Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Τρόφιμα Φρανκενστάιν

Όταν η νόσος των τρελλών αγελάδων αναστάτωσε τους καταναλωτές πριν από λίγα χρόνια αισθανθήκαμε όλοι τον εφιάλτη να κτυπά την πόρτα μας. Ξαφνικά από τα Ελληνικά (και όχι μόνον) τραπέζια άρχισε να αραιώνει το μοσχαράκι και τα παράγωγά του μέχρι που οι «υπεύθυνοι» μας καθησύχασαν από τα ΜΜΕ ότι άφοβα μπορούμε να τρώμε και ότι στην Ελλάδα δεν εισάγονται βοοειδή από την Βρετανία. Δυστυχώς όμως αυτό ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δύο χρόνια μετά η εφημερίδα “Observer” αποκάλυψε πως η νόσος οφειλόταν σε γενετικά πειράματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ προκειμένου να δημιουργήσουν «σούπερ αγελάδες» οι γενετιστές «επιστήμονες»χρησιμοποίησαν ορμόνες από τα ούρα ιταλίδων καλογραιών στην εμμηνόπαυση.
Τα ούρα των γυναικών στην εμμηνόπαυση είναι πλούσια στην ορμόνη «γοναδοτροπίνη» που ενισχύει τις ωοθήκες ώστε να παράγουν περισσότερα ωάρια.
  Η διαδικασία εξαγωγής γοναδοτροπίνης από τα ούρα αναπτύχθηκε ήδη από την δεκαετία του ’50 από τ6ην ιταλική εταιρεία “SERONO”. Η “SERONO” είναι από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες της Ιταλίας, μέτοχος της οποίας είναι -ποιος άλλος- το Βατικανό. Εκπρόσωπος της  “SERONO” δήλωσε πως η «πρώτη ύλη» συγκεντρώνεται από όλο τον κόσμο και τα μοναστήρια είναι η καλύτερη πηγή μιάς και προσφέρουν την δυνατότητα συγκέντρωσης ιδιαίτερα μεγάλων ποσοτήτων.

Το πείραμα όμως είχε και συνέχεια: παράλληλα στα βοοειδή χρησιμοποιήθηκε σαν ενισχυτικό τροφής μυελός προβάτων αλλά και «ανακυκλωμένα» πτώματα  γενετικά  «εξελιγμένων» αγελάδων.
 Ο εφιάλτης μόλις ξεκίνησε! Λίγα χρόνια μετά, την Άνοιξη του 1999, ακούσαμε για πρώτη φορά την λέξη διοξίνη και μάθαμε ότι, χωρίς να καταλάβουμε το πώς, μπήκε και αυτή στο πιάτο μας. Υπολογίζεται πως από την εταιρεία VERKESTστην Φλάνδρα του Βελγίου παράχθηκαν γύρω στους 50 τόνους μολυσμένων ελαίων, που κατόπιν διοχετεύθηκαν σε 9 τουλάχιστον εταιρείες παραγωγής ζωοτροφών. Η συνέχεια είναι γνωστή. Από τις συγκεκριμένες ζωοτροφές σιτίστηκαν κοτόπουλα, μοσχάρια, χοιρινά και αιγοπρόβατα που αισίως κατέληξαν στο πιάτο μας. Η διοξίνη, αυτή η ισχυρότατη τοξική ουσία αποδεδειγμένα ανήκει στις χημικές εκείνες ενώσεις που είναι καρκινογόνες και δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου και ιδιαίτερα στα παιδιά και τα έμβρυα.

 Πέρα από τις διοξίνες και τα «ούρα», στα ζώα χορηγούνται επίσης φάρμακα με αυξητικές ορμόνες, οιστρογόνα δηλαδή που βοηθούν το ζώο να αποκτήσει το απαιτούμενο βάρος σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτές οι ορμόνες ενοχοποιούνται για τις αυξημένες τα τελευταία χρόνια εμφανίσεις καρκίνου των όρχεων και για την μείωση του σπέρματος   στον ανδρικό πληθυσμό της Ευρώπης και της Αμερικής. Παράλληλα το 90% των κρεάτων, αλλαντικών και τυροκομικών που εισάγονται από το Βέλγιο είναι μολυσμένα από νιτρικές η νιτρώδεις ουσίες (ακετελινίδιο, ανιλίνη, νιτροφαινόλη, τριονάλη κλπ) οι οποίες μετατρέπουν την αιμοσφαιρίνη,(την ουσία δηλαδή που μεταφέρει το οξυγόνο στους διάφορους ιστούς), σε μεθαιμοσφαιρίνη ή μεθαινογλοβίνη. Ο συνδιασμός οιστρογόνων και νιτρικών ή νιτρωδών ουσιών προκαλεί όχι μόνον την διαφοροποίηση του φύλου αυτών των ζώων αλλά και όσων ανθρώπων τρέφονται με αυτά ή τα παράγωγά τους.

