Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Το σφράγισμα της “Νέας Τάξης Πραγμάτων” σε παγκόσμια εφαρμογή!

Εικόνα

Εισαγωγικό σχόλιο απο το “Ο.Π”
Στις 3 Αυγούστου του 2009 είχαμε αναδημοσιεύσει ένα άρθρο του RΗΥS ΒLΑΚΕLΥ απο το φύλλο της 26ης Ιουλίου 2009 της εφημερίδας “Το βήμα”.Ο Τίτλος της ανάρτησης ήταν: “Ηλεκτρονικές βιομετρικές ταυτότητες θα αποκτήσουν εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι τώρα δεν διαθέτουν κανένα έγγραφο” ( μπορείτε να την διαβάσετε εδώ)

Απο τότε έγινε φανερό ότι η “Νέα Τάξη Πραγμάτων” είχε ήδη ξεκινήσει την ψηφιακή υποδούλωση των λαών μέσω της αριθμοποίησης των πολιτών και της εφαρμογής των υποδομών της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση αφού για την ολοκλήρωση αυτής της ψηφιακής φυλακής δεν δίστασαν να σπαταλήσουν εν μέσω τέτοιας παγκοσμιας οικονομικής κρίσης δισεκατομμύρια δολάρια.Όταν τελειώσουν με την Ινδία και την Κίνα , στις οποίες κατοικεί ο μισός σχεδόν πληθυσμός του πλανήτη,η εξάπλωση του ηλεκτρονικού αντίχριστου καρκινώματος στις υπόλοιπες ηπείρους θα είναι απλώς ένας “γεωπολιτικός περίπατος”.

Εικόνα

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Η δεύτερη….. πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου προχωρά στην ψηφιοποίηση των στοιχείων κάθε κατοίκου, ελπίζοντας ότι θα προστα-τέψει τους κοινωνικούς πόρους, μέρος των οποίων καταλήγει σε επιτήδειους. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επισπεύδει τις απαραίτητες προεργασίες για την αντικατάσταση των παλιών αστυνομικών ταυτοτήτων με τη νέα, πολλαπλών χρήσεων «Κάρτα του Πολίτη», μια χώρα 1,2 δισ. κατοίκων εγκαινίασε προ ημερών ένα παρεμφερές πρόγραμμα έκδοσης ψηφιακών ταυτοτήτων στους πολίτες, σε μια ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς και ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Το πρώτο στάδιο υλοποίησης του σχεδίου της ινδικής κυβέρνησης στοχεύει στη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και στη σάρωση ίριδας προς ταυτοποίηση από όλους τους κατοίκους, με επόμενο βήμα την αποθήκευση των στοιχείων σε μια τεράστια κεντρική βάση «ταυτοτήτων».
Χαρακτηριστικό είναι ότι το εν λόγω κυβερνητικό εγχείρημα θεωρείται από πολλούς ειδικούς η πιο πολύπλοκη από τεχνολογικής και λογιστικής πλευράς προσπάθεια ταυτοποίησης που έχει ποτέ επιχειρηθεί σε εθνικό επίπεδο.

Η λύση

Η ινδική ηγεσία ευελπιστεί ότι με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα λύσει το αναπτυξιακό της πρόβλημα, που συντηρείται και διογκώνεται παρά τους ταχείς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, εξαιτίας της διαφθοράς.
Η κυβέρνηση προτίθεται να δαπανήσει εντός μιας πενταετίας περί τα 250 δισ. δολάρια σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας για τους φτωχούς, συμπεριλαμβανομένων των επιχορηγήσεων σίτισης, καυσίμων, και θέσεων εργασίας.
Ωστόσο το 40% των παροχών θα καταλήξουν, με τα σημερινά δεδομένα του συστήματος, σε λάθος χέρια ή σε «φαντάσματα» που παρουσιάζουν πλαστά προσωπικά έγγραφα, όπως τονίζεται σε έκθεση της μεσιτικής εταιρείας CLSA Asia-Pacific Markets. Οι υπάρχουσες ταυτότητες είναι χάρτινες και είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν ή να παραποιηθούν τα στοιχεία τους…

Ο μοναδικός για τον κάθε πολίτη δωδεκαψήφιος αριθμός της κάθε «κάρτας» αναμένεται να διασφαλίσει, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το ενδεχόμενο να καταλήξουν οι δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας αποκλειστικά στους νόμιμους αποδέκτες, επιτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο σε εκατοντάδες εκατομμύρια φτωχών Ινδών να έχουν πρόσβαση για πρώτη φορά σε μια σειρά υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και οι τραπεζικές.

Η συλλογή και καταγραφή των στοιχείων έχει ήδη ξεκινήσει σε αρκετές περιφέρειες της χώρας και η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα έχει εκδώσει τα πρώτα 100 εκατ. ψηφιακά δελτία ταυτότητας έως τον προσεχή Μάρτιο και 600 εκατ. εντός της προσεχούς τετραετίας.

