Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ζητά να μειωθούν τα ιδιωτικά οχήματα καταργώντας την «ιδιοκτησία», λόγω κλιματικής αλλαγής

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επιδιώκει να μειώσει την παγκόσμια εξάρτηση από κρίσιμα μέταλλα, καθώς τα έθνη προσπαθούν να κάνουν τη μετάβαση σε προμήθειες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μια πρόταση είναι η μείωση της ιδιοκτησίας ιδιωτικών οχημάτων.

«Αυτή η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα χρειαστεί μεγάλες προμήθειες κρίσιμων μετάλλων όπως το κοβάλτιο, το λίθιο, το νικέλιο, για να αναφέρουμε μερικά», ανέφερε το φόρουμ σε έκθεση νωρίτερα αυτόν τον μήνα. «Οι ελλείψεις αυτών των κρίσιμων ορυκτών θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας».

Ο διεθνής οργανισμός λόμπι με έδρα την Ελβετία έχει προτείνει τρεις λύσεις για τη μείωση του κόστους των κρίσιμων μετάλλων που χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρικά οχήματα έως ανεμογεννήτριες και αποτελεσματικό φωτισμό.

 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δημοσίευσε μια εργασία την περασμένη εβδομάδα που προωθεί την κοινή χρήση αυτοκινήτων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε η Post Millennium.

Ο τερματισμός της ιδιοκτησίας ιδιωτικού αυτοκινήτου «μπορεί να μειώσει την κατοχή εξοπλισμού σε αδράνεια και συνεπώς τη χρήση υλικών», ανέφερε το WEF στο έγγραφο της 18ης Ιουλίου με τίτλο «3 προσεγγίσεις κυκλικής οικονομίας για τη μείωση της ζήτησης για κρίσιμα μέταλλα».

«Χρειαζόμαστε μια επανάσταση καθαρής ενέργειας και τη χρειαζόμαστε τώρα», ξεκινά το άρθρο, δηλώνοντας ότι η κοινή χρήση αυτοκινήτων θα μείωνε την παγκόσμια ζήτηση για ορυκτά καύσιμα και πολύτιμα μέταλλα.

Το WEF προτρέπει τους ανθρώπους να μεταβούν «από την ιδιοκτησία στη χρήση» οχημάτων που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με πλατφόρμες κοινής χρήσης αυτοκινήτων, όπως το Getaround με έδρα την Καλιφόρνια και το BlueSG της Σιγκαπούρης, όπου οι χρήστες πληρώνουν για τη χρήση των αυτοκινήτων ανά ώρα. Η ομάδα προτείνει περαιτέρω τη δημιουργία «προφίλ χρηστών» που «δημιουργούν μια διάκριση για την εργασία και την προσωπική χρήση στην ίδια συσκευή». Αυτό θα επιτρέψει τη μείωση του «αριθμού συσκευών ανά άτομο».

Το WEF δεν σταματά εκεί, υποδηλώνοντας ότι αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην ιδιοκτησία κατοικίας.

Το 2018, το WEF αποκάλυψε το επιθυμητό τελικό παιχνίδι του με πολλές ριζοσπαστικές «προβλέψεις» για έναν μελλοντικό κόσμο όπου «δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος… ό,τι θέλεις, θα νοικιάζεις».

Το 2016, το WEF δημοσίευσε επίσης ένα απόσπασμα από ένα μέλος του Δανού κοινοβουλίου που δίνει μια εικόνα για την υποκείμενη ατζέντα του οργανισμού. «Καλώς ήρθατε στο 2030. Δεν έχω τίποτα, δεν έχω ιδιωτικότητα και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη», είπε η Ida Auken.

Related Posts
0 Comments

No Comment.