Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Το ιερατείο των κλιματικών αλλαγών

Το ιερατείο των κλιματικών αλλαγών

Από Factorx στο antinews

Αν και οι επαγγελματίες υστερικοί, μάλλον θα προσπαθήσουν να κρύψουν τα νούμερα, παρόλα αυτά υπάρχει μια αξιοσημείωτη πτώση στον αριθμό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Αν και οι Αμερικανοί βομβαρδίζονται για την υπερθέρμανση για περισσότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, μόνο το 35% από αυτούς, πιστεύουν πως η υπερθέρμανση αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 44%. Αυτός ο σκεπτικισμός προϋπήρχε της αποκάλυψης των περιβόητων e-mails, που απέδειξαν αν μη τι άλλο, πως πολλοί από τους επιφανείς κλιματολόγους είναι τουλάχιστον προκατειλημμένοι, αν όχι τσαρλατάνοι.

Γιατί όμως δεν πιστεύει ο κόσμος στη παγκόσμια υπερθέρμανση; Το σίγουρο είναι πως τα προβλήματα της οικονομίας υπερτερούν. Αλλά ακόμη και πριν τα κλεμμένα e-mails αποκαλύψουν πως οι υποτιθέμενοι ουδέτεροι αναζητητές της αλήθειας, ήταν έτοιμοι να αλλάξουν την επιστημονική μεθοδολογία και να κάνουν στατιστικές λαθροχειρίες προκειμένου να κρύψουν την άβολη αλήθεια, υπήρχαν άφθονοι λόγοι για σκεπτικισμό.

Υπάρχει πάντα το επίμονο γεγονός, πως κόντρα στις απαισιόδοξες προβλέψεις των κινδυνολόγων του κλίματος, δεν έχει παρατηρηθεί κάποια μετρήσιμη αύξηση στις παγκόσμιες θερμοκρασίες από το 1998. Και όμως, η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που αναδύεται στην ατμόσφαιρα είναι συνεχώς αυξανόμενη. Τα υπολογιστικά μοντέλα που έγιναν διάσημα από τον Al Gore, δεν είχαν προβλέψει αυτή τη παράμετρο. Μάλιστα, είχαν προβλέψει πως οι θερμοκρασίες θα συνέχιζαν να αυξάνονται απότομα, για πάντα. Εκτός και αν όλοι οι άνθρωποι πέθαιναν σε 50 χρόνια με άγνωστες συνέπειες για τον πλανήτη μας, που κατ`αυτούς, θα είχε μετατραπεί σε κάτι σαν την Αφροδίτη.

Κάθε φορά που κάποιος επιστήμονας ή πολιτικός χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας «Η επιστήμη μίλησε», απλά αποδείκνυε πως ήταν πολύ μακριά από την επιστημονική μεθοδολογία. Στην πραγματική επιστήμη, τίποτα δεν είναι οριστικό. Ο Βιεννέζος ψυχαναλυτής Freud, μας δίδαξε πως αν πεις πως μισείς τη μητέρα σου, τότε μισείς τη μητέρα σου. Και αν πεις πως αγαπάς τη μητέρα σου, τότε αρνείσαι το γεγονός ότι τη μισείς. Όσοι πιστεύουν στη κλιματική αλλαγή, είναι σαν τους Φροϋδιστές. Αν ο καιρός είναι ζεστός, αποδεικνύεται η υπερθέρμανση του πλανήτη. Αν ο καιρός είναι κρύος, τότε αυτό είναι μια απόδειξη πως η υπερθέρμανση μας κάνει κόλπα.

