Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Θρασύτατη ενέργεια… δια χειρός Μαξίμου!

Η είδηση για τη θρασύτατη ενέργεια της Διοίκησης της ΔΕΘ να υποστείλει τις σημαίες του Δήμου (όπου σε αυτές απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος) από τις δύο εισόδους της Έκθεσης, αναδεικνύει την επίθεση που δέχεται ο εθνικός κορμός από κυβερνητικούς παράγοντες. Η εθνομηδενιστική ιδεολογική ατζέντα του κ. Παπανδρέου αποκαλύπτεται, καθώς ανοίγει σαν βεντάλια μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων Ελλήνων. Κάθε τι «εθνικό» βάλλεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τον εθνικό αποχρωματισμό της χώρας.

Δια χειρός Μαξίμου

Μην τρέφετε αυταπάτες: η ενέργεια αυτή της υποστολής των σημαιών, χρεώνεται στο Μαξίμου. Γνώριζαν πάρα πολύ καλά τις απόψεις του όταν διόρισαν οι περί τον πρωθυπουργό τον συγκεκριμένο κύριο, τον δικηγόρο Γιάννη Κωνσταντίνου, στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Και επέμειναν στο διορισμό του, παρά τα δημοσιεύματα που χρέωναν στον κύριο αυτόν εθνομηδενιστικές και φιλοσκοπιανές απόψεις. Εξάλλου, ο ίδιος είχε δηλώσει «ελληνόφωνος, Ευρωπαίος, κεντροαριστερός δικηγόρος», στη διάρκεια μάλιστα «παρουσίασης» του ψευδεπίγραφου «μακεδονικού λεξικού».

Από το βήμα της Βουλής, όταν ο διορισμός προκάλεσε αντιδράσεις, η τότε αρμόδια υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη είχε υπερασπιστεί την κυβερνητική επιλογή, υπογραμμίζοντας ότι«σε λίγο θα ανοίξει τις πύλες της η ΔΕΘ. Η κυβέρνηση θέλει αναβάθμιση της HELEXPO-ΔΕΘ σε νέες εγκαταστάσεις, με νέους ανθρώπους, στρατηγικό διεθνή εταίρο και με εξωστρέφεια στο θεσμό. Στην προσπάθεια αυτή ο κ. Κωνσταντίνου έχει όλα τα προσόντα να υποστηρίξει το εγχείρημα». Πλήρης πολιτική κάλυψη λοιπόν. Σήμερα, ο εθνομηδενισμός θεωρείται προσόν στους κυβερνητικούς κύκλους. Η εποχή που το ΠΑΣΟΚ φώναζε «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», πέρασε ανεπιστρεπτί…

Περί «ομφαλοσκοπικής προσέγγισης»…

«Η Θεσσαλονίκη και η Έκθεσή της έχουν ανοίξει τον βηματισμό τους. Έχουν πια τη βεβαιότητα ότι δεν μπορούν να παραμένουν στάσιμες, αμέτοχες στις εξελίξεις και ανέτοιμες να απαλλαγούν από τις φοβίες και τα βαρίδια της ομφαλοσκοπικής προσέγγισης του παρελθόντος», είχε γράψει στις 12 Σεπτεμβρίου 2010 στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Γιάννης Κωνσταντίνου.
Προσέξτε εδώ: η εθνική άμυνα έναντι της απόπειρας των Σκοπιανών να σφετεριστούν την ιστορία μας, αποτελεί «ομφαλοσκοπική προσέγγιση του παρελθόντος»! Περίτεχνα παιχνίδια με τις λέξεις, «θολούρα» και επικοινωνιακά «τρικάκια», που όμως δεν επιτυγχάνουν να καλύψουν την εθνομηδενιστική προδιάθεση του κ. Κωνσταντίνου.

Σε ερώτηση για τον αυτοπροσδιορισμό του, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», προσπάθησε να θολώσει τα νερά, απαντώντας ως εξής: «Στην πραγματικότητα απομονώθηκε και παραποιήθηκε μια φράση από τη συμμετοχή μου σε μια εκδήλωση, με στόχο από συγκεκριμένους κύκλους να εμφανιστώ ως κάτι διαφορετικό από αυτό που πράγματι είμαι και που είναι το αυτονόητο. Ότι είμαι Έλληνας πολίτης αυτής της χώρας. Την αμφισβήτηση του αυτονόητου δεν τη νομιμοποιώ με εξηγήσεις και απαντήσεις». Απομονώθηκε και παραποιήθηκε μια φράση… Δικαιολογία που πάντα ακούμε, όταν κάποιος κάνει μια ατυχή δήλωση.

Δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε, φαίνεται!

Ο τύπος αυτός που βρίσκεται σήμερα στο τιμόνι της ΔΕΘ, μπορεί να νομίζει ό,τι θέλει, όπως και ότι δεν οφείλει εξηγήσεις. Εξάλλου, στο ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν είχαν καλή σχέση με την υποχρέωση λογοδοσίας. Όμως, ας βάλει καλά στο μυαλό του, όπως και οι κύκλοι που τον προωθούν, ότι δεν μπορεί να προκαλεί τους πάντες και να έχει την απαίτηση να κατέχει δημόσια θέση και να μην απολογείται για κάτι που ενόχλησε. Τα συγχαρητήριά μας εδώ και στους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης που κατήγγειλαν και το γεγονός, αναδεικνύοντας την άθλια μεθόδευση.

Και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό: τι λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις ημέρες και τα έργα του «ελληνόφωνου Ευρωπαίου κεντροαριστερού δικηγόρου»;

Τι λένε οι κ. κ. Βενιζέλος, Καστανίδης, Μαγκριώτης, Καϊλή, Αράπογλου, Βούγιας, Ρομπόπουλος, Γερανίδης και Αρβανιτίδης για όλα τα παραπάνω;
Τι λένε γενικότερα οι Μακεδόνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Τι λέει ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για το Δήμο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης;

Νίκος Χιδίρογλου

http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Related Posts
0 Comments

No Comment.