Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Tρόπος λειτουργίας των rfid

Tρόπς λειτουργίας των rfid

Τα αρχικά R.F.I.D. προέρχονται από τις λέξεις Radio Frequency Identi-fication (Ταυτοποίηση μέσω Ραδιοσυχνότητας). Περί τίνος όμως ακριβώς πρόκειται; Ποιοι εργάζονται σ’ αυτό; Σε τι αποσκοπεί;

Το R.F.I.D. είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα υψηλής τεχνολογίας το οποίο εκπέμπει σε μία συγκεκριμένη ραδιοσυχνότητα, μεταδίδοντας πληροφορίες, ως προς το που βρίσκεται ο φέρων, ποιος είναι και προς τα που κατευθύνεται. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα βιοτσίπ και τα τσιπ αντικειμένων. Τι ακριβώς εκπέμπει το βιοτσίπ;

1. Τον αύξοντα αριθμό του χρήστη, ο οποίος μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή εμφανίζει το ονοματεπώνυμό του,
2. τον τόπο διαμονής του,
3. την ακριβή θέση του (στίγμα) πάνω σε ηλεκτρονικό χάρτη,
4. το επάγγελμά του,
5. την οικογενειακή του κατάσταση,
6. την οικονομική του κατάσταση,
7. τις τυχόν οφειλές του σε τραπεζική ή δημόσια υπηρεσία,
8. τις πολιτικές του πεποιθήσεις,
9. τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις,
10. τυχόν εκκρεμοδικίες,
11. σωματομετρικά στοιχεία,
12. εξωτερικά χαρακτηριστικά,
13. ημερομηνία γεννήσεως και
14. κατάσταση υγείας του φέροντος σε… πραγματικό χρόνο!!!

Να δώσω ένα παράδειγμα προκειμένου να κατανοήσει ο αναγνώστης τι εννοώ:

Έστω ότι ο φέρων είναι (τυχαίο όνομα) ο κύριος Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Από την στιγμή που βάζει το βιοτσίπ, αρχίζει να εκπέμπει. Πρόκειται για παθητική ενεργοποίηση. Το βιοτσίπ αυτό, μη έχοντας αυτονομία λειτουργίας (μπαταρία), ενεργοποιείται με την θερμοκρασία του σώματος. Εκείνος λοιπόν που λαμβάνει το σήμα, τι βλέπει;

Απλά! Έρχεται το σήμα ότι ενεργοποιήθηκε ο 275699302. Μ’ ένα «κλικ», βλέπει ότι ο 275699302 έχει όνομα και λέγεται Αθανάσιος Παπαδόπουλος, μένει στην Νέα Σμύρνη στην οδό Αγίας Φωτεινής 33, είναι διοικητικός υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνει μισθό 1.300 € μηνιαίως, είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά, έχει δανειακή οφειλή 12.000ων € στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος σε στεγαστικό δάνειο. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται επί της Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, κατεβαίνει προς Ομόνοια. Η γενική κατάσταση της υγείας του είναι καλή, μόνο που έχει «αρπάξει» ένα μικρό… κρυολόγημα.

Καλά όλα τα άλλα, αλλά το κρυολόγημα; Πως ξέρουν ότι εκείνη την στιγμή ο 275699302 είναι κρυολογημένος; Θυμάστε πριν που έγραψα ότι το βιοτσίπ λειτουργεί παθητικά με την θερμοκρασία του σώματος; Εκεί βρίσκεται το μυστικό. ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ! Αυτό όμως, δεν είναι το μόνο μυστικό. Υπάρχει κι άλλη μια παράμετρος. Κάθε ηλεκτρονικό σύστημα για να λειτουργήσει, απαιτεί μία συγκεκριμένη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος. Το βιοτσίπ δεν ξεφεύγει απ’ αυτόν τον κανόνα. Που βρίσκει το ηλεκτρικό ρεύμα; Από το ίδιο μας το σώμα! Τα ανθρώπινα κύτταρα, επικοινωνούν μεταξύ τους με μικρές ηλεκτρικές κενώσεις. Μία ηλεκτρική κένωση που μας είναι γνωστή, είναι ο κεραυνός. Ο κεραυνός προκαλείται από θετικά φορτισμένη ατμόσφαιρα και έχει ισχύει εκατοντάδων χιλιάδων βολτ. Κάτι ανάλογο γίνεται και στον οργανισμό μας. Μικροί κεραυνοί εκτοξεύονται από το ένα κύτταρο στο άλλο, προκειμένου να μεταδώσουν τα ανάλογα μηνύματα εξωτερικών ερεθισμάτων (πόνο, ανακούφιση, χαρά, λύπη, τσούξιμο, ηδονή, κρύο, ζέστη, φόβο, πείνα, δίψα κ.ο.κ.). Όλα τα συναισθήματα και τα ερεθίσματα, μεταδίδονται με ηλεκτρικές κενώσεις ως τον εγκέφαλο. Ανάλογα με το συναίσθημα, οι ηλεκτρικές κενώσεις μεταδίδονται με τον ανάλογο ρυθμό και τον ανάλογο τρόπο. Αυτές οι ηλεκτρικές κενώσεις, αποκωδικοποιούνται από τον υπολογιστή – δέκτη και μεταφράζονται ανάλογα.