  Δυστυχώς όμως η γενετική επέμβαση έχει επεκταθεί επικίνδυνα και στην γεωργία με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι τρώμε στην κυριολεξία . Και θα γίνουμε σαφέστεροι. Το 1994 η Food And Drug Administration, ο κρατικός μηχανισμός που ελέγχει την ασφάλεια τροφίμων και φαρμάκων στην Αμερική, επέτρεψε την διάθεση στο εμπόριο τοματοπολτού από γενετικά μεταλλαγμένες τομάτες. Έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια των μεταλλαγμένων γενετικά γεωργικών προϊόντων. Τι ακριβώς όμως σημαίνει μεταλλαγμένο προϊόν; Μία τεχνική που αποκαλείται «μετάλλαξη» του DNA επιτρέπει να εισαχθεί στον γενετικό κώδικα του φυτού (στο γονίδιό του) το γονίδιο ενός άλλου οργανισμού (ζωικού, φυτικού ή βακτηριδίου), που προκαλεί την παραγωγή μιάς πρωτεΐνης με ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Αυτό σημαίνει ότι στο DNA εισέρχεται το γονίδιο ενός άλλου DNA.Αυτά τα δύο συνδιάζονται και παράγουν ένα «υβρίδιο».(Προσέξατε την λέξη «υβρίδιο», προέρχεται από την λέξη ύβρις.).

   Στην τομάτα που δόθηκε αρχικά  άδεια στην χώρα μας στην εταιρεία “Zeneca” να την παράγει, εισάγονται γονίδια από καπνό και κουνουπίδι. Αυτό κάνει την ωρίμανση να καθυστερεί και τις τομάτες να γίνονται πιο ανθεκτικές στον χρόνο. Στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία “MONSANTO” γέμισε την Ευρώπη με γενετικά μεταλλαγμένη σόγια της οποίας το γενετικό υλικό «σχεδιάστηκε» εκ νέου προκειμένου το φυτό να είναι πιο ανθεκτικό στο ζιζανιοκτόνο “Roundup”, το οποίο κατασκευάζει η ίδια εταιρεία. ‘Έτσι στο φυτό της σόγιας προστέθηκαν σειρές γονιδίων από έναν ιό από κουνουπίδι, μία πετούνια και ένα βακτήριο του είδους “agro bacterium”.

