Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Σύριος υπουργός Εξωτερικών προς Τελ Αβιβ: Μην δοκιμάσετε τη δύναμη της Συρίας!


Ο Σύριος υπουργός Εξωτερικών Walid al-Muallem προειδοποίησε το Ισραήλ ενάντια σε κάθε πράξη «τυχοδιωκτισμού» όπως είπε χαρακτηριστικά, που μπορεί να πάρει ξεκινώντας ένα πόλεμο εναντίον της χώρας του, λέγοντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι σε θέση σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή. «Εσείς οι ισραηλινοί δε θα πρέπει να δοκιμάσετε τη δύναμη της Συρίας καθώς ξέρετε πως ο πόλεμος θα μπεί μέσα στις πόλεις σας», είπε ο σύριος υπουργός κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης που έδωσε με τον ισπανό ομόλογό του Miguel Angel Moratinos ο οποίος επισκέπτεται τη Δαμασκό.
«Επιστρέψτε στη λογική, ακολουθήστε το μονοπάτι της ειρήνης και εφαρμόστε αυτό που απαιτεί η ειρήνη, δίκαια και ισομερώς. Εάν ξεσπάσει πόλεμος στην περιοχή, θα απλωθεί παντού, έστω και αν αρχικά θα αφορά μόνο το νότιο Λίβανο ή τη Συρία» προειδοποίησε στην ίδια συνέντευξη.

Πρόσφατα και κάτω από τουρκική διαμεσολάβηση Συρία και Ισραήλ ξεκίνησαν συνομιλίες για την επίτευξη μιας γενικής συμφωνίας ειρήνης, οι διαπραγματεύσεις όμως σταμάτησαν καθώς δε σημειώθηκε πρόοδος το Σεπτέμβριο του 2009. Αιτία για την αποχώρηση της Συρίας από αυτές ήταν η ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

defencenet

Related Posts
0 Comments

No Comment.