Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ 400 ΠΑΙΔΙΑ

Το Ισραήλ θα απελάσει 400 παιδιά που γεννήθηκαν στο Ισραήλ απο ξένουν εργάτες ώστε να διαφυλαχθεί η εβραϊκή ταυτότητα της χώρας.

Ομάδες υπεράσπισης των μεταναστών απάντησαν οργισμένα και διαφώνησαν λέγοντας οτι η απόφαση αυτή θα τιμωρούσε αθώα παιδιά με το να τα στείλουν πίσω στις φτωχές χώρες καταγωγής των γονέων τους. Οι γονείς τους άφησαν τις χώρες αυτές για μια καλύτερη ζωή στο Ισραήλ (Σ.Σ: Οι Εβραίοι θέλουν μόνο να κάνουν την δουλειά τους. Παίρνουν όσους εργάτες χρειάζονται για συγκεκριμένες εργασίες και στην συνέχεια τους στέλνουν πίσω).

Ανακοινώνοντας την απόφαση την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu είπε οτι η συγκεκριμένη πολιτική έχει και ως στόχο την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης απο τα νότια σύνορα με την Αίγυπτο.

«Απο τη μια πλευρά, το πρόβλημα αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα και όλοι νιώθουμε και καταλαβαίνουμε τις καρδιές των παιδιών», είναι ο Νετανιάχου. «Αλλά απο την άλλη πλευρά, υπάρχουν Σιωνιστικές εκτιμήσεις και η διασφάλιση του εβραϊκού χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ.»

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, τα παιδιά που γεννιούνται απο ξένους εργάτες γονείς που έχουν μπεί στο Ισραήλ νόμιμα και έχουν ζήσει στο Ισραήλ για 5 ή περισσότερα χρόνια, μιλούν εβραϊκά και πηγαίνουν σε Ισραηλινό σχολείο, θα μπορούν να επιλέξουν για μόνιμη κατοικία τους το Ισραήλ (Σ.Σ: Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να τους δώσουν εβραϊκή ιθαγένεια, ενώ με τόσο αυστηρά κριτήρια ελάχιστα θα παραμείνουν τελικά στο Ισραήλ).

Μετά απο ένα και πλεον χρόνο προβληματισμού πάνω στο θέμα, το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ψήφισε 13 με 10 ψήφους υπέρ της απόφασης.

Κάποιοι υπουργοί ψήφισαν κατά της κίνησης γιατί δεν έχουν απελαθεί ακόμη αρκετά παιδιά. Αλλοι υπουργοί ήταν αντίθετοι με το να απελαθούν και άλλα παιδιά.

Περίπου 400 παιδιά ξένων εργατών θα πρέπει να αποχωρήσουν απο το Ισραήλ στο τέλος του μήνα, ενω 800 θα μπορέσουν να μείνουν.

«Αυτό δεν είναι το κράτος των Εβραίων που ξέρω, το οποίο απελαύνει παιδιά,» είπε ο Υπουργός Βιομηχανίας Benjamin BenEliezer, μέλος του Εργατικού Κόμματος. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βλέπουν οι άνθρωποι το Ισραήλ να απελαύνει 400 παιδιά.» (Συμφωνεί ο Υπουργός επι της ουσίας. Απλά θεωρεί αυτός και οι υπόλοιποι διαφωνούντες με το νέο νόμο οτι δεν είναι  η κατάλληλη στιγμή για να απελάσουν τα παιδιά γιατί θα δημιουργηθεί αρνητική εικόνα για το Ισραήλ!!!)

 

www.theage.com.

http://antipliroforisi.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.