  Οι πειραματικοί συνδιασμοί στην μετάλλαξη της διατροφικής αλυσίδας άρχισαν να περιλαμβάνουν σιγά-σιγά τις πιο τρελές επινοήσεις:
•    Ανθρώπινα γονίδια εισήχθησαν σε λουλούδια, πατάτες καπνό και τομάτες
•    Γονίδια από βακτήρια σε τομάτες, καλαμπόκι και σόγια.
•    Γονίδια βατράχου σε πέστροφες.
•    Γονίδια σκώρου σε πατάτες.
•    Γονίδια ψαριού σε φράουλες
•    Γονίδια πυγολαμπίδας σε καπνό.
•    Γονίδια από χάμστερ σε καπνό.
•    Ανθρώπινα γονίδια σε σολωμούς, πέστροφες, κατσίκια, πρόβατα, ρύζι.
•    Γονίδια βακτηριδίων και άλλων ιών σε αγγούρια, καλαμπόκι , τομάτες και πατάτες.
•    Γονίδια σκορπιού σε καλαμπόκι.
•    
Σε έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 12 Φεβρουαρίου 1999, είκοσι επιστήμονες από 13χώρες εκφράζουν επιφυλάξεις για την ασφάλεια των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και ζητούν την αποκατάσταση του Βρετανού συναδέλφου τους δρ. Αρπάντ Πουζταϊ  ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση όταν τον Αύγουστο του ΄98 δημοσιοποίησε τους φόβους του και εξέφρασε δημόσια την αγωνία του μετά από έρευνα που πραγματοποίησε. Τμήμα αυτής της έρευνας ήταν και η διατροφή ποντικιών με γενετικά μεταλλαγμένες πατάτες. Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα αφού η  έρευνα έδειξε ότι μόνο σε δέκα μέρες από την έναρξη του πειράματος, το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικιών είχε εξασθενίσει ενώ ζωτικά όργανα όπως ο εγκέφαλος, η σπλήνα, το ήπαρ και τα έντερα είχαν συρρικνωθεί ή είχαν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Μέσα σε 48 ώρες από την δημοσιοποίηση της έκθεσης ο δρ. Πουζταϊ, 68 ετών, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα οι διεθνείς περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και οι ενώσεις καταναλωτών επισημαίνουν και άλλους κινδύνους  όπως η πρόκληση τοξικών αντιδράσεων και η αύξηση των αλλεργιών και η καταστροφή του περιβάλλοντος εξ΄ αιτίας της χρήσης των χημικών που θα αυξηθεί αλόγιστα , ακριβώς επειδή τ6α «νέα» είδη είναι πιο ανθεκτικά στα φυτοφάρμακα και μιλάμε πρώτα απ΄ όλα για την μόλυνση του νερού. Άλλος κίνδυνος που εντοπίζεται είναι να «ξεφύγουν» τα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά δημιουργώντας αποικίες σε άλλες περιοχές.

   Αυτό ακριβώς αντιμετωπίσαμε το έτος 2000 στην χώρα μας όπου η μόλυνση από το μεταλλαγμένο βαμβάκι επεκτάθηκε σε όλες τις βαμβακοφυτείες της Ελλάδας μέσω των μελισσών. Και ενώ το πρόβλημα είχε κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Γεωργίας πριν την ανθοφορία των φυτών, εκείνο «ποιον την νήσσα» όταν ‘έπρεπε να διατάξει το ξερίζωμα των φυτών αυτών, εξέδωσε εγκύκλιο «κατόπιν εορτής» και όταν οι πληθυσμοί των μελισσών είχαν ήδη μολυνθεί μολύνοντας με την σειρά τους και τα υπόλοιπα φυτά. Έτσι αντιμετώπισαν  πρόβλημα και οι μελισσοπαραγωγοί οι οποίοι έπρεπε να θανατώσουν όλα τα μελίσσια των μολυσμένων περιοχών για να μην επεκταθεί ο κίνδυνος και σε άλλες καλλιέργειες, και να πετάξουν στα σκουπίδια μερικούς τόνους μέλι. Η ειρωνεία είναι πως η εγκύκλιος του υπουργείου η οποία εξεδόθη και κοινοποιήθηκε το καλοκαίρι όριζε ρητά πως τα μεταλλαγμένα φυτά έπρεπε να καταστραφούν πριν την ανθοφορία δηλ. τον Φεβρουάριο!!! Και αυτό ακριβώς είναι που μας βάζει σε σκέψεις, γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν επρόκειτο για ολιγωρία αλλά μάλλον για εσχάτη προδοσία και προγραμματισμένο σχέδιο καταστροφής των Ελληνικών καλλιεργειών. Και αυτό γιατί δύο χρόνια πριν είχαμε ακούσει έκπληκτοι πως η Ευρώπη υποχρέωσε τους αγρότες από την Βοιωτία έως την Μακεδονία να «ξηλώσουν» όλες τις καλλιέργειες τους και να φυτεύσουν στη θέση τους βαμβάκι δίνοντας τους μάλιστα υβρίδια από την συγκεκριμένη ποιότητα.

