διοίκηση της Siemens AE.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ SIEMENS, ΕΓΙΝΑΝ…ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Από τις 31 Μαρτίου το γράφαμε εδώ στην «Ε.Ω», με τον ίδιο ακριβώς τίτλο: «Οι Επενδύσεις στη Siemens έγιναν… απολύσεις»! Και επιβεβαιωνόμαστε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι λένε ξεκάθαρα ότι την τελευταία 4ετία έχουν απολυθεί 264 υπάλληλοι (με πολύχρονη υπηρεσία) ενώ έχουν προσληφθεί 125. Οι οποίοι 125 προσλήφθηκαν με τα νέα μέτρα του εργασιακού Μεσαίωνα. Έχουν απομείνει γύρω στους 310 υπαλλήλους στη Siemens και η χιονοστιβάδα απολύσεων θα πλακώσει και άλλο προσωπικό.

Και όλα αυτά, ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens, στους όρους του, υποχρέωνε τη γερμανική εταιρεία να διασφαλίσει την παραμονή στην εργασία των 600 υπαλλήλων. Ιδού τι ακριβώς υπέγραψε η Siemens: «Η Siemens αναλαμβάνει να διασφαλίσει την παρουσία της SAE στην Ελλάδα η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερο από 600 εργαζόμενους, με τη χρήση, εντός του 2012, των ενδεικνυόμενων μέσων και ενεργειών οικονομικής στήριξης που υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η εκπλήρωση αυτής της διάταξης θα στοιχειοθετείται εγγράφως στην Επιτροπή Εποπτείας από τους ορκωτούς ελεγκτές της SAE».

Γράφαμε στις 31 Μαρτίου: «Ποιο είναι το ενδιαφέρον του κ. Σαμαρά για την τήρηση των όρων του συμβιβασμού με τη Siemens; Ποιο το ενδιαφέρον του για τη συνεχώς διογκούμενη ανεργία; Μήπως ο αριθμός των εργαζομένων στη Siemens συρρικνώνεται αντί να αυξάνει; Μπορούν ο κ. Σαμαράς αλλά και ο διευθύνων Σύμβουλος της Siemens ΑΕ, κ. Πάνος Ξυνής, να μας ενημερώσουν πόσοι εργαζόμενοι παραμένουν σήμερα στη γερμανική εταιρεία; Πόσοι ήταν πριν από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και πόσοι τώρα; Μήπως είναι λιγότεροι; Για να μην μας δουλεύει κι άλλο ο κ. Σαμαράς».


Όπως αποδεικνύεται, ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να εμπαίζει τον λαό: το Δημόσιο υπέγραψε έναν συμβιβασμό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ και προκειμένου να υλοποιηθεί, όφειλε μέσω της κυβέρνησης να ελέγχει την πορεία εφαρμογής αυτού του συμβιβασμού. Το ότι ο κ. Σαμαράς κάνει την πάπια φανερώνει και τον πραγματικό του ρόλο σε αυτή την υπόθεση: για μια ακόμη φορά φαίνεται να κάνει πλάτες στη Siemens.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ε.Ω» της 31ης Μαρτίου, επιβεβαιώνεται:  από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens o κ. Σαμαράς δεν διεκδικεί ούτε τα 200 εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε η κυβέρνησή του! Τονίζαμε δε με νόημα: «Έχει λάβει εντολή από την Μέρκελ να …θάψει και αυτό το ποσό ώστε η Siemens να μην δώσει ούτε δεκάρα τσακιστή;».

H SIEMENS ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ…ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Ο κ. Σαμαράς εμπαίζει το λαό με το πλασματικό ενδιαφέρον του για επενδύσεις. Ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ανέφερε ρητώς ότι η  Siemens, αναλάμβανε την υποχρέωση για «επένδυση κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ και θα οδηγήσει στην απασχόληση πλέον των 700 ατόμων», δεν έκανε τίποτε για τη δημιουργία αυτής της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα, με τον κ. Σαμαρά να παραμένει κτηνωδώς απαθής!  Επομένως, «αέρας κοπανιστός» είναι το ενδιαφέρον του Έλληνα Πρωθυπουργού για επενδύσεις στην Ελλάδα!  Προβλέπαμε δε το εξής για τις πραγματικές προθέσεις της Siemens. «Η Siemens ΑΕ όχι μόνο δεν δείχνει καμιά διάθεση να επενδύσει σε αυτό που έχει δεσμευθεί, αλλά τη μια και μοναδική παραγωγική μονάδα που διαθέτει στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και αφορά την παραγωγή οικιακών συσκευών (BSH), τη συρρικνώνει καθημερινά, μεταφέροντας τις δραστηριότητές της στην Τουρκία».

ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ SIEMENS!

H κ. Αγαλιώτου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της γερμανικής εταιρείας, σε μίνι συνέντευξή της στην «Ε. Ω της Κυριακής», είπε ανακρίβειες και ψέματα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα αποκαλύπτονται με την ανακοίνωση των εργαζομένων της SiemensΑΕ.  

Ερώτηση 1η

 Στην ερώτηση αυτή η κ. Αγαλιώτου απαντά πως οι εργαζόμενοι στην εταιρεία είναι γύρω στα 700 άτομα. Όμως, με επιστολή του, το Σωματείο εργαζομένων της Siemens στις 19 Απριλίου 2013 καταρρίπτει τον ισχυρισμό της Άλλωστε, για το ίδιο θέμα την κ. Αγαλιώτου έχουν κατά το παρελθόν διαψεύσει και η εφημερίδα «Αυγή» (5 Σεπτεμβρίου 2012).
Όπως  και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής» της 13ης Μαΐου 2012.

Ερώτηση 2η

 Στην ερώτηση αυτή η κ. Αγαλιώτου ισχυρίζεται πως δεν γίνονται μαζικές απολύσεις. Όμως, στην επιστολή των εργαζομένων αναφέρονται  μαζικές απολύσεις. Και επιπλέον, η εταιρεία δεν εμφανίζεται με…  ανθρώπινο πρόσωπο, γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηριστούν οι απολύσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες με πολυετή προϋπηρεσία, στα χρόνια της υποτιθέμενης εξυγίανσή της από το βρώμικο παρελθόν, όπως η Κωνσταντίνα Κακ…., η Άννα Λύτ… και ο Χρήστος Μπεκ…….; Τα άτομα αυτά τα προστάτευε επί σειρά ετών η διοίκηση Χριστοφοράκου!
 

Ερώτηση 3η

 Και σε αυτή την ερώτηση η εκπρόσωπος της Siemens αποφεύγει να δώσει καθαρή απάντηση. Η επιτροπή που έχει συσταθεί κάτω από την ομπρέλα του ΥΕΘΟ, ουδέποτε έχει ασχοληθεί με το ενδεχόμενο να ασκηθεί πίεση προς τη Siemens για την κατασκευή εργοστασίου στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, που και το υπάρχον εργοστάσιο στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη αργοπεθαίνει μεταφέροντας και την τελευταία παραγωγική του δραστηριότητα στην Τουρκία. Την ίδια ακριβώς ώρα που και ο ίδιος Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον.
 
 


 “Ελεύθερη Ώρα”

Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.