Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Σχολείο απαγορεύει σε κοριτσάκι να φοράει σταυρό, ενώ επιτρέπει τα ‘βραχιολάκια’ των Σιχ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

 

 

 

Σχολείο στην Αγγλία, είπε σε ένα κοριτσάκι να αφαιρέσει ένα σταυρουδάκι που φορούσε, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει τα παιδιά Σιχ να έρχονται στο σχολείο με τα δικά τους χαρακτηριστικά βραχιολάκια (τα bangles), που δηλώνουν την θρησκεία τους.

 

 

Η 8χρονη Lauren Grimshaw-Brown διατάχθηκε να βγάλει από το λαιμό της ένα σταυρουδάκι, για λόγους ‘υγείας’ και ‘ασφάλειας’.

 

 

Αλλά έξαλλη η μητέρα της 8χρονης (στην φωτογραφία πάνω: τοκοριτσάκι δείχνει το ‘επικίνδυνο’ σταυρουδάκι) κατηγόρησε το σχολείο ότι έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά,

διότι επιτρέπουν στα παιδιά από άλλες θρησκείες να φορούν κοσμήματα για θρησκευτικούς λόγους.

 

 

Η μητέρα δύο παιδιών της Lauren και του 5χρονου αδελφού της Callan, λέει ότι τα παιδιά πάντα φορούσαν σταυρό στο σχολείο τους, το St Peter’s CE School στο Chorley του Lancashire.

 

 

«Είμαστε μια χριστιανική οικογένεια και τα παιδιά μου φορούν σταυρουδάκια στο λαιμό τους», είπε.

 

«Ο δάσκαλος είπε στην Lauren να βγάλει το σταυρό που φορούσε επειδή προφανώς δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φορούν κοσμήματα.

 

 

Ο κ. Grimshaw-Brown έ κανε καταγγελία απευθείας στην επικεφαλής των δασκάλων του σχολείου, Helen Wright, η οποία παρέπεμψε το θέμα στον διευθυντή τους σχολείου, πατέρα Atherton. Εκείνος συμφώνησε με την απαγόρευση.

 

 

«Θα μπορούσα να το καταλάβω, αν ήταν ένα αξεσουάρ μόδας ή κάποιο μενταγιόν του ‘High School Musical’, αλλά είναι μέρος της πίστης μας.”

 

 

Ο κ. Grimshaw-Brown πρόσθεσε: «έλαβα μια επιστολή στον φάκελο ανάγνωσης του παιδιού μου. Είπε ότι αν είχε γίνει μία Σιχ θα της επιτρεπόταν να φοράει τα βραχιολάκια ‘bangles’ (οι Σιχ τα ονομάζουν ‘οι χειροπέδες με τον Θεό’) γιατί είναι μέρος της θρησκείας τους.

 

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περίπτωση που 14χρονη Σιχ μαθήτρια – φώτο κάτω, δικαιώθηκε δικαστικά να φοράει το ειδικό θρησκευτικό βραχιολάκι)

 

«Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με οποιαδήποτε άλλη θρησκεία που οι πιστοί της φοράνε ‘bangles’ ή οποιοδήποτε άλλο κόσμημα, αλλά γιατί να μην μπορεί η κόρη μου φορέσει ένα περιδέραιο με ένα σταυρό; Και μάλιστα σε ένα σχολείο που είναι υπό την ηγεσία της Εκκλησίας!!!

 

 

«Το περιδέραιο έχει σχεδιαστεί να κόβεται αν μπλεχτεί. Το σχολείο πρότεινε να φορέσει καρφίτσα, αλλά σίγουρα αυτό είναι πιο επικίνδυνο εξαιτίας της ακίδας.

 

«Η Lauren ήταν πραγματικά αναστατωμένη από αυτό το γεγονός και αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος».

 

 

Η επιστολή προς τον κ. Grimshaw-Brown έλεγε: «Το Ενημερωτικό Δελτίο του σχολείου καθιστά σαφές ότι κοσμήματα δεν μπορούν να φορεθούν εκτός από σκουλαρίκια και ρολόγια.

 

 

«Αυτό συμβαίνει επειδή υπήρξαν περιστατικά στα σχολεία όπου σκουλαρίκια, βραχιόλια και περιδέραια έχουν προκαλέσει τραυματισμούς σε παιδιά όταν πιάνονται κάπου πάνω στο παιχνίδι ή στην γυμναστική.

 

«Το Ενημερωτικό Δελτίο καθιστά σαφές ότι το σχολείο θα επιτρέψει κοσμήματα, μόνο όπου αυτά αποτελούν απαραίτητο μέρος της θρησκευτικής πίστης του παιδιού, όπως για παράδειγμα σε οικογένