Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Το Βιομετρικό ΑΤΜ προσγειώνεται στην Ευρώπη…

 

Μια πολωνική τράπεζα γίνεται η πρώτη στην Ευρώπη που προσφέρει την χρήση των βιομετρικών στοιχείων, αντί του PIN σε αυτόματες ταμειακές μηχανές.


Οι πελάτες της BPS που θα επισκεφθούν ένα από τα ΑΤΜ της στη Βαρσοβία, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα που θα τα διαβάζει το μηχάνημα, αντί να εισάγουν ένα τετραψήφιο κωδικό, για να τους επιτρέπεται να κάνουν αναλήψεις ή άλλες συναλλαγές, μετά την εισαγωγή αυτής της νέας τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα.

Το σύστημα βασίζεται στην αναγνώριση των φλεβών στο δάχτυλο του πελάτη, μια μορφή της βιομετρικής τεχνολογίας που αναπτύχθηκε από την Hitachi. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στην Ιαπωνία αλλά είναι νέα στην Ευρώπη.


 

Οι πελάτες θα εξακολουθούν να είναι εφοδιασμένοι με την ίδια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, αλλά είναι μόνο η μέθοδος που δίνεται η άδεια που θα αλλάζει –τα δακτυλικά αποτυπώματα που θα προ-καταχωρούνται – ως μία εναλλακτική λύση στο τετραψήφιο PIN που πρέπει να απομνημονεύεται – όπως φαίνεται και από μια εικόνα της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα BPS εδώ .

“Η Τράπεζα μας είναι η πρώτη στην Ευρώπη που προσφέρει στους πελάτες της ένα νέο μέσο για τη διασφάλιση των συναλλαγών συμπληρώνοντας το μυστικό κωδικό της τραπεζικής κάρτας τους”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας BPS, Krzysztof Jagielski.

Ο Jagielski είπε ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει στην προστασία κατά των ζημιών από τις απάτες, όπως το skimming σε ATM, ενώ καθιστά ευκολότερη για τους συνταξιούχους την ανάληψη της σύνταξής τους. (Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις απάτες με card skimming. Οι απατεώνες τοποθετούν στα ΑΤΜ έναν ψεύτικο καρταναγνώστη, απ’όπου διαβάζουν τα στοιχεία της μαγνητικής λωρίδας των τραπεζικών καρτών, ενώ με την τοποθέτηση ενός ψεύτικου πληκτρολόγιου ή μιας βιντεοκάμερας μπορούν και υποκλέπτουν το PIN).

Τρία ή τέσσερα ΑΤΜ εφοδιασμένα με τεχνολογία βιομετρικών στοιχείων αναγνώρισης θα πρέπει να εγκατασταθούν στη Βαρσοβία από το τέλος του έτους, με σχέδια για την εγκατάσταση επιπλέον 200 σε όλη την Πολωνία σε μία απροσδιόριστη χρονική περίοδο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.