   Μέρος του σχεδίου αυτού αποτελεί και η εκπαίδευση των Ελλήνων γεωπόνων στο Ισραήλ και την Ολλανδία κατά την περίοδο 1960-1981. Σχεδιαστής  του όλου επιχειρήματος  ήταν  ο γενικός διευθυντής  προγραμματισμού και βιομηχανικής αναπτύξεως της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος Μωυσής Σακκής.. Όταν οι πρώτοι «μετεκπαιδευμένοι» γεωπόνοι επέστρεψαν, άρχισε η επιβολή «νέων και εξελιγμένων» μεθόδων υποτιθέμενης «ποσοτικής και ποιοτικής» παραγωγής των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Μια από τις πρώτες εκθέσεις των εκπαιδευμένων στην «φίλη» χώρα αναφέρει μεταξύ άλλων: «…στα Χανιά, παραγγείλαμε θερμοκήπια, αρδευτικά συστήματα, λιπάσματα και φάρμακα…».

Τότε, η εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ» του Ηρακλείου (4-6-1979), είχε κεντρικό τίτλο: «ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ «ΟΡΓΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ». Δεκαεπτά μήνες μετά το δημοσίευμα της «Αλήθειας» μια άλλη εφημερίδα η «ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» (29-9-1980), έγραφε: «ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», και μετά «ΞΑΦΝΙΚΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ».  
 Η ίδια εφημερίδα (14-7-82): « Η ΚΡΗΤΗ ΠΑΛΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ. ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Η ΚΡΗΤΗ».Μετά από τέσσερις μήνες ο πολιτευτής της παρατάξεως του κέντρου κ. Γ. Παπαμιχελάκης σε επιστολή του με τίτλο «ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»που δημοσιεύεται στην εφημερίδα  «ΑΥΡΙΑΝΗ» (14-7-1982)συγκεκριμενοποιεί εκείνους  που έχουν στόχο την Κρήτη. Γράφει λοιπόν στην πρώτη παράγραφο της επιστολής του: «Φαίνεται ότι το ξεπούλημα της Κρητικής γης στους Αμερικανοεβραίους συνεχίζεται και εντείνεται είτε απ΄ ευθείας, είτε με την σύσταση μετοχικών εταιρειών με ελληνική βιτρίνα που τις μετοχές τους στην συνέχεια αγοράζουν ξένοι. Πολλές είναι οι σχετικές καταγγελίες…» Θα μπορούσα να σας αναφέρω παρόμοια περιστατικά από όλη την Ελλάδα, αλλά δεν το επιτρέπει ο χώρος.

  Ας επανέλθουμε όμως στα μεταλλαγμένα, για να ρίξουμε μια ματιά σε προϊόντα  που κυκλοφορούν στην αγορά της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας και περιλαμβάνουν στα υλικά κατασκευής τους γενετικά μεταλλαγμένη σόγια ή καλαμπόκι. Ο κατάλογος είναι μακρύς και δυστυχώς έχει βασικούς αποδέκτες τα παιδιά:μπισκότα, κράκερ, αλεύρι, σοκολάτες, μαργαρίνη, μαγιονέζα, γλυκά και τσίχλες. Αναφέρουμε μερικά μόνον από τα επώνυμα προϊόντα που εντοπίστηκαν στην ελληνική αγορά:

    Natural FYTRO Super Lecithin (σοκολάτα)……………………   μεταλλαγμένη σόγια.
    Old El Paso (Tortilla chips)  ……………………………………. μεταλλαγμένο καλαμπόκι
    ION Smash (γκοφρέτα σοκολάτα)………………………………  μεταλλαγμένη σόγια
    ION Wafers Pocket Pie (γκοφρέτα με επικάλυψη σοκολάτα)…    μεταλλαγμένη σόγια.
    Smacks- Kellogg’s (δημητριακά)……………………………….  μεταλλαγμένο καλαμπόκι
    Nestle-Lion  (σοκολάτα)………………………………………..    μεταλλαγμένη σόγια.
    Mars (σκεύασμα σοκολάτας) ……………………………………  μεταλλαγμένη σόγια.
    Junior Cacao-Nestle ……………………………………………..  μεταλλαγμένη σόγια.
    Tivall (προϊόντα σόγιας από το Ισραήλ) …………………………  μεταλλαγμένη σόγια.
    ΦΥΡΚΟ-σογιάλευρο (Ζωοτροφές εταιρείας ΦΥΡΚΟ Κοντώνη)..  μεταλλαγμένη σόγια.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται…
Για να ολοκληρώσω το θέμα των μεταλλαγμένων τροφών αναφέρω ενδεικτικά πως το 75% των Ολλανδικών, Βελγικών και γαλλικών τυριών περιέχουν χυμοζίνη που παράγεται με γενετικά τροποποιημένα βακτηρίδια. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι την περίοδο της περυσινής τεσσαρακοστής αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά με πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτών μεγάλες ποσότητες ταραμά που περιείχε μεταλλαγμένη σόγια. Ο πραγματικός όμως αριθμός των προϊόντων- Φρανκενστάϊν που κυκλοφορούν στην Ελλάδα παραμένει άγνωστος μιάς και δεν υπάρχει ειδική σήμανση για αυτά τα προϊόντα.
  Παράλληλα η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων μολύνει επικίνδυνα τα νερά του πλανήτη. Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος, από τότε που ανακοινώθηκε από τον ημερήσιο τύπο, ότι σε πηγές της Κεντρικής Μακεδονίας, βρέθηκαν σε μεγάλες ποσότητες και σαφώς πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια αρσενικό, νικέλιο και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες. Η συγκεκριμένη μόλυνση δεν οφείλεται σε κάποιους «νοσηρούς» εγκεφάλους αλλά μάλλον σε άγνοια του γεωργικού πληθυσμού. Εγκληματική άγνοια, όμως άγνοια. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την φθορίωση των ποσίμων υδάτων παγκοσμίως και στην Ελλάδα φυσικά.

