Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός «συνοδεύει» φουσκωτό με πρόσφυγες στη χώρα μας

Βίντεο-ντοκουμέντο, χαρακτηριστικό της στάσης των τουρκικών αρχών απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα, κατέγραψε ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, Γιώργος Παπαδόπουλος, στη Μυτιλήνη, στο οποίο φαίνεται καθαρά μία τουρκική ακταιωρός, που πλησιάζει φουσκωτό σκάφος γεμάτο με πρόσφυγες, που πλέει προς την βόρεια ακτή της Λέσβου.

 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η τουρκική ακταιωρός πλησιάζει το σκάφος με τους μετανάστες, κάνει ένα κύκλο γύρω από αυτό και στη συνέχεια αποχωρεί προς τις τουρκικές ακτές αφήνοντας το φουσκωτό ανενόχλητο να πλεύσει προς τις ακτές της Λέσβου.

Η εικόνα αυτή καταγράφηκε περίπου πριν από ένα μήνα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Εφταλούς, που βρίσκεται στη βόρεια Λέσβο και της απέναντι μικρασιατικής ακτής. Το βίντεο έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση της Άγκυρας, σύμφωνα με την οποία στο διάστημα μεταξύ 17ης Ιουλίου και 17ης Αυγούστου η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε στο Αιγαίο 18.300 μετανάστες. Επίσης, πιστοποιεί ότι η στάση της Τουρκίας αντί να αποτρέπει, έως και ενθαρρύνει τη δράση διακινητών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται με όποιον τρόπο μπορούν τους απελπισμένους πρόσφυγες.

Εντύπωση προκαλεί δε, η είδηση για τη σύλληψη Τούρκου, ο οποίος μετέφερε με τζετ σκι μετανάστες στη Λέσβο, έναντι 2.000 δολαρίων. Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με παρατηρητήρια του Ελληνικού Στρατού. Οι τουρκικές αρχές δεν είχαν πάρει «χαμπάρι» παρόλο που το δρομολόγιο από την τουρκική περιοχή του Σαρμουσάκ στα Μυστεγνά της Λέσβου επαναλαμβανόταν έως και έξι φορές την ημέρα!

 

 

 

http://olympia.gr/

Related Posts
0 Comments

No Comment.