Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Συνδέεται η Μοσάντ με τον θάνατο αρνητή του ολοκαυτώματος;

Ο Dariusz Ratajczak, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Opole στην Πολωνία, βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Opole στις 11 Ιουνίου 2010.


Εγκληματολογικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το πτώμα ήταν στο αυτοκίνητο για σχεδόν δύο εβδομάδες, αλλά ήταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πτώμα του Ratajczak μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο πολύ καιρό μετά το θάνατο του.

«Μετά την ανάκριση, μια σειρά από μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι το αυτοκίνητο πολύ πρόσφατα είχε σταθμεύσει εκεί», έγραψε σε ένα άρθρο του ο αμερικάνος JP Bellinger.


“Ο θάνατος του καθηγητή Ratajczak θεωρήθηκε «αυτοκτονία», αλλά οι σκεπτικιστές, ίσως έχοντας κατά νου την πρόσφατη σύλληψη του ενός δολοφόνου της Μοσάντ στην Πολωνία, αναρωτιούνται πώς ένα άτομο που βρίσκεται σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης ήταν σε θέση να οδηγήσει σε ένα δημόσιο χώρο στάθμευσης και να παρκάρετε ένα αυτοκίνητο; ” αναρωτιέται.


Αναφέρεται στον Uri Brodsky, πράκτορα της Μοσάντ που κατηγορείται ότι βοήθησε να φτιαχτεί ένα ψεύτικο γερμανικό διαβατήριο που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τα μέλη μίας ομάδας εκτελεστών που εμπλέκονται στη δολοφονία του Mahmoud al-Mabhouh, ανώτερου διοικητή της Χαμάς, σε ένα ξενοδοχείο του Ντουμπάι, τον Ιανουάριο (βλέπε ΕΔΩ και ΕΔΩ).


Ο Bellinger λέει ότι προβλήματα για τον Ratajczak ξεκίνησαν με τη δημοσίευση του βιβλίου του, “Επικίνδυνα Θέματα,” (‘Tematy Niebezpieczne’) το Μάρτιο του 1999 για το οποίο είχε καταδικαστεί για άρνηση του Ολοκαυτώματος στην Πολωνία.

«άρνηση του Ολοκαυτώματος» αποτελεί έγκλημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης στην Πολωνία, την Γερμανία, την Ουγγαρία, την Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία. Το 1999, ο Ratajczak βρέθηκε κατηγορούμενος σε πολωνικό δικαστήριο για “δημόσια άρνηση των εγκλημάτων πολέμου των Γερμανών”, – ο Ratajczak αμυνόμενος, είπε πως απλώς δημοσίευσε τις γνώμες των αρνητών του ολοκαυτώματος χωρίς να τις υιοθετεί – αλλά επειδή είχε εκδώσει ο ίδιος το βιβλίο του σε 230 αντίτυπα μόνο, θεώρησαν ότι δεν ήταν ικανό να προκαλέσει “κοινωνική ενόχληση”, ενώ στην δεύτερη έκδοση και σε δημόσιες εμφανίσεις άσκησε κριτική στους αρνητές του ολοκαυτώματος και έτσι δεν τιμωρήθηκε αυστηρά).


«Τι έχει μεγαλύτερη αξία; Η διατήρηση της mainstream έκδοσης για το Ολοκαύτωμα με οποιοδήποτε κόστος ή η ζωή ενός ανθρώπου του οποίου το μόνο αδίκημα ήταν η ενασχόλησή του με την ιστορική έρευνα για την αναζήτηση της αλήθειας;” λέει ο Bellinger.


Ο Ratajczak πίστευε ότι δεν ήταν δυνατό να σκοτωθούν εκατομμύρια άνθρωποι στους θαλάμους αερίων των ναζί – μια άποψη που προκάλεσε θύελλα κριτικής από την Πανεπιστημιακή κοινότητα και τα Ισραηλινά λόμπι.


Ο Michael Sobelman, εκπρόσωπος Τύπου της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Πολωνία, κατηγόρησε τον Ratajczak για αντισημιτισμό και εξέφρασε την “έκπληξή” του ότι “ένα τέτοιο άτομο εργάζεται σε ένα πολωνικό πανεπιστήμιο.”


Τα σχόλια του Sobelman οδήγησαν στην αποπομπή του Ratajczak από το Πανεπιστήμιο του Opole.

Ο Ratajczak πίστευε ότι η κατηγορία του αντισημιτισμού έχει γίνει μία μορφή ενός εξαιρετικά βάναυσου όπλου, το οποίο «το κατεστημένο» χρησιμοποιεί ανηλεώς κατά των ανεξάρτητα σκεπτόμενων ανθρώπων.


«Αυτό που με πονάει περισσότερο είναι ότι εγώ βρέθηκα ανάμεσα σε μια ομάδα ιστορικών που έχουν φιμωθεί. Άλλωστε, δείτε: από 45 χρόνια μέχρι σήμερα, ο αριθμός των Εβραίων που δολοφονήθηκαν στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου μειώθηκε από έξι εκατομμύρια σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο . Είναι επίσημα στοιχεία. Πράγματι, ακόμη και αν είχε σκοτωθεί ένας άνθρωπος, πάλι θα ήταν μια τραγωδία. Πώς όμως μερικοί ιστορικοί μπορούν να αμφισβητήσουν ευλόγως τους αριθμούς του Ολοκαυτώματος, και άλλοι δεν μπορούν; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τα έξι εκατομμύρια σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο και τίποτα κακό να μην τους συμβαίνει; Πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να μπορούν να εξετάσουν το θέμα αυτό, ακόμη και να κάνουν λάθος, ενώ άλλοι ιστορικοί να μην επιτρέπονται; ” σχολίασε ο Ratajczak.


Ο Bellinger λέει τα ανησυχητικά νέα του θανάτου του Ratajczak συγκλόνισε κάποιες παραδοσιακές και πατριωτικές οργανώσεις στην Πολωνία, και καταλήγει με την ερώτηση, «Έχει η αμφισβήτηση του ολοκαυτώματος, ή η άρνηση του ολοκαυτώματος πιο μεγάλη αξία από τη ζωή του κάθε ανθρώπου;”


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.