  Το φθόριο, το γνωστό σε όλους μας Fluoride διαφημίζεται σαν η ιδανική ουσία για την μείωση του χαλάσματος των δοντιών από την τερηδόνα. Και είναι η ίδια ουσία με την οποία αποστειρώνουν το νερό παγκοσμίως με εξαίρεση την Ρωσία. Πέρασαν  περίπου 50 χρόνια από τότε που οι αρχές των ΗΠΑ ξεκίνησαν την φθορίωση του πόσιμου ύδατος και σήμερα πλέον κρατικά έγγραφα που μόλις «αποχαρακτηρίστηκαν» ρίχνουν νέο φώς στις ρίζες του μέτρου αυτού για την δημόσια υγεία.(Σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ μετά την πάροδο 50 ετών οποιοδήποτε κρατικό έγγραφο παύει να θεωρείται απόρρητο και μπορεί να δημοσιευτεί. Η πρακτική αυτή ονομάζεται «αποχαρακτηρισμός» ).

Το φθόριο ήταν το καθοριστικό χημικό στοιχείο για την παραγωγή της ατομικής βόμβας σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα. Τεράστιες ποσότητες του-εκατομμύρια τόνοι- απαιτούνταν για την παραγωγή πλουτωνίου και ουρανίου της απαραίτητης ποιότητας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων στην διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Ένα από τα τοξικότερα γνωστά στοιχεία το φθόριο, αποκαλύφθηκε ότι αποτελούσε τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο υγείας από τα προγράμματα κατασκευής ατομικής βόμβας των ΗΠΑ, τόσο για τους εργαζόμενους σ’ αυτά όσο και για τους κατοίκους των παρακείμενων κοινοτήτων, όπως τα εν λόγω έγγραφα αποκαλύπτουν. Σήμερα μαθαίνουμε πως υπήρξαν τεράστια προβλήματα στις περιοχές που μολύνθηκαν από φθόριο. Συγκεκριμένα σε μία από αυτές το Νιου Τζέρσεϊ  εμφανίστηκαν το καλοκαίρι του 1944 τα εξης περιστατικά: καταστράφηκαν οι σοδειές από τα ροδάκινα της περιοχής, ψόφησαν τα πουλερικά και οι εργάτες που είχαν φάει από την σοδειά της περιοχής παρουσίασαν έντονα στομαχικά προβλήματα. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν πανικοβληθεί. Οι γιατροί της περιοχής διέγνωσαν ξεκάθαρα, δηλητηρίαση από φθόριο και για να αποφευχθεί το σκάνδαλο έπεσε στο τραπέζι η πρόταση: Θα μετριαστεί ο φόβος, μέσω μιας σειράς διαλέξεων για την χρησιμότητα του φθορίου, όσον αφορά την υγεία των δοντιών. Πέρα από αυτό όμως θα μπορούσε με την συνολική φθορίωση του νερού να ερευνηθούν οι επιπτώσεις του φθορίου στην ανθρώπινη υγεία, χωρίς να χρειαστούν επιπλέον έξοδα για την εν λόγω έρευνα.