Οι πληροφορίες που εκπέμπει το βιοτσίπ, εκπέμπονται με δύο τρόπους:

α. με εκπομπή απλή σε ραδιοσυχνότητα για το στίγμα και την κατάσταση της υγείας του φέροντος, και

β. με ραδιοπροβολή bar code τύπου UPC ως προς τα υπόλοιπα στοιχεία. Αυτό, το αποδέχεται κι η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει αυτά τα βιοτσίπ.

Η εταιρεία αυτή, ονομάζεται Digital Angel Corporation (Ψηφιακός Άγγελος, Μετοχική Εταιρεία). Ποιός είναι ο Ψηφιακός Άγγελος; Θαυμάστε το διαφημιστικό της εταιρείας για το βιοτσίπ στο διαδίκτυο και θα καταλάβετε:

Τι λέει ο «ψηφιακός άγγελος»; «Είναι ένα σπουδαίο δώρο για την ημέρα του πατέρα!»

Ας δούμε όμως λίγο το βιοτσίπ και να το περιγράψουμε όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου και οι πληροφορίες μου.

Εικόνα

Τα RFIDs, αποτελούνται από:

Εικόνα

Α: Στόμιο σιλικόνης με θερμο-ευαίσθητο ακροφύσιο.
Β: Ηλεκτρικό πηνίο.
Γ: Ολοκληρωμένο κύκλωμα επεξεργασίας δεδομένων (τσιπ).
Δ: «Αποθήκη» δεδομένων.
Ε: Κεραία εκπομπής.
Ζ: Επικάλυψη επεξεργασμένου και φιλικού προς τον οργανισμό φάϊμπερ γκλας.

Το βιοτσίπ διατίθεται σε τρία (3) μεγέθη:

Αυτά παρουσιάζει επίσημα η εταιρεία, παρουσιάζοντας και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που όμως δεν είναι της παρούσης. Να δούμε λίγες ακόμη φωτογραφίες που μας παρουσιάζουν το μέγεθος του μεγαλύτερου βιοτσίπ της εταιρείας.

Ένα απ’ τα κυριότερα ζητήματα που έχει τεθεί, είναι το που θα τοποθετηθεί. Και σ’ αυτό έχω την απάντηση:

Τοποθέτηση βιοτσίπ στο δεξί χέρι

Να λοιπόν που επαληθεύονται πανηγυρικά οι προφητείες του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου: «καί ποιεῖ πάντας, τούς μικρούς καί τούς μεγάλους, καί τούς πλουσίους καί τούς πτωχούς, καί τούς ελευθέρους καί τους δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἤ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν» (Αποκ. Ιγ’, ιστ’). Ήδη το σύστημα αυτό εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, την Αγγλία και το Ισραήλ.

 

 

Η εμφύτευση του βιοτσίπ γίνεται με ειδικές σύριγγες:

Εικόνα

Σύριγγα εμφύτευσης βιοτσίπ τύπου ΜΚ7

Εικόνα

Σύριγγα εμφύτευσης τύπου ΜΚ10

Εικόνα

Πιστόλι εμφύτευσης βιοτσίπ τύπου ΤΧ1406L

Εικόνα

Σύριγγα εμφύτευσης βιοτσίπ τύπου ΤΧ1440L

Παρακάτω παραθέτω τα «πακέτα» που συνοδεύουν τα εμφυτεύματα, όπως αυτά δίνονται από την εταιρεία BIOMARK, η οποία είναι πρώτη στον κόσμο στην εμφύτευση βιοτσίπ σε ζώα. Πρόσφατα μόλις, ξεκίνησε πειραματικές εμφυτεύσεις σε ανθρώπους (2001). Η δράση της στον χώρο εμφύτευσης βιοτσίπ, χρονολογείται από το 1991 (επίσημα).

