Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Video – Ξεπούλησαν κυριαρχικά δικαιώματα τής Ελλάδος στους Τούρκους και τώρα παρακολουθούν σιωπηρά..

Τουρκικό “γλέντι” πάνω απο το Αγαθονήσι παρακολούθησε το Υπουργείο Άμυνας !

Το Τουρκικό Πίρι Ρέϊς “διέγραψε” απο την Ελληνική επικράτεια το Καστελλόριζο!

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να κάνει καθησυχαστικές δηλώσεις στην Ελληνική τηλεόραση δηλώνοντας οτι η Ελλάδα παρακολουθεί σιωπηρά τις Τουρκικές κινήσεις και η Άγκυρα απάντησε με 6 Τουρκικά μαχητικά που περικύκλωσαν το Αγαθονήσι τέσσερα απο τα οποία “ξήρισαν” στην κυριολεξία την παραλία του νησιού τρομοκρατώντας του λουόμενους….
Αφορμή για τις καθησυχαστικές δηλώσεις Βενιζέλου αποτέλεσε η εξόρμιση του Τουρκικού πλοίου Πίρι Ρέϊς για υποθαλάσσιες έρευνες πετρελαίου μέσα στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), και εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, αλλά και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, οπού ξεκίνησε η Τουρκία με επίσημη ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερκών.

Οι Τούρκοι μετέτραψαν όλα τα Πρωτόκολλα που κατα καιρούς έχουν υπογραφεί με την Ελλάδα σε… μπακαλόχαρτα

Η συγκεκριμένη Τουρκική κίνηση παραβιάζει όλα τα Πρωτόκολλα (Καραμανλή-Ετζεβίτι, 1976 Βέρνη, Παπούλια-Γιλμάζ, 1987) αφού πλέον η Άγκυρα ουσιαστικά διαγράφει απο το χάρτη της Ελληνικής Επικράτειας το Καστελλόριζο!

Αν συνεχίσει το “Πίρι Ρέϊς” να προχωρήσει ανενόχλητο σε έρευνες στο βυθό προς εντοπισμό πετρελαϊκών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ (εντός των νοητών θαλασσίων ορίων του FIR Αθηνών) και εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τότε απεμπολούμε στην πράξη οικονομικά δικαιώματα αλλά πρακτικά και δικαιώματα ελέγχου σε ολόκληρη της ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη από χθες το “Πίρι Ρέϊς” βρίσκεται στην δεσμευμένη περιοχή και έχει ξεκινήσει έρευνες. Απέπλευσε από το λιμάνι του Κας, πέρασε μέσα από την Ελληνική ΑΟΖ και τώρα βρίσκεται σε μία περιοχή μεταξύ Ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, η οποία θεωρείται “πετρελαιοφόρος” περιοχή.

Οι έρευνες του Τουρκικού σκάφους όπως η Άγκυρα πλέον απαιτεί θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Αυγούστου ενώ από Ελληνικής πλευράς το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί σιωπηρά την υπόθεση ενώ σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει δήθεν οτι αντιδρά (για να χορταίνουν οι Έλληνες) ετοιμάζεται να προβεί στο συνηθισμένο πλέον διάβημα προς την Άγκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το “Πίρι Ρέϊς” συνοδεύεται για λόγους ασφαλείας από σκάφος του Τουρκικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή θα περιπολεί και ένα Τουρκικό υποβρύχιο.

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στη Μεσόγειο, όπως ακριβώς έκανε στη Μαύρη Θάλασσα.

Στη περίπτωση της Μεσογείου προσπαθεί να αποκόψει την Ελλάδα από τη Κύπρο.

Την τελευταία διετία, περιφρονώντας επιδεικτικά το Δίκαιο της Θάλασσας η Άγκυρα, υποστηρίζει στα σοβαρά ότι Κρήτη και Δωδεκάνησα δεν έχουν ΑΟΖ και η “νότια” Κύπρος έχει κάποια περιορισμένα δικαιώματα ΑΟΖ.

Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν είναι να αποκτήσουν με το ζόρι θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο! Το σχέδιο χαλάει η υπάρξη του Καστελλόριζου.

Οι Τούρκοι έχουν έρθει σε επαφές με την Αίγυπτο, η οποία αφού κανείς από την Ελλάδα δεν την …ενοχλεί, εμφανίζεται θετική στις προτάσεις της Άγκυρας να αφήσουν εκτός ΑΟΖ το Καστελλόριζο και να καταργήσουν τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος-Κύπρου.

Η Ελλάδα είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ,αλλά δεν αντέδρασε , όταν οι Αιγύπτιοι μας ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν συνομιλίες με την Τουρκία, με την οποία επαναλαμβάνουμε δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα!

Και καλά οι Αιγύπτιοι, μπορεί για δικούς τους λόγους να υποστηρίζουν ότι θέλουν και να μιλάνε με όποιον θέλουν.

Η Ελλάδα, γιατί δεν έχει ήδη προχωρήσει σε καθορισμό της ΑΟΖ με την Κύπρο, ενέργεια που θα ακύρωνε κάθε παραλογισμό των Τούρκων, πριν κάν εκδηλωθεί. Η Λευκωσία το είχε ζητήσει από την Αθήνα, η οποία περιέργως αδιαφόρησε και εξακολουθεί να αδιαφορεί.

Τώρα όλοι δηλώνουν υποτίθεται , κατάσταση συναγερμού για το τι θα κάνει και που θα πάει το Πίρι Ρέϊς. Για ακόμη μια φορά θεατές των εξελίξεων, χωρίς αντανακλαστικά κι απ΄ ότι φαίνεται χωρίς σχεδιασμό, πολιτική και στόχο.

Το μόνο σίγουρο είναι πλέον οτι όσο η Ελληνική πολιτική ηγεσία σιωπά και συναινεί στην Τουρκική επιθετικότητα, τόσο αποδεικνύεται και στους πιό αφελείς Έλληνες οτι τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος έχουν ξεπουληθεί σε μυστικές συμφωνίες σιωπηρής συναίνεσης.

Τα επαναλαμβανόμενα διαβήματα διαμαρτυρίας και η Ελλάδα σε ρόλο παρατηρητή δεν πείθουν πια τον Ελληνικό λαό και ας μην υπολογίζουν κάποιοι “εθνοσωτήρες” οτι “κατόπιν εορτής” θα στήσουν κάποια παπατζοεξεταστική επιτροπή “διαφάνειας” για να παριστάνουν οτι δήθεν θα ψάχνουν για το ποιοί ξεπούλησαν τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/to-t.html To Tουρκικό ωκεανογραφικό “Τσεσμέ” επιστρέφει στο Αιγαίο…

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/t.html Βγαίνουν κι απο πάνω οι Τούρκοι ! – Το Tουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί ανοιχτά την Ελλάδα για παραβιάσεις στο Αιγαίο !

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/yes-sir.html Yes Sir , χωρίς σχέδια πτήσης λέει η κυβέρνηση στους Αμερικανούς σε κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας ανάμεσα σε Κρήτη και Κύπρο

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_7816.html Οι εθνοπατέρες φρόντισαν η Ελλάδα να παραμείνει για πάντα Ψωροκώσταινα

 

 

http://esxatianasxesi.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.