Αν μελετήσουμε τα γραφήματα που συγκρίνουν τη δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων από το 1860, με τις θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας, θα δούμε πως μοιάζουν με ταιριαστά σχήματα καμπύλων S (σε αντίθεση με αυτά που συγκρίνουν τις θερμοκρασίες με το ποσοστό εκπομπών CO2). Ο αστροφυσικός του Harvard, Dr. Willie Soon, σημειώνει πως το 2008 μπορεί να ήταν μια κρύα χρονιά, διότι οι ηλιακές κηλίδες δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριες. Ο ήλιος παρέμεινε ήσυχος και το 2009. «Αν αυτή η ηλιακή υποτονικότητα συνεχιστεί, και ο πλανήτης μας συνεχίζει να ψύχεται ενώ τα επίπεδα του CO2 αυξάνονται, θα πρέπει να αλλάξουμε το σκεπτικό μας. Θα είναι μια πολύ καθοριστική εποχή, μια εποχή πολύ χρήσιμη για την επιστήμη αλλά και την κοινωνία, κατά τη γνώμη μου».

Οι αρχιερείς της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, που υπερθεματίζουν για τη διάθεση τρισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ανακαλυφτούν νέες εναλλακτικές πηγές ενέργειας, σχεδόν ποτέ δεν έχουν μια καλή κουβέντα να πουν για τη πυρηνική ενέργεια, και αυτό είναι ύποπτο. Αν ο πραγματικός σκοπός είναι να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα, και όχι να αλλάξουμε ριζικά το τρόπο ζωής μας, τότε η καθαρή, αποδοτική, φθηνή πυρηνική ενέργεια, πρέπει να αποτελεί και τη πιο εξόφθαλμη επιλογή μας.

Οι ίδιοι που σήμερα κινδυνολογούν για την υπερθέρμανση, είναι οι ίδιοι που κινδυνολογούσαν και στο παρελθόν. Πριν τριάντα χρόνια, ήταν ιδιαίτερα φοβισμένοι και αναστατωμένοι για μια επερχόμενη εποχή παγετώνων. Από τις ίδιες πηγές είχαμε προειδοποιηθεί το 1972, πως ο κόσμος σύντομα θα στέρευε από πετρέλαιο, αέριο, αλουμίνιο, μόλυβδο, χαλκό, τσίγκο και ουράνιο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Την ίδια εποχή, όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι ήταν απολύτως πεπεισμένοι πως η μεγαλύτερη απειλή για τη γη και για την ανθρωπότητα, ήταν ο υπερπληθυσμός. Ο Paul Ehrlich, συγγραφέας του βιβλίου The Population Bomb, δήλωσε το 1980 πως «Αν ήμουν τζογαδόρος, θα στοιχημάτιζα πως η Αγγλία δεν θα υπάρχει το 2000». Την ίδια εκείνη χρονιά, η κυβέρνηση του Τζίμι Κάρτερ εξέδωσε ανακοίνωση που προέβλεπε ότι «Ο κόσμος του 2000 θα είναι πιο στριμωγμένος, πιο μολυσμένος, και πιο ασταθής οικολογικά… και οι πληθυσμοί θα είναι πολύ πιο φτωχοί από ότι σήμερα». Χμ, όχι.

Με βάση το μέχρι σήμερα μητρώο τους, η αξιοπιστία αυτών που μας τρομάζουν είναι πολύ χαμηλή. Αν και υποτίθεται πως είναι άνθρωποι που λατρεύουν τη μητέρα γη, εν τούτοις είναι ιδιαίτερα αλαζονικοί, και με μικρή ικανότητα κατανόησης πολύπλοκων συστημάτων όπως είναι το κλίμα. Κάθε μέρα που περνάει μας αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το ότι υπάρχει μια καταπληκτικά σύνθετη διάδραση και διαπλοκή μεταξύ των ωκεανών, των ατμοσφαιρικών αερίων, των φυκιών, του ανέμου, της χλωρίδας, των ζωικών αποβλήτων, της ηλιακής ακτινοβολίας κλπ.

Τα e-mails που διέρρευσαν, αποκαλύπτουν μια ιερατική τάξη, που όσο περισσότερο εξατμίζεται η σιγουριά της, τόσο πιο υστερική γίνεται. Και όπως η κάθε «ορθοδοξία» που βρίσκεται κάτω από πίεση, έτσι και αυτή, κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των αιρετικών.

Mona Charen
(National Review Online. CBS News)


Related Posts
0 Comments

No Comment.