Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Το Κ.Ι.Σ. σταμάτησε την προβολή διαφήμισης του Jumbo ως αντισημιτική!

Πρόσφατα η γνωστή εταιρία παιχνιδιών Jumbo προέβαλε στο ελληνικό κοινο μια διαφήμιση η οποία προκάλεσε αντιδράσεις τόσο απο το Κ.Ι.Σ. οσο και απο Εβραίους εντος και εκτός Ελλάδας.

Η διαφήμιση είναι η ακόλουθη

Το Κ.Ι.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε να σταματήσει η προβολή της διαφήμισης πράγμα και που κατάφερε μετα και απο αντιδράσεις διαμαρτυρίας πολλών Εβραίων ζητώντας απο την εταιρία να ζητήσει επισήμως συγνώμη.

Ο λόγος διαμαρτυρίας ήταν οτι η διαφήμιση εκτος απο ρατσιστικη ,παρουσιάζε τους Εβραίους ως πλούσιους, πονηρούς και τοκογλύφούς και οτι η διαφήμιση παρουσιάζει το γενικότερο κλίμα διαδομένου αντισημιτισμού που επικραττεί στην Ελληνική κοινωνία.

Βέβαια κανείς απο αυτούς δεν αντέδρασε στην ανακοίνωση του γνωστού Ζαν Κοεν ο οποίος προσδίδει θρησκευτική υπόβαθρο στο αντισημιτισμο.

Και για του λόγου το αληθές διαβάστε την ανακοινωσή που ανέρτησε στην σελίδα του.

Χριστιανοί Έλληνες εναντίον του αντισημιτισμού.

24.8.10 του Ζαν Κοέν

Η πρόσφατη αντισημιτική διαφήμιση του καταστήματος παιχνιδιών Jumbo οδήγησε σε μια αίτηση που διακινήθηκε μεταξύ φίλων, κυρίως εβραίων, προς το Jumbo ώστε να αποσύρει την διαφήμιση και να απολογηθεί.

Πολλοί χριστιανοί φίλοι όταν ενημερώθηκαν για το θέμα ζήτησαν να μετάσχουν στην λίστα διαμαρτυρίας και επιπρόσθετα ζήτησαν να ενημερώνονται σε μελλοντικά αντισημιτικά συμβάντα ώστε να μπορούν να αντιδρούν και αυτοί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε παρόμοιες, αλλά και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι Χριστιανοί συμπατριώτες μας αυθόρμητα έχουν θελήσει να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Άνθρωποι που πιστεύουν ότι η αλληλεγγύη, η δημοκρατία και η μάχη εναντίων των ρατσισμών οφείλουν να είναι θεμελιώδη συστατικά της ελληνικής κοινωνίας. Προς μεγάλη απογοήτευση πολλών είναι πολλοί και είναι αποφασισμένοι.

Η κίνηση αυτή μου έδωσε την ιδέα να διευρύνω τη λίστα με Έλληνες Χριστιανούς που θα ήθελαν να ενημερώνονται για περιστατικά αντισημιτισμού και εβραιοφοβίας ώστε να μπορούν να αντιδρούν, όταν και αν το κρίνουν απαραίτητο.

Οπότε:

Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερώνεται για αντισημιτικές ενέργειες στη Ελλάδα, (αποκλειστικά για αυτές και μόνο και όχι για το Ισραήλ ή την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, μπορεί να στείλει ένα e-mail .

Related Posts
0 Comments

No Comment.