Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Θα καταστραφούν τα GPS το 2012

Θα καταστραφούν τα GPS το 2012

Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι μια τεράστια ηλιακή καταιγίδα , πολύ μεγαλύτερη από την πρόσφατη που έπληξε τη Γη και  δημιούργησε φωτιστικά εφέ, θα πλήξει τον πλανήτη το Σεπτέμβριο του 2012, με δύναμη ίση με 100 εκατομμύρια βόμβες υδρογόνου.

Αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης, βασισμένα σε εκθέσεις της ΝΑΣΑ, προειδοποιούν ότι η ηλιακή καταιγίδα που θα πλήξει τη γη, έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τις επικοινωνίες καθώς και σημαντικό μέρος των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρότι η ΝΑΣΑ παρακολουθεί αυτή τη συνεχιζόμενη θύελλα από το 2006, ανακοίνωσε πως αναμένει τα χειρότερα τη χολιγουντιανή ημερομηνία, 2012.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η καταιγίδα αυτή θα φθάσει στο μέγιστο σημείο της το 2012 και αναμένεται να ελαχιστοποιηθεί στο τέλος του 2013 και θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 100 ετών.

«Γνωρίζω ότι είναι μια πολύ τολμηρή δήλωση, αλλά θα πλήξει σοβαρά τις αεροπορικές εταιρίες, τις εταιρίες επικοινωνιών και όλους όσους εργάζονται σε σύγχρονα συστήματα GPS. Η ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να καταστρέψει και το δίκτυο ηλεκτροπαραγωγής των δορυφόρων, όπως συνέβη και φέτος» , είπε ο λέκτορας της αστρονομίας και αρθρογράφος Dave Reneke.

O Δρ Ρίτσαρντ Φίσερ, εξάλλου, διευθυντής του τμήματος ηλιακής ακτινοβολίας της ΝΑΣΑ, δήλωσε ότι η ηλιακή καταιγίδα θα είναι σαν ‘κεραυνός’ με καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια υγεία, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την εθνική ασφάλεια, αν δε πάρουμε από τώρα μέτρα προφύλαξης.

Η ηλιακή καταιγίδα δημιουργείται όταν ο ήλιος εισέρχεται στη γνωστή φάση του ηλιακού κύκλου.

Ο ήλιος αποδεσμεύει τεράστια ποσά ενέργειας με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν γιγαντιαία ποσότητα πλάσματος που επενεργεί αρνητικά στο μαγνητικό σύστημα της γης, επιφέροντας καταστροφές στην ισορροπία του.

Πρώτα θύματα οι γεωστατικοί δορυφόροι στους οποίους καταστρέφονται οι λογισμικές τους παράμετροι.

http://echedoros-p.blogspot.com/2010/09/gps-2012.html
Related Posts
0 Comments

No Comment.