 Αυτά έγραφαν σε γενικές γραμμές τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα. Στην Ελλάδα η φθορίωση του νερού νομιμοποιήθηκε  το 1970, και μετά από πιέσεις του εκδότη της εφημερίδας «ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΝΕΑ» Γεράσιμο Αποστολάτο, προς τον τότε υπουργό Σπ. Δοξιάδη. Το πρόσχημα ήταν το γνωστό, να ελαττωθεί η τερηδόνα η οποία όχι μόνον δεν ελαττώθηκε αλλά αυξήθηκε από τότε. Δεν είναι όμως μόνο η αύξηση της τερηδόνας που παρατηρήθηκε αλλά επίσης και προοδευτική έκτοτε αύξηση στους νέους και τις νέες της χώρας μας και ειδικά τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων αφ’ ενός ασπερμίας και μείωσης παραγωγής ωαρίων, αφ΄ετέρου  δε αλματώδης αύξηση της ομοφυλοφιλίας, δηλαδή σταδιακή και σταθερή καταστροφή του γενετήσιου (αναπαραγωγικού) μηχανισμού.

  Η εξόντωση όμως μέσω της διατροφικής αλυσίδας δεν σταματά εκεί. Από το 1958 ισραηλιτικές εταιρείες άρχισαν να αγοράζουν μεγάλες γεωργικές εκτάσεις και οινοποιείες. Ας δούμε μία από αυτές για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις πλάτες μας: «ΝΤΡΑΝΣΤΕ ΚΟΜ.ΑΕ»: Ιδιοκτήτης, Σόλων  Σασσών. Το 1964 νοικιάζει ένα οινοποιείο στην Ελευσίνα. Το 1965, κτίζει το πρώτο δικό του οινοποιείο στην Ασσό και συνεχίζει ιδρύοντας ή κτίζοντας οινοποιεία σε Πάτρα, Πύλο, Καβάλα, Λάρισα, Ηλεία, Αγ. Βασίλειο Κεφαλονιάς, Ραψάνη, Ζίτσα Ιωαννίνων, Αμύνταιο, Νεμέα, Ηράκλειο, Σητεία, Αρχάνες και Μαλεμέ Κρήτης. Πρόκειται  δηλαδή για μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία που ιδρύθηκε επί χούντας. Πώς ακριβώς δεν ξέρουμε. Ίσως αν κάποιος ψάξει…Γιατί ο κος Σασσών ήταν φαίνεται τυχερός. Το 1973 π.χ πουλήθηκαν στο συγκρότημα Σασσών δίχως διαγωνισμό 15 χιλ. τόνοι σταφίδας των κρατικών αποθεμάτων για βιομηχανική εκμετάλλευση. Τιμή πώλησης: 5,60 δρχ. το κιλό. Μετά την πώληση η τιμή της βιομηχανικής σταφίδας έφτασε στις 10,80 το κιλό. Κέρδη κάπου 84 εκατομμυρίων δραχμών. Το 1974 η συνολική έκταση των οικοπέδων της εταιρείας είχε φθάσει τα 291,772 τετραγωνικά μέτρα και το εκατομμύριο με το οποίο είχε ξεκινήσει ο ιδιοκτήτης είχε γίνει …108000000 δρχ.

