Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

To γενικευμένο ηλεκτρονικό φακέλλωμα προχωρά με άλματα πλέον !

Αλιευμενο από το μπλοκ του Misha

 

Ε ρε τι μάς ετοιμάζει ο Άβερελ ο Κενός (GAP) !

Ένας αριθμός για κάθε Έλληνα.Μοναδικός…

Συνήθισες με τις πιστωτικές κάρτες, και τις κάρτες αναλήψεως μετρητών.

Κατόπιν σού έφεραν το βιομετρικό διαβατήριο με ενσωματωμένο RFID chip.Το πήρες κι αυτό.

Μετά σου έδωσαν έναν Ενιαίο Κωδικό Αριθμό Μητρώου τον οποίο ονόμασαν ΑΜΚΑ.

Με αυτόν, λένε, θα παρακολουθούν  τις συναλλαγές σου με γιατρούς, νοσοκομεία, εργοδότες, ασφαλιστικά ταμεία.

Τώρα λένε πως θα σού δώσουν κι έναν μοναδικό barcode για να τον κουβαλάς πάντοτε μαζί σου και μέσω αυτού να καταγράφεται κάθε αγορά σου. Από το περίπτερο μέχρι το ξενοδοχείο που πάς διακοπές.

Έτσι θα  ελέγχουν κάθε σου κίνηση  , με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής ,την καταπολέμηση  τής γραφειοκρατίας και την διευκόλυνση του πολίτη .

Και για να μη μπλέκεσαι με πολλές κάρτες, ήδη προανήγγειλαν την θεσμοθέτηση τής «έξυπνης κάρτας πολίτη», στην οποία  θα υπάρχει ,πιθανώς, ενσωματωμένος πλην τού ΑΜΚΑ και ο μοναδικός barcode για σύνδεση με το ΤΑΧΙS.

Όλα σε ένα που λένε.

Κατόπιν θα σου φορέσουν βραχιολάκι όπως κάνουν ήδη με τους κρατούμενους ή θα σε καλέσουν να «εμβολιαστείς»  με το υποδόριο τσιπάκι ή τατουάζ τους, για να μη χρειάζεται να κουβαλάς την κάρτα που μπορεί να σου κλέψουν ή αντιγράψουν.

Όπως ακριβώς είχε γράψει με ένταση και πόνο ψυχής ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος.

Γι αυτούς δεν είσαι πλέον ο Γιάννης Καραγιάννης, η Παρασκευή Παπαδοπούλου ή ο Δημήτρης Γεωργίου.

Είσαι ένας αριθμός, ένας φορολογούμενος καταναλωτής προϊόντων και υπηρεσιών. Ό,τι  ήταν για τούς Ναζί οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μόνο που το σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης  το στήνουν με  ευρωπαϊκή  ευγένεια , πρόσχημα την εξυπηρέτηση του πολίτη και εργαλείο την τεχνολογική εξέλιξη.

Η προσωπική μας επιλογή και προτροπή είναι  ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ,  ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  στις πολιτικές που θίγουν τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων και προσωπικών ελευθεριών και είναι ασύμβατες με την ορθόδοξη πίστη και παράδοση.

Αν θέλουν να μάς φορέσουν ηλεκτρονικό λουρί παρακολούθησης ας το κάνουν με τη βία, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής.

Δε θα  βάλουμε μόνοι μας την κεφαλή μας στο ντορβά τους. Δε θα έχουν τη συγκατάθεση μας στις διαβολοδουλειές τους.