Εικόνα

FS2001F-ISO Reader Base Unit (1) Racket Antenna (17.5 cm/6.8 in ID Loop)
(1) Biomark Carry Case/Backpack
(1) Internal Battery Charger (AVT Model)
(1) Communication Cable
(1) 2 Meter Antenna Cable
(1) Test Tag 134.2 kHz (key chain)
(1) Factory Operation Manual
(1) Biomark Field Manual
(12) MK-7 Implanters
(200) TX1400SST 134.2 kHz 12 mm tags

Εικόνα

Mini Portable Reader (MPR) with (2) 9-volt Batteries (1) Cordura Protective Cover
(1) AquaPac
(1) AC Power Supply
(1) Communication Cable
(1) Test Tag 125 kHz (key chain)
(1) Factory Operation Manual
(12) MK-7 Implanters
(100) TX1400L 125 kHz 12 mm tags

Εικόνα

Pocket Reader-EX with (4) AA Batteries (1) Cordura Protective Cover
(1) AquaPac
(1) Communication Cable
(1) AC Power Supply
(1) Test Tag 134.2 kHz (key chain)
(1) Factory Operation Manual
(12) MK-7 Implanters
(100) TX1400SST 125 kHz 12 mm tags

Εικόνα

Pocket Reader with (4) AAA Batteries (1) Cordura Protective Cover
(1) AquaPac
(1) Communication Cable
(1) Test Tag 134.2 kHz (key chain)
(1) Factory Operation Manual
(12) MK-7 Implanters
(100) TX1400SST 125 kHz 12 mm tags

Τα πακέτα αυτά περιλαμβάνουν: βιοτσίπ, σύριγγες ή πιστόλι εμφύτευσης, ανταλλακτικές βελόνες, κεραία εντοπισμού και σαρωτή (scanner). Η τιμή τους διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του βιοτσίπ και το είδος της τεχνολογίας που εμπεριέχουν.
Τώρα, ποιοι είναι οι μέθοδοι εντοπισμού του βιοτσίπ. Αυτοί διαφέρουν. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα αναφερθώ στα ζώα, που έτσι κι αλλιώς οι μέθοδοι εντοπισμοί είναι υποδεέστεροι από αυτούς που χρησιμοποιούνται για τους ανθρώπους, αλλά για τα ανθρώπινα εμφυτεύματα.

Σαρωτής (scanner).

Εικόνα

Πρόκειται για απλές ράβδους εντοπισμού, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται από την αστυνομία για την ανίχνευση μετάλλων ή πομπών. Η τεχνολογία τους είναι απλή και βασίζεται στην λήψη του εκπεμπόμενου σήματος. Ο συγκεκριμένος της φωτογραφίας, είναι ένας φορητός σαρωτής, ο οποίος λαμβάνει τα δεδομένα και τα μεταδίδει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εκεί, μέσω διαδικτύου, οι πληροφορίες μεταδίδονται στο ανάλογο κέντρο.

Ο σαρωτής της φωτογραφίας δίπλα, είναι κι αυτός ένας απλός σαρωτής, ο οποίος λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και ο προαναφερόμενος. Η διαφορά βρίσκεται στο μέγεθος. Πρόκειται για σαρωτή τσέπης, μικρού βεληνεκούς, που ωστόσο, δεν υπολείπεται σε λειτουργία και δράση του προαναφερομένου. Εδώ είναι ένας άλλος τρόπος σάρωσης. Η πύλη! Ο φέρων το βιοτσίπ, περνώντας μέσα από αυτήν την πύλη, ανιχνεύεται αυτόματα, και φυσικά οι πληροφορίες ανταλλάσσονται μεταξύ βιοτσίπ και κέντρου αναφοράς μέσω διαδικτύου. Η ταχύτητα ανταλλαγής πληροφοριών κυμαίνεται από τα 17 έως τα 32 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε 17 – 32 δευτερόλεπτα, όπου και να βρίσκεται ο φέρων, το κέντρο πληροφοριών έχει επεξεργαστεί τα στοιχεία και αυτόματα τα μεταδίδει σε όλα τα υπο-κέντρα. Να δούμε λίγο πως λειτουργεί αυτό στους ανθρώπινους φορείς του βιοτσίπ.