 Ακούστε λοιπόν την συνέχεια. Το 1975 , η Δυτ. Γερμανία επέστρεψε στην Ελλάδα 30000 εκατόλιτρα μοσχάτα γλυκά κρασιά παραγωγής των Ελληνικών οινοποιητικών συνεταιρισμών Σάμου, Κρήτης και Αχαΐας σαν ακατάλληλα. Ο ειδικός έλεγχος που έκαναν οι Γερμανοί απέδειξε ότι περιείχαν συνθετικό οινόπνευμα που θεωρείται ότι έχει καρκινογόνες ιδιότητες. Ας δούμε τι γράφει το περιοδικό «ΑΝΤΙ»στο τεύχος του 51: «..την εποχή εκείνη το ξεπούλημα στα πολυεθνικά μονοπώλια ..ανθούσε .Και στον τομέα αμπελουργία-οινοβιομηχανία κυριαρχούσε μια προσωπικότητα:ο Σόλων Σασσών πρόεδρος του Δ.Σ της Α.Ε ΝΤΡΑΣΤΕ ΚΟΜ… Στο συγκρότημα Σασσών ανήκε μία εταιρεία στην Γενεύη , η ΣΟΒΙΑΛ. Αυτή λοιπόν η εταιρεία προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ, σε τιμή ευκαιρίας μια ποσότητα 10000 τόνων συνθετικού οινοπνεύματος που έπρεπε όμως να διοχετευθεί στην «αγορά της Δύσεως» .Ποια αγορά όμως; Μια καλή πιάτσα ήταν η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία….Το συνθετικό οινόπνευμα άρχισε να καταφθάνει , περίπου 5000 τόνοι….Το συγκρότημα Σασσών αποτάθηκε στους αρμοδίους εξηγώντας την «πραμάτεια του» Ήταν οι μέρες που θα γινόταν διαγωνισμός για την προμήθεια οινοπνεύματος εξωτερικού . Και οι αρμόδιοι με την σειρά τους έκαναν την πρώτη κρούση στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς που τελικά δέχτηκαν. Ουσιαστικά είχαν να κάνουν  μ΄ έναν κρατικό εκβιασμό..».
Δυστυχώς το θέμα είναι τεράστιο και συνεχώς αποκαλύπτονται νέες πτυχές του. Εγώ απλά προσπαθήσα να γνωστοποιήσουμε ένα μικρό μόνο μέρος του οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης που υφίστανται οι λαοί της γης και δη οι έλληνες μέσω της τροφικής αλυσίδας.

Επισημαίνω στο σημείο αυτό πως ειδικά η κατανάλωση διοξινούχων τροφών πέρα των συνεπειών που αναφέρω στην αρχή αυτού του άρθρου, ενέχουν έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο: την ολική απενεργοποίηση του θύμου αδένος, της επιφύσεως και της υποφύσεως με αποτέλεσμα την διακοπή προς τα πεδία της νοήσεως των αισθήσεων και των συναισθημάτων. Σκοπός η σύγχυση και η ευκολότερη ανάδειξη του παγκόσμιου μονάρχη τους.

 Για τον κάθε αναγνώστη το ερώτημα προβάλλει εφιαλτικό: «τι μπορώ να φάω τελικά;». Δυστυχώς η απάντηση που έρχεται πρώτη στο μυαλό (προϊόντα από την ελληνική γη) είναι ανέφικτη για τους περισσότερους. Ο λόγος είναι πως η χώρα μας μετά την ένταξή της στην ΕΕ υπάγεται σε μια σειρά απαγορεύσεων και υποχρεώσεων ως προς την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, με ουσιαστικό στόχο τον έλεγχο της διατροφής μας.

Οι ποσοστώσεις σε σειρά αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αφήνουν την Ελλάδα ακάλυπτη σε προϊόντα βασικά. Το γάλα π.χ που επιτρέπεται να παράγουν οι έλληνες κτηνοτρόφοι αντιστοιχεί σε λιγότερο από ένα ποτήρι προϊόντος ημερησίως για κάθε έλληνα πολίτη, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών για τυρί- βούτυρο-γιαούρτι. Έτσι οι κτηνοτρόφοι χύνουν τις παραπάνω ποσότητες για να μην πληρώσουν πρόστιμα και η Ελλάδα εισάγει γάλα σε παγοκολώνες από άλλες χώρες της ΕΕ που τους δόθηκε μεγαλύτερη ποσόστωση.
Τονίζω ξανά για να γίνει απόλυτα κατανοητό: Τα προϊόντα σε άλλες εποχές δεν έλειπαν. Με την επιβολή της ποσόστωσης όμως απαγορεύεται να παραχθεί πάνω από κάποια ποσότητα του προϊόντος που ποσοστώνεται και αν αυτό συμβεί επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα στους παραγωγούς. Το 1998 για παράδειγμα οι παραγωγοί καλαμποκιού πλήρωσαν 3 δις πρόστιμο γιατί είχαν μεγαλύτερη σοδειά από ότι οι νοσηροί εγκέφαλοι των «Εβραι-ωπαίων» εταίρων μας επέτρεπαν.

Related Posts
0 Comments

No Comment.