Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο αθεϊστών…


Περίπου 2.500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθεϊστών, που έγινε στη Μελβούρνη. Όπως επισημαίνει ο αυστραλιανός Τύπος, η συμμετοχή θα ήταν μεγαλύτερη, αν ήταν μεγαλύτερες και οι αίθουσες όπου διεξήχθησαν οι εργασίες του συνεδρίου, αφού τα εισιτήρια ξεπουλήθηκαν μέρες πριν από την έναρξή του. Οι περισσότεροι από τους ομιλητές ήταν ιδιαίτερα σκληροί κατά των θρησκειών ενώ κάποιοι που τόλμησαν να πουν πως “η άγνωστη δύναμη καλύπτει ένα κενό σε κάποιους ανθρώπους που δεν το καλύπτουν πραγματικοί άνθρωποι”, αποδοκιμάστηκαν. Στόχος τους, χωρίς εξαίρεση, ήταν όλες οι θρησκείες. Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές κ.α. Επισημάνθηκε επίσης, πως η άνοδος του αθεϊσμού στις μέρες μας είναι γεγονός, αφού, για παράδειγμα, η απογραφή του 2006 δείχνει ότι στους 100 Αυστραλούς οι 19 είναι άθρησκοι. Ανάμεσά τους και υπουργοί που δηλώνουν άθεοι. Ο καθηγητής φιλοσοφίας Α. Γκρέιλινγκ είπε στους συνέδρους πως δεν ονομάζει τον εαυτό του “άθεο” γιατί, απλούστατα, δεν μπορεί ν’ αρνηθεί αυτό που δεν υπάρχει.

Τις περισσότερες συζητήσεις τις προκάλεσε ο νεοδαρβινιστής Ρίτσαρντ Ντόκινς, του περίφημου πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος μίλησε για την “κατασκευή αγίων” στον 21ο αιώνα, που χαρακτήρισε σκανδαλώδη.
Ο ίδιος παραδέχεται ότι η θρησκεία έχει το δικαίωμα να υπάρχει και να μιλά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μιλά πολύ – μιλά πολύ μέσα στα σχολεία, μέσα στα κοινοβούλια, μιλά πολύ σχεδόν παντού.
Αναφέρθηκε μάλιστα και στο γεγονός ότι ο Πάπας θα αγιοποιήσει σύντομα την Αυστραλή Μέρι Μακίλοπ, αφού το Βατικανό δέχεται ότι έχει κάνει δύο θαύματα. Μάλιστα, ο εν λόγω καθηγητής έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον σημερινό Πάπα, “Pope Nazi”, επειδή ο τελευταίος ανήκε στη ναζιστική νεολαία του Χίτλερ και τον επέκρινε που αγιοποιεί πεθαμένες γυναίκες και πιστεύει σε “θαύματα”.

http://greeknation.blogspot.com/2010/03/blog-post_297.html


Related Posts
0 Comments

No Comment.