Επανερχόμαστε στο παράδειγμα του – κατά τα άλλα – συμπαθέστατου κυρίου 275699302, κατά κόσμον Αθανασίου Παπαδοπούλου. Ο αξιότιμος κύριος Παπαδόπουλος, ο οποίος φέρει το βιοτσίπ, επιθυμεί να ψωνίσει ένα ζευγάρι παπούτσια (παραδείγματος χάριν) για την αξιολάτρευτη σύζυγό του. Αποφασίζει μετά από πολύ κόπο, τρέξιμο και σκέψη να εισέλθει του καταστήματος που έχει το προϊόν της αρεσκείας του. Στην είσοδο του καταστήματος, ενθυρωμένος (= προσαρτημένος στον παραστάτη της πόρτας) βρίσκεται ένας μικροσαρωτής. Κάτι ανάλογο με τους μηχανισμούς εντοπισμού κίνησης οι οποίοι λειτουργούν με φωτοκύτταρα. Ο μικροσαρωτής, ο οποίος σημειωτέων είναι συνδεδεμένος άμεσα με την ανάλογη εταιρεία επεξεργασίας των συγκεκριμένων δεδομένων, εντοπίζει τον φέροντα, λαμβάνει τις πληροφορίες από το βιοτσίπ σε κλάσματα δευτερολέπτου και τις μεταδίδει στο κέντρο λήψης. Από εκεί μεταφέρονται αυτόματα στον κεντρικό έλεγχο (Βρυξέλλες) και ταυτόχρονα στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα ή τις δημόσιες υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων. Μέχρι αυτήν την στιγμή έχουν περάσει σχεδόν 4 – 6 δευτερόλεπτα. Οι επεξεργαστές των υπολογιστών, ανατρέχουν στα στοιχεία του αγαπητού μας φίλου και ερευνούν για τυχόν εκκρεμοδικίες ή οφειλές. Αφού ανακαλύψουν ότι δεν οφείλει αλλά και δεν εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα, αποστέλλει τα στοιχεία στο κατάστημα υποδημάτων όπου και μπήκε. Αυτή η διαδικασία ήταν κάπως πιο χρονοβόρα και κράτησε περί τα 10 – 12 δευτερόλεπτα. Ένα μήνυμα εμφανίζεται στην εικόνα του υπολογιστή του καταστηματάρχη, στο οποίο φαίνεται η φωτογραφία του φέροντος με τα στοιχεία του. Ο κύριος 275699302, αποφασίζει τελικώς ποιο από τα υπέροχα ζευγάρια παπούτσια θα κάνει δώρο στην σύζυγό του και πάει στο ταμείο. Η/ο υπάλληλος του χαμογελάει ευγενικά κι αφού τον καλημερίσει με το ευγενικό αλλά συνάμα βαριεστημένο ύφος που διαθέτουν οι ταμίες, του ζητά να περάσει το ζευγάρι παπούτσια στον σαρωτή προϊόντων και ταυτόχρονα να περάσει από τον σαρωτή βιοτσίπ το χέρι του, στεκούμενος μπροστά από μία οθόνη αναγνώρισης. Ο σαρωτής του βιοτσίπ επαναλαμβάνει την διαδικασία ταυτοποίησης, αλλά αυτήν την φορά σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο σαρωτής του προϊόντος αφαιρεί από τις τραπεζικές καταθέσεις του κυρίου 275699302 το αντίτιμο του προϊόντος. Την ίδια στιγμή, η οθόνη αναγνώρισης πραγματο-ποιεί σάρωση στην κόρη του ματιού του φίλου μας και αναζητεί ταυτοποίηση με την υπάρχουσα καταγραφή στα αρχεία. Η όλη διαδικασία διαρκεί στην χειρότερη των περιπτώσεων περί τα 30 δευτερόλεπτα. Με το πέρας της διαδικασίας, εκδίδεται η απόδειξη αγοράς κι ο αγαπητός μας κύριος 275699302 εξέρχεται χαρούμενος από το κατάστημα υποδημάτων, σκεπτό-μενος το πόσο τον έχει βοηθήσει η σύγχρονη τεχνολογία να πραγματοποιεί ελεύθερα και αβασάνιστα τις αγορές του, χωρίς τον όγκο εκείνον τον χρημάτων που τον άγχωναν και τον σκλάβωναν! Μ’ αυτόν τον υπέροχο τρόπο, ούτε είναι αναγκασμένος να κουβαλάει χρήματα, ούτε όμως και ταυτότητα. Για να μην αναφέρουμε ότι επιτέλους! Τον αναγνωρίζουν όλοι! Δεν χρειάζεται πια να συστήνεται! Αυτήν την ανιαρή διαδικασία την έχει αναλάβει ο… ψηφιακός του άγγελος!!!