Όλοι στους  δρόμους να τους διώξουμε με τις κλωτσιές -όπως έκαναν οι προπάτορες μας  την εποχή του αρειανισμού, της εικονομαχίας, της κατοχής και της χούντας – πριν μας στείλουν αυτοί στον μπαμπά τους , τον εξαποδώ.

barcodejesus.jpg

ε barcode οι αποδείξεις από το 2011

Μια κάρτα για κάθε καταναλωτή που θα σκανάρεται απλοποιεί τη διαδικασία καταγραφής των συναλλαγών

Σύστημα «barcode» για φορολογουμένους και αποδείξεις ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή αλλά και να απλοποιηθούν, όπως λένε αρμοδίως, οι διαδικασίες καταγραφής των συναλλαγών μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων.
Οι φορολογούμενοι θα εκτυπώσουν από το σύστημα ΤΑΧΙS μια ειδική κάρτα η οποία θα φέρει ειδική διαγράμμιση (barcode) και αφού την πλαστικοποιήσουν θα τη χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα αγοράζουν προϊόντα από επιχειρήσεις που έχουν το σύστημα τιμολόγησης με «barcode», όπως ισχύει σήμερα για παράδειγμα στα σουπερμάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στα είδη ηλεκτρονικών ειδών κτλ. Αυτό αναμένεται να ισχύσει για συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από το 2011 και όχι από εφέτος. Αλλωστε, οι αποδείξεις που θα συγκεντρώσουν το 2010 οι φορολογούμενοι για την εξασφάλιση του αφορολόγητου ορίου θα υποβληθούν στην Εφορία σε φάκελο με συστημένη επιστολή.

Σκανάρισμα
Σε κάθε αγορά που θα πραγματοποιούν οι πολίτες θα επιδεικνύουν αυτή την κάρτα στο ταμείο και ο υπάλληλος του καταστήματος θα τη σκανάρει μέσω ενός ειδικού μηχανήματος.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού δικτύου τα αρχεία του συστήματος ΤΑΧΙS για το ύψος της συναλλαγής και τα στοιχεία του συναλλασσομένου.
Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα είναι κάρτα πληρωμής, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική, αλλά κάρτα καταγραφής της συναλλαγής. Με αυτόν τον τρόπο οι φορολογούμενοι που θα πραγματοποιήσουν αγορές με την επίδειξη της κάρτας με διαγράμμιση barcode δεν θα χρειαστεί να αναγράψουν στη φορολογική τους δήλωση το ποσό των εν λόγω συναλλαγών καθώς το σύστημα ΤΑΧΙS θα γνωρίζει στο τέλος του χρόνου το συνολικό ποσό των δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί.
Ομως λόγω του ότι δεν διαθέτουν όλα τα καταστήματα σύστημα barcode στα ταμεία τους, το υπουργείο Οικονομικών μελετάει όλες οι αποδείξεις που εκδίδονται από επαγγελματίες και επιχειρήσεις να φέρουν ειδική διαγράμμιση με σύστημα barcode. Οι φορολογούμενοι όταν θα αγοράζουν ένα προϊόν θα μπορούν να λάβουν την απόδειξη με τη διαγράμμιση barcode και στη συνέχεια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου να «σκανάρεται» η απόδειξη προκειμένου να καταχωρισθούν τα δεδομένα σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η διαδικασία αυτή, αν και ακούγεται πολύπλοκη, εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα διευκολύνει μακροπρόθεσμα τους φορολογουμένους να καταγράφουν όλες τις συναλλαγές τους με μεγάλη ακρίβεια και να μη χρειάζεται στο τέλος του έτους να περνάνε μίαμία τις αποδείξεις στις φορολογικές δηλώσεις αλλά να συνδέεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής με το ΤΑΧΙS και να γίνεται άμεση μεταφορά των δεδομένων στους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών.
……………….

Συγκεκριμένα προτείνονται οι εξής εναλλακτικές και αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις:

– Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων της απόδειξης από τις ταμειακές και συναφείς μηχανές. – Η ταυτοποίηση του φορολογουμένου με τη χρήση κάρτας γραμμωτού κώδικα (barcode).
– Η εύκολη σάρωση και εισαγωγή των στοιχείων της απόδειξης με την εκτύπωση σε αυτήν ειδικού γραμμωτού κώδικα.
– Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων από τους φορολογουμένους μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών που έχουν ήδη αναπτυχθεί.

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.