Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Το θαύμα του αγιασμού των υδάτων και οι αμφισβητίες

Κάποιοι θεωρούν οτι ο αργυρός σταυρός είναι αυτός που κάνει το θαύμα.
Πράγμα με το οποίο διαφωνώ και αναλύω παρακάτω.
Αυτό το λενε διότι ο άργυρος είναι ενα μέταλλο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες,δηλαδή σκοτώνει τα βακτήρια.

Και πιο συγκεκριμένα αυτήν την δουλειά την κάνουν τα ιόντα αργύρου(ιόντα είναι άτομα που έχουν ηλεκτρικό φορτίο).
Προκαλούν την εξάλειψη των κυτταρικών τοιχωμάτων των βακτηρίων, καθώς αδρανοποιούν τα ζωτικά ένζυμα του πρωτοπλάσματός τους. Μετά την εξασθένηση του ενζύμου απελευθερώνεται και πάλι άργυρος, ο οποίος μπορεί να επιτεθεί σε άλλα ένζυμα.

Ισως και απο την ιδιότητα αυτη του αργύρου..έχει μείνει η έκφραση ..τρώμε με ασημένια κουτάλια.

Με λίγα λόγια ο άργυρος ως μέταλλο εμποδίζει την μεταφορά και ανάπτυξη μικροβίων,ενω τα ιόντα του αργύρου είναι που κάνουν την αντιμικροβιακή δράση.

Ομως ο άργυρος ή τα ιόντα,διαλέξτε όποιο θέλετε,εμποδίζουν την ανάπτυξη και καταπολεμούν και καλά και κακά βακτήρια και το νερό έχει και απο τα δυο και ουσιαστικά καταστρέφουν και την θετικη του δράση,για αυτό οσοι κάνουν έρευνες πάνω στο άργυρο ,προσπαθούν να φτιάχνουν προιοντα που δεν χάνουν άργυρο με την πλυση,γιατι το νερό αυτό θα παέι στον υδροφόρο ορίζοντα και θα καταστρέψει και την υδρόβια ζωή.

Και απο την άλλη οι αρχαίοι Ελληνες που ήθελαν να διατηρήσουνε ενα προιον,είτε νερό,είτε γάλα,είτε κρασί,το τοποθετούσαν μεσα σε ασημένια δοχεία.Αρα τα είχαν συνεχώς μέσα,αμα ήταν θα τα εβαζαν σε ενα κανοικό δοχείο..θα πεταγαν λιγο ασήμι για λίγα δευτερα και θα ξένοιαζαν για πολύ καιρό,ομως δεν το εκαναν,γιατί δεν γινόταν δουλειά έτσι.

Αλλά αν και πάλι κάποιοι επιμένουν να λενε οτι ο αργυρός σταυρός είναι που κάνει το θαυμα…δημιουργείται μια άλλη ερώτηση…τι γίνεται δηλαδή με κάποιον επίχρυσο ή ξύλινο σταυρό;

Εκει δεν ισχύουν αυτά,αλλα το θαύμα και πάλι επιτελείται.

Αλλωστε το νερό για να είναι φρέσκο (οπως είναι ο αγιασμός,που παραμένει αναλλοίωτος για χρόνια) πρέπει να κινείται,κάτι που δεν εξηγείται και πάλι απο την θεωρία του αργύρου επι λίγων δευτέρων μέσα σε ενα δοχείο.
Αλλωστε αμα παρουμε νερό και ρίξουμε μεσα αργυρο για λιγο… και το συγκρίνουμε με τον αγιασμό..και αυτό για τους ολιγόπιστους,θα βρούμε πολλές διαφορές.

Αρα με λίγα λόγια υπάρχει κάτι άλλο,που κάνει το νερό να διατηρεί τις ιδιότητες τους σε μεγάλο χρονικό διάστημα,υπερβαίνει δηλαδή τους φυσικούς νόμους και αυτό είναι το θαύμα.

Και μια αλλη σχετική ερευνα απο ρώσους επιστήμονες.

Όλα τα νερά, συμπεριλαμβανομένων αυτών του συστήματος τροφοδοσίας νερού, άλλαξαν τις φυσικές τους ιδιότητες την ημέρα των Θεοφανείων και την παραμονή, ανακάλυψαν πριν μερικές ημέρες, φυσικοί του Ερευνητικού Ινστιτούτου Sysin της Ανθρώπινης Οικολογίας και Υγιεινής του Περιβάλλοντος, της Ρωσικής Ακαδημίας των Ιατρικών Επιστημών (Russian Academy of Medical Sciences). Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου καθημερινά εξέταζαν τις ιδιότητες και την ποιότητα του συνήθους νερού από το σωλήνα του δικτύου, μετρώντας την ποσότητα των ριζών ιόντων μέσα σ’ αυτό. Από τις 17 Ιανουαρίου (προπαραμονή των Θεοφανείων) το επίπεδο των ιόντων άρχισε να ανεβαίνει, και το νερό άρχισε να «μαλακώνει». Το επίπεδο του pH του νερού, ανέβαινε επίσης, κάνοντάς το λιγότερο όξινο, ανέφερε τη Δευτέρα η ημερήσια “Moskovsky Komsomolets”.

Όπως ανέμεναν, η μέγιστη δραστηριότητα έφτασε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου (παραμονή, και αγρυπνία των Θεοφανείων). Η υψηλή συγκέντρωση ιόντων έκανε την ηλεκτραγωγιμότητα του νερού ισοδύναμη με αυτήν από τεχνητό καταλύτη (ηλεκτρικά κεκορεσμένο νερό).

Η ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα άρχισε να πέφτει μετά το πρωί της 19 ης Ιανουαρίου και έφτασε στα κανονικά της επίπεδα κατά τις 20 Ιανουαρίου. Η αιτία για την γρήγορη άνοδο της ηλεκτρομαγνητικής δραστηριότητας του νερού την ημέρα των Θεοφανείων ήταν μία μεγάλη συγκέντρωση ιόντων στη λιθόσφαιρα της Γης, η οποία είναι ένα αληθινό ρεζερβουάρ ηλεκτρονίων, που μεταφέρει τα περισσότερα από αυτά στο νερό. Αυτά είπε ο δρ. Anatoly Stekhin, ένας πεπειραμένος ερευνητής. Οι ερευνητές επίσης μέτρησαν το επίπεδο (ποιότητας) της δομής του νερού των Θεοφανείων, παγώνοντας για το σκοπό αυτό νερό από τον αγωγό ύδρευσης, από τον ποταμό Moskva, και από ένα πηγάδι εκκλησίας.

Ακόμη και το νερό από το σύστημα τροφοδοσίας, το νερό της βρύσης, το οποίο συνήθως απέχει πολύ από του να είναι ιδανικό, φαινόταν αρμονικό στο μικροσκόπιο όταν το παγώσαμε είπε ο Stekhin.

Μετάφραση υπό Λεοντίου Μοναχού Διονυσιάτου.

Related Posts
0 Comments

No Comment.