Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Tζιχαντ κάτα της Ελβετίας εξαιτίας των μιναρέδων

Σε «τζιχάντ» κατά της Ελβετίας καλεί ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι

Κατακεραυνώνει για τους μιναρέδες

Σε «ιερό πόλεμο» κατά της Ελβετίας εξαιτίας της απαγόρευσης ανέγερσης νέων μιναρέδων καλεί ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι. «Είμαι εναντίον της Ελβετίας, της άπιστης που καταστρέφει τεμένη» λέει ο Καντάφι ανεβάζοντας πλέον στο «κόκκινο» την ένταση στις διμερείς σχέσεις που έχουν εκτροχιαστεί από το 2008…

«Κάθε μουσουλμάνος σε κάθε σημείο του κόσμου που συνεργάζεται με την Ελβετία είναι αποστάτης, είναι ενάντια στον Μωάμεθ, το Θεό και το Κοράνι» δήλωσε ο συνταγματάρχης Καντάφι σε ομιλία του από τη Βεγγάζη με την ευκαιρία της γιορτής του Μουλούντ για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ.

«Είμαι εναντίον της Ελβετίας, της άπιστης και αποστάτριας, η οποία καταστρέφει τα σπίτια του Αλλάχ» είπε ο Καντάφι και μπροστά σε χιλιάδες Λίβυους κάλεσε σε τζιχάντ κατά της Ελβετίας «με όλα τα μέσα». «Ας πολεμήσουμε κατά της Ελβετίας, του σιωνισμού και της ξένης επιθετικότητας» συνέχισε για να προσθέσει ότι «αυτό δεν είναι τρομοκρατία».

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της τρομοκρατίας και της τζιχάντ, η οποία είναι το δικαίωμα στην ένοπλη πάλη» συνέχισε ο Καντάφι.

Οι σχέσεις Λιβύης-Ελβετίας έχουν καταρρεύσει από το 2008 όταν συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Γενεύης ο γιος του Καντάφι, Ανιμπάλ, κατηγορούμενος για βίαιη συμπεριφορά κατά υπαλλήλων.

Ο υιός Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος σύντομα και οι κατηγορίες εις βάρος του αποσύρθηκαν, ωστόσο η Λιβύη διέκοψε τους εμπορικούς δεσμούς με την Ελβετία και απέσυρε δισ. δολάρια σε καταθέσεις από ελβετικές τράπεζες.

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν αυτό της σύλληψης δύο Ελβετών επιχειρηματιών στην Τρίπολη. Ο ένας έχει αφεθεί ελεύθερος, όμως ο δεύτερος αναγκάστηκε αυτή την εβδομάδα να εγκαταλείψει την ελβετική πρεσβεία όπου είχε βρει άσυλο και μεταφέρθηκε σε φυλακή για να εκτίσει ποινή τεσσάρων μηνών. Με την κίνησή αυτή κατά τα φαινόμενα αποφεύχθηκε μεγάλη αντιπαράθεση.

Η Λιβύη υποστηρίζει ότι η σύλληψη του ιού Καντάφι στη Γενεύη και η σύλληψη των Ελβετών επιχειρηματιών στην Τρίπολη δεν συνδέονται.

ΤΑ ΝΕΑ

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.