Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Τι είναι η «Νέα Εποχή»

του κ. ΑΘ. ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΥ

Τι είναι η «Νέα Εποχή»

Στις «έσχατες μέρες», λέει η Αγία Γραφή, η πλάνη θα κυριαρχεί στον κόσμο. Ο σατανάς θα απλώσει την εξουσία του παντού. Οι άνθρωποι θα απομακρυνθούν από το Χριστό. Θα μείνουν κοντά Του πολύ λίγοι, οι εκλεκτοί. Αυτοί που θα είναι το ευλογημένο «λείμμα κατ’ εκλογήν της χάριτος»[1].
Για την κατάσταση αυτή εργάζεται η «Νέα Εποχή».

Οι υποστηρικτές της «Νέας Εποχής» ισχυρίζονται ότι η αστρολογική «εποχή του ιχθύος», που κατ’ αυτούς συμβολίζει τον χριστιανισμό, τέλειωσε με τη λήξη του 20ου αιώνα. Διδάσκουν πως από τον 21ο αιώνα άρχισε η «Νέα Εποχή», που είναι η «Εποχή του Υδροχόου», δηλ. του σατανά. Από δω και πέρα, λένε, ο σατανάς έχει καταλάβει τη θέση του αληθινού Θεού και αυτός πλέον θα λατρεύεται από τους ανθρώπους ως αληθινός Θεός!

Η «Νέα Εποχή» άρχισε να αποκαλύπτεται από τους ηγέτες της μετά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Ο σχεδιασμός της όμως έγινε πολύ νωρίτερα. Ίσως, από τον 19ο αιώνα.
Υπόβαθρο της «Νέας Εποχής» είναι η Μασονία και η «Θεοσοφία». Στελέχη της Μασονίας και της Θεοσοφίας υπήρξαν πρωτεργάτες της «Νέας Εποχής». Αλλά και διάφορες αποκρυφιστικές θρησκείες της Ανατολής, όπως ο Ινδουϊσμός, φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει σημαντικά το κίνημα αυτό της «Νέας Εποχής».
Η Μασονία ιδρύθηκε το 17Ι7 στη Μεγάλη Βρετανία, παρά τα διαθρυλούμενα ότι δήθεν είναι από την εποχή του Σολομώντα. Η «Θεοσοφία» ιδρύθηκε το 1875 από την Ρωσίδα Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ στη Νέα Υόρκη.

Η Μασονία και η «Θεοσοφία» σχετίζονται μεταξύ τους. Στενώτερη όμως σχέση υπάρχει μεταξύ «Θεοσοφίας» και Ινδουϊσμού. Ο Μαχάτμα Γκάντι έγραφε ότι «η διδασκαλία της Ε. Μπλαβάτσκυ είναι Θεοσοφία, είναι Ινδουϊσμός». Ο Ινδουϊσμός, αντίθετα προς τις άλλες θρησκείες είναι θρησκεία πολυθεϊστική. Αποτελείται από περισσότερες από 300 εκατομμύρια θεότητες! Στον Ινδουϊσμό η «Νέα Εποχή» βρήκε η «Νέα Εποχή» το πρότυπο της ένωσης όλων των θρησκειών σε μιά, τη λεγόμενη «Πανθρησκεία».

Η κίνηση της «Νέας Εποχής» διασυνδέθηκε με εξέχοντες διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, η Ουνέσκο, το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Ίδρυμα Φορντ, τη Λέσχη Μπίλντερμεργκ και ιδιαίτερα με τους Ιλλουμινάτι.

2. Τι διδάσκει η «Νέα Εποχή»

α. Οι βασικές διδασκαλίες της « Νέας Εποχής» είναι ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Μόνο να μη διεκδικεί την αποκλειστικότητα της αλήθειας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως διδάσκει ότι η μοναδική αλήθεια είναι ο Χριστός. Η Ορθόδοξη Πίστη δηλ. διεκδικεί και διακηρύττει την αποκλειστικότητα της αλήθειας, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Σ’ αυτή τη μόνη αλήθεια, το Σωτήρα Χριστό, πιστεύουν οι Ορθόδοξοι. Γι’ αυτό οι πραγματικοί Ορθόδοξοι δεν «χωράνε» στην «Νέα Εποχή»!

Η «Νέα Εποχή» δέχεται την ύπαρξη κάποιας απρόσωπης ανώτερης δύναμης, που την ονομάζει θεό. Κι’ αυτή η απρόσωπη δύναμη μπορεί να είναι ο,τιδήποτε.

