Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Την αξιοποίηση των UAV για ψυχολογικές επιχειρήσεις εξετάζει ο αμερικανικός Στρατός

Η εταιρεία Boeing Unmanned Airborne Systems, παρουσίασε στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων του αμερικανικού Στρατού μία νέα χρήση των UAV, διευρύνοντας τις αποστολές που μπορούν να εκτελέσουν τα συστήμάτα της κατηγορίας αυτής.

Πιο συγκεκριμένα αξιοποιώντας το κάθετης απογείωσης UAV Schiebel S-100, η εταιρεία Boeing παρουσίασε τη χρήση του συγκεκριμένου αεροχήματος για τη διεξαγωγή ψυχολογικών επιχειρήσεων.
 
Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της εταιρείας τον προηγούμενο Νοέμβριο παρουσιάστηκαν στον αμερικανικό Στρατό το USV R-Gator της εταιρείας John Deere, μαζί με το UAV Schiebel S-100, με σκοπό την επίδειξη των επιπτώσεων που μπορούν να επιφέρουν τα δύο αυτά συστήματα στα ηλεκτροπτικά και υπέρυθρα συστήματα του αντιπάλου σε συνδυασμό με τη ρήψη φυλλαδίων και  ραδιοφωνικών εκπομπών.

Το έργο της Boeing ήταν να ολοκληρώσει στο συγκεκριμένο αερόχημα, τα υποσυστήματα από πέντε διαφορετικές εταιρείες και να μπορέσει να εκτελέσει την αποστολή που του ανατέθηκε με επιτυχία.

Το νέο σύστημα ονομάζεται COMCOPTER S-100 και στην ανάπτυξη του συνέβαλλαν εκτός από την Boeing, η εταιρεία Schiebel Industries AG, και η American Technologies Corp.

Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον περιορισμό των διαδηλώσεων και εξεγέρσεων, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον περιορισμό απωλειών μεταξύ των πολιτών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εξουδετέρωσης τρομοκρατών.

Το νέο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία διότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες προετοιμασίες για να επιχειρήσει, αφού απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα. Μπορεί να επιχειρεί νύχτα και ημέρα υπο αντίξοες συνθήκες με μέγιστη εμβέλεια τα 120 μίλια. 
  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.