Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Θες αφορολόγητο;Μονο με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος

 
 
 

Σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει τη δυνατότητα… κινήτρου στον πολίτη να βγάζει από την τσέπη, όχι «ρευστό», αλλά πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες – Σε πέντε δόσεις ο νέος ΕΝΦΙΑ, πότε θα υπολογιστεί – Διαγραφές οφειλών έως 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που ενίσχυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών , το Μαξίμου πιστεύει ότι η χρήση «πλαστικού» χρήματος για αγορές και κάθε τύπου συναλλαγές θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τους πολίτες, όσο και για το ίδιο το Κράτος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

(σχόλιο:Το επιχείρημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μέσω χρήσης πλαστικού χρήματος αποδεικνύει ένα και μόνο πράγμα,οτι θέλουν την κατάργηση των μετρητών.Τρόποι για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής υπάρχουν και άλλοι,όπως σύνδεση ταμειακών με ΤΑΧΙΣ,βελτίωση των τελωνιακών ελέγχων,περισσότεροι έλεγχοι και αλλαγή της νοοτροπίας. Το ίδιο το ΙΝΚΑ λέει

Η δε πρόφαση περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, μοιάζει με κακόγουστο και προκλητικό αστείο – See more at: http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=107&t=15463&start=9#sthash.tGPXoo7g.dpuf)

 

Μιλώντας άλλωστε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνησή πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει κίνητρα όσον αφορά στη χρήση καρτών για τις πληρωμές.

Σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος

Παρόλα αυτά, όπως διευκρίνισε, δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική απόφαση, ωστόσο θα εξεταστεί σοβαρά ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει ήδη να συνηθίζουν στην… ιδέα ελέω capital controls.

«Στο θέμα των καρτών πλέον με τα capital controls, έχουμε το θετικό ότι συνηθίσαμε όλοι στη χρήση τους και είδαμε ότι δεν είναι κάτι τραγικό, είναι εύκολο, ασφαλές και θα το αξιοποιήσουμε για να δώσουμε και κίνητρα στο φορολογούμενο .Μάλιστα θα υπάρξουν σύντομα συγκεκριμένες εξαγγελίες. Δεν είναι δυνατόν ένας πολίτης όταν χρησιμοποιεί την κάρτα του για να καλύπτει όλο το εισόδημά του και να αγοράζει τα πάντα με κάρτες, να μην έχει κίνητρο να το κάνει σε σχέση με μια έκπτωση, μια παροχή από την τράπεζα κ.λπ., συγκριτικά με έναν άλλον, ο οποίος τα δαπανά όλα μετρητά.(Σχόλιο:Γιατί ο άλλος που δαπανά τα πάντα μετρητά τι είναι;και δεν πρέπει να του δοθούν κίνητρα..φοροφυγάς;) Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει κίνητρα στη χρήση του πλαστικού χρήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης συμπληρώνοντας:

«Το να επιστρέφεται μέρος του ΦΠΑ ίσως είναι πρόβλημα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην χτίζεται το αφορολόγητο μόνο με την κάρτα. Θέλει κάποιος να εμφανίσει κάποιο αφορολόγητο; Γιατί λόγου χάρη να μην πει στο φορολογούμενο ότι αυτό που έχεις δαπανήσει μέσω της κάρτας, σου το αναγνωρίζω. Δεν λέω ότι θα γίνει αυτό. Αναφέρω εισηγήσεις που δεχόμαστε σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες. Θα τις χρησιμοποιήσουμε γιατί είναι ασφαλής μέθοδος και ώστε να έχει εικόνα το δημόσιο για το τι ακριβώς χαλάει ο πολίτης και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρείται με αποδείξεις κ.λπ. (Σχόλιο: Από ασφάλεια σχίζουνε,ειδικά αμα είναι contactless ) Επίσης, δεν μπορούμε από τη μια να θέλουμε ο επιχειρηματίας να χρησιμοποιεί τις κάρτες για τα έσοδά του και από την άλλη να του λέμε πως επειδή τα έσοδα είναι από κάρτα, σου κρατάμε λόγω Τειρεσία, στην τράπεζα κ.λπ.».

Αναφερόμενος, δε, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις ταμειακές μηχανές και στους ελέγχους σε επιχειρήσεις: «Κάνουμε ένα γενικό σχεδιασμό και ενδυναμώνουμε όποιους ελέγχους και όποιους σχεδιασμούς υπήρχαν. Έχουμε φτάσει αυτό το καλοκαίρι το φορολογικό μηχανισμό στα όριά του, διότι και οι ελεγκτές δικαιούνται άδεια, να δουν και άλλες υποθέσεις κ.λπ. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω δημόσια τους ελεγκτές. Κάθε εβδομάδα διενεργούνται περίπου 6.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και δεν διαθέτουμε εκατοντάδες χιλιάδες εφοριακούς. Έχουμε 9.000 ανθρώπους, για να γίνει αυτή η δουλειά. Γίνονται πολλοί έλεγχοι και χωρίς λογικές άβατου. Μπαίνουμε παντού και έχουμε θεαματικά αποτελέσματα.

Στο κομμάτι των φορολογικών ταμειακών μηχανών, επειδή αυτό το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις, έχουμε προσδώσει ιδιαίτερη βαρύτητα. Υπάρχει πλέον και ηλεκτρονική εφαρμογή, προκειμένου να διαπιστώνει ο πολίτης εάν η φορολογική ταμειακή μηχανή είναι μαϊμού ή όχι, όπως και οι ελεγκτές, μηχανογραφικά».

Και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στο θέμα και θα δείτε και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, διότι θεωρούμε ένα από τα απεχθέστερα εγκλήματα το να κλέβει κάποιος τον πολίτη και το δημόσιο και να βάζει τους φόρους και τον ΦΠΑ στην τσέπη του».

 
 
Γιατί έκλεισαν τράπεζες; Γιατί να πάρουμε όλοι κάρτες; Όλα εξηγούνται… – See more at: http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=107&t=16708#sthash.lCsVQ7tq.dpuf
 
 
 
 Διαβάστε σχετικά:

Γιατί έκλεισαν τράπεζες; Γιατί να πάρουμε όλοι κάρτες; Όλα εξηγούνται…

Related Posts
0 Comments

No Comment.