Τις δοξασίες αυτές η «Νέα Εποχή» άντλησε από διάφορα αποκρυφιστικά κινήματα και θρησκείες, όπως είναι η λεγόμενη «Θεοσοφία», η Μασονία και ο Ινδουϊσμός.

Διδάσκει ακόμα η «Νέα Εποχή» ότι Χριστός του Ευαγγελίου δεν διαφέρει από τον Βούδα, τον Μωάμεθ, τον Κομφούκιο, τον Μεσσία των Εβραίων, κλπ.. Το ότι όμως διαφέρει ο Χριστός από τον Μωάμεθ, τον Βούδα, τον Κομφούκιο κλπ. είναι αυτονόητο, για ένα πιστό.
Αλλά και ο Μεσσίας των Εβραίων δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με το Χριστό. Ο Μεσσίας των Εβραίων είναι άνθρωπος, που τους σώζει απ’ τους εχθρούς τους. Ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος, που ελευθερώνει τον άνθρωπο από την αμαρτία και τον σώζει από τον έσχατο εχθρό του, που είναι ο θάνατος. Τι σχέση μπορεί να έχει ο άνθρωπος Μεσσίας των Εβραίων με τον Θεάνθρωπο Μεσσία των χριστιανών;

β. Σκοπός της «Νέας Εποχής» είναι η πολτοποίηση όλων των λαών της γης, για να δημιουργηθεί η λεγόμενη «Πανανθρωπότητα». Όταν θα δημιουργηθεί η «Πανανθρωπότητα», αυτή θα εξουσιάζεται από μιά «Παγκόσμια Κυβέρνηση» υπό ένα Πλανητάρχη. Ο Πλανητάρχης αυτός θα είναι ο αντίχριστος!

Οι «Νεοεποχίτες» ή «Υδροχοϊστές» δηλ. θέλουν ν’ απαρτίσουν την «μία ποίμνη», υπό «ένα ποιμένα», που λέει η Αγία Γραφή[4], Η διαφορά τους είναι ότι ο «ένας ποιμένας» τους δεν θα είναι ο Χριστός. Θα είναι ο αντίχριστος! Πάντα ο διάβολος παίρνει τις αλήθειες, που αποκάλυψε ο Χριστός, τις διαστρέφει και τις εφαρμόζει για την απώλεια των ανθρώπων.

Η «Πανανθρωπότητα» είναι η χοάνη που θα ανακατευτούν όλοι οι λαοί. ΄Ετσι θα παύσει ο κάθε άνθρωπος ν’ αποτελεί μέρος μιάς εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες είναι φυσικό να συγκεντρώνουν μεγαλύτερη από ένα άτομο δύναμη αντίστασης στα σχέδια της «Νέας Εποχής». Με την κατάργηση των ομάδων αυτών εξουδετερώνεται η δυναμική αντίσταση των λαών και θρησκειών, που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Έτσι καθίσταται για τη «Νέα Εποχή» ευκολώτερη η επιβολή του τυραννικού καθεστώτος του παγκόσμιου Κυβερνήτη, που είναι ο αντίχριστος!

Για να επιτευχθεί η «Πανανθρωπότητα», πρέπει προηγουμένως οι σχεδιαστές της «Νέας Εποχής» να πετύχουν αφενός την «Παγκοσμιοποίηση» και αφετέρου την λεγόμενη «Πανθρησκεία», όπως θα δούμε πιό κάτω.

Η « Παγκοσμιοποίηση» αναφέρεται κυρίως στην οικονομία και τους πολιτισμούς των λαών. Με την λεγόμενη «Παγκοσμιοποίηση» επιδιώκεται η ενοποίηση στις οικονομίες όλων των λαών. Για την ενοποίηση των πολιτισμών σε έναν, μίλησε ήδη από το 1948 ο Άγγλος ιστορικός Άρνολντ Τόϋμπη, ο οποίος απεκάλυψε ότι ο σκοπός του Δυτικού Πολιτισμού είναι η αφομοίωση από αυτόν των λοιπών Πολιτισμών, όπως είναι ο Ελληνορθόδοξος Πολιτισμός, ο Ισλαμικός, της Άπω Ανατολής, και άλλοι[5].

Η «Πανθρησκεία» αναφέρεται στην ενοποίηση όλων των θρησκειών σε μία. Αυτό σημαίνει τη συγχώνευση όλων θρησκειών σε μία, που θα λατρεύεται ως θεός ο σατανάς! Η «Νέα Εποχή» έχει ως θρησκεία την «Πανθρησκεία»!


Related Posts
0 Comments

No Comment.