Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Βαρβαρότητες των τούρκων στις εκκλησίες των κατεχόμενων

 

Οι προκλήσεις στην μαρτυρική Κύπρο δεν έχουν τέλος. Οι εκκλησίες μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, σχολεία, μπαρ, καφετέριες και γκαλερί. Από τους τοίχους λείπουν οι εικόνες και τα ψηφιδωτά.
 Το κατοχικό καθεστώς δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Οι τούρκοι στην Κύπρο προκαλούν με χυδαίο τρόπο εδώ και χρόνια με τις ενέργειες τους όχι μόνο την Ελληνοκυπριακή αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις προκλητικές ενέργειες. Αρχικά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Anastasia Resort Hotel»

είναι κτισμένο σε γη που είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας της Αγίας Αναστασίας στην κατεχόμενη Λάπηθο και της Χωριτικής Αρχής της κατεχόμενης κωμόπολης. Επίσης, η εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στο κατεχόμενο χωριό Γαϊδουράς έχει μετατραπεί σε τέμενος. Ακόμα, η εκκλησία Αγίων Σέργιου και Βάκχου στο κατεχόμενο χωριό Άγιος Στέργιος χρησιμοποιείται ως νηπιαγωγείο. Τέλος, ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο έγινε χώρος υποδοχής ακαθαρσιών! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος σε μήνυμα του απηύθυνε δραματική έκκληση για τον τερματισμό της καταστροφής της Κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς από την τουρκική κατοχική δύναμη. Τόνισε την ανάγκη για αποχώρηση από την Κύπρο όλων των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής και των εποίκων, επανένωση της νήσου, επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, διακρίβωση της ζωής των αγνοουμένων και αποκατάσταση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την έκταση της Κύπρου, για όλους τους νόμιμους και γηγενείς κατοίκους της.

 

Με λίγα λόγια, οι τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και να καταστρέφουν οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα αδιαφορώντας για την Ορθοδοξία αλλά και για την πολιτιστική κληρονομιά μας.
 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
http://ellinonea.blogspot.gr
 

 

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.