«Υπάρχει μια τεράστια ανθρώπινη μάζα που βρίσκεται εκτός κοινωνίας.
Η έλλειψη ταυτότητας αποτελεί βασική αιτία της εξαίρεσής τους και με την κάρτα τούς δίδεται ένα κλειδί προς τις κοινωνικές υπηρεσίες», επισημαίνει στη «Wall Street Journal» ο επικεφαλής του προγράμματος, Ναντάν Νιλεκάνι.

Το επιτελείο του Νιλεκάνι έχει καταστρώσει σχέδιο συλλογής και αποτύπωσης ενός μείγματος βιομετρικών πληροφοριών, όπως ψηφιακές φωτογραφίες, δακτυλικά αποτυπώματα και σαρώσεις ίριδας, αλλά και ονόματα, διευθύνσεις, γένη και ημερομηνίες γέννησης.
Η κυβέρνηση αναμένεται σταδιακά να εκδώσει τους αριθμούς ταυτοτήτων και να τους στείλει μέσω ταχυδρομείου στους αποδέκτες τους. Η ινδική ηγεσία έχει εγκρίνει μέχρι τώρα το ποσόν των 670 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρόγραμμα, ενώ το συνολικό κόστος του αναμένεται να ανέλθει σε αρκετά δισ. δολάρια.

Το σχέδιο
Χτύπημα στη διαφθορά

Εκτιμώντας τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν μετά την πιλοτική εφαρμογή του φιλόδοξου σχεδίου στην πολιτεία Αντχρα Πραντές, Ινδοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι μοναδικές για κάθε πολίτη νέες ταυτότητες μπορούν να περιορίσουν τη διαφθορά στα 43.000 καταστήματα της περιοχής, τα οποία διανέμουν επιχορηγούμενα τρόφιμα στους φτωχούς.

Σε ένα κατάστημα, επί παραδείγματι, εμφανίστηκαν μετά την εφαρμογή του μέτρου εκπρόσωποι 203 οικογενειών για να τοποθετήσουν το δάχτυλό τους στο ειδικό μηχάνημα σάρωσης και να λάβουν την επιχορήγηση, μολον ότι οι καταγεγραμμένες μέχρι πρότινος στα αρχεία του καταστήματος επιχορηγήσεις ήταν 330?
Πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν βάσιμες υποψίες ότι ο καταστηματάρχης είχε εκδώσει πλαστούς λογαριασμούς, διοχετεύοντας ένα μέρος των επιχορηγήσεων στη μαύρη αγορά?

«Eξυπνες» ταυτότητες για όλες τις χρήσεις

Γερμανία
Η αστυνομική ταυτότητα παραμένει προς το παρόν χάρτινη, ωστόσο στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η αντικατάστασή της με μια ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα έχει ενσωματωμένα τα δακτυλικά αποτυπώματα και έναν εξαψήφιο αριθμό PIN, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ψηφιακή υπογραφή.

Νιγηρία
Η εθνική βάση βιομετρικών δεδομένων των πολιτών βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι 100 εκ των 150 εκατ. Νιγηριανών θα αποκτήσουν μια μοναδική ταυτότητα αναγνώρισης εντός της προσεχούς τριετίας.

Βοσνία – Ερζεγοβίνη
Οι εθνικές ταυτότητες εκδόθηκαν το 2002, με σκοπό εν μέρει να ενισχύσουν την ενότητα μετά τον εθνικό διχασμό. Η τεχνολογία περιλαμβάνει έναν bar code, ένα δακτυλικό αποτύπωμα και μία φωτογραφία. Περίπου 2,5 εκατ. ταυτότητες είχαν εκδοθεί έως τον περασμένο Μάιο.

Μαλαισία
Οι «έξυπνες» κάρτες των Μαλαισιανών πολιτών έχουν αποθηκευμένα προσωπικά δεδομένα και το αποτύπωμα του αντίχειρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή διοδίων στα οδικά δίκτυα και την πρόσβαση σε ΑΤΜ.

Ομάν
Το ένα αντικείμενο του προγράμματος των «έξυπνων» καρτών είναι η ανίχνευση και ο εντοπισμός μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων εργατών από το Πακιστάν, το Ιράν και την Ινδία.

ΗΠΑ
Το πρόγραμμα US-VISIT συλλέγει ψηφιακά αποτυπώματα και φωτογραφίες από ξένους ταξιδιώτες αποτρέποντας κατ’ έναν τρόπο το ενδεχόμενο εισόδου όσων παραβαίνουν τον νόμο περί μετανάστευσης, αλλά και των εγκληματιών. Το πρόγραμμα διαθέτει πάνω από 100 εκατομμύρια καταγραφές.

Από “ΕΘΝΟΣ”

Πηγή

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2 … _3705.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.