Τι παρατηρείται στην προκειμένη περίπτωση:

1. αν προσέξατε, αναφέρομαι στον άνθρωπο του παραδείγματός μας με τον αριθμό του. Αυτό δεν το κάνω τυχαία. Ο κάθε άνθρωπος που θα φέρει το βιοτσίπ, παύει να έχει ταυτότητα και προσωπικότητα. Μετατρέπεται πλέον σ’ έναν απρόσωπο αριθμό. Παύει να είναι ο κύριος Αθανάσιος Παπαδόπουλος και μετατρέπεται σε 275699302.

Τι σημαίνει αυτό:

α) δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη και ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά για ένα «ζώο απ’ το κοπάδι της μάζας»,

β) αναιρείται αυτόματα (για τους χριστιανούς) το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος. Αυτό σημαίνει ότι, αφού δεν έχει καμία νομική ισχύ το όνομα, δεν υπάρχει λόγος να τρέχουν οι γονείς να βαπτίζουν τα παιδιά τους. Έτσι καταργείται από την Νέα Τάξη ένα από τα σημαντικότερα (αν όχι το σημαντικότερο) όπλο που έδωσε ο Θεός στο Χριστεπώνυμο πλήρωμά του.

γ) Αναιρείται και το Μυστήριο του Γάμου! Ποιος ο λόγος να πραγματοποιούν τα ζευγάρια θρησκευτικό γάμο αφού πλέον δεν έχουν βαπτισθεί; Κατά την Ακολουθία των Αρραβώνων, ο ιερεύς αναφωνεί: «αρραβωνίζεται ο δούλος του Θεού Αθανάσιος (π.χ.) την δούλη του Θεού Αλεξάνδρα (π.χ.). Αφού οι δυο τους δεν θα έχουν βαπτιστεί (και επομένως δεν θα έχουν εκδυθεί το προπατορικό αμάρτημα αλλά ούτε και έχουν αποτάξει τον Σατανά) πως θα λάβουν την ρήση «ους ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω»; Ως αριθμοί δεν θα υπάρχουν για τον Θεό, οπότε και η απώλεια της ψυχής τους είναι και μαθηματικώς δεδομένη.

δ) αναιρείται η Εξόδειος Ακολουθία, για όλους τους παραπάνω λόγους. Μη έχοντας βαπτιστεί κάποιος εν Χριστώ Ιησού, δεν δύναται να ανακουφιστεί η ψυχή του με την Εξόδειο Ακολουθία. Άλλωστε, ποιος ο λόγος να πραγματοποιηθεί η Εξόδειος Ακολουθία αφ’ ης στιγμής ο τεθνεώς δεν έχει αποτάξει τον Σατανά;

2. ο άνθρωπος αυτός, διακατέχεται της ψευδαισθήσεως ότι είναι ελεύθερος χωρίς τον κίνδυνο να ληστευτεί και χωρίς να είναι υποχρεωμένος να βαστάει ένα μάτσο με χρήματα κάθε φορά που πάει για ψώνια. Με την κλοπή της ψυχής του όμως από τον Διάβολο, τι γίνεται; Όπως περιέγραψα παραπάνω, το βιοτσίπ είναι μία πλακέτα ντόμινο. Το ένα φέρνει το άλλο, χωρίς άμεσα να το επιδιώκει ο φέρων. Μη όντας βαπτισμένος, η ψυχή του παραδίδεται αμαχητί στο έλεος του μισόκαλου Διαβόλου. Αποκτά ελεύθερη πρόσβαση στα υλικά αγαθά, μα την ώρα του θανάτου η πρόσβαση για τον Παράδεισο θα είναι ερμητικά κλειστή! Τι ωφελείται ο άνθρωπος, αν κερδίσει τον κόσμο όλο μα χάσει την ψυχή του;

3. το βιοτσίπ, είναι ένας τρόπος εντοπισμού επίσης. Ανά πάσα στιγμή οι εταιρείες και οι δημόσιες υπηρεσίες (και όχι μόνο) μπορούν να τον εντοπίσουν. Αυτόματα λοιπόν, καταργείται κάθε έννοια ελευθερίας.

Η Εταιρεία Digital Angel corporation και η Verichip, έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης των RFID. Λογικό, αφού η δεύτερη είναι θυγατρική της πρώτης…

Εικόνα

Εικόνα

epsilonteamhellas.ning.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.