Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Τελεσίγραφο εβδομάδων με ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν ζητά το Ισραήλ

Ο ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτζ κάλεσε σήμερα τις μεγάλες δυνάμεις να ορίσουν διορία εβδομάδων πριν από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης για να πείσουν το Ιράν να σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων χωρίς να σημειωθεί πρόοδος. Το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν και πάλι σε αδιέξοδο στις συνομιλίες τους στο Καζακστάν.
«Οι κυρώσεις δεν αρκούν και οι συνομιλίες δεν είναι αρκετές. Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά στους Ιρανούς την στρατιωτική απειλή ή να ορίσουμε μια κόκκινη γραμμή, μια κοινή κόκκινη γραμμή από όλον τον κόσμο, από τις ΗΠΑ και την Δύση για να έχουμε αποτελέσματα», τόνισε ο Στάινιτζ, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, πως αν το Ιράν δεν σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες «ενέργειες σε διάστημα εβδομάδων, ενός μήνα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό, το Ιράν χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για να κερδίσει χρόνο, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Ο Στάινιτζ επικαλέστηκε την βορειοκορεατική πυρηνική απειλή για να δείξει τι φοβάται το Ισραήλ ότι θα συμβεί αν το Ιράν καταφέρει να αποκτήσει πυρηνική δύναμη.

«Πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κορέα μας δείχνει πόσο επείγον είναι να σταματήσουμε την πυρηνική δραστηριότητα του Ιράν», επισήμανε.

«Με κάποιο τρόπο επετράπη από την διεθνή κοινότητα στην Βόρεια Κορέα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και σήμερα απειλεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, ακόμα και των ΗΠΑ. Φανταστείτε τι θα γίνει σε δύο ή τρία χρόνια όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και στην Ευρώπη και στην Αμερική αν το φανατικό και εξτρεμιστικό καθεστώς της Τεχεράνης αποκτήσει πυρηνικά όπλα», κατέληξε ο ισραηλινός υπουργός.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/04/2013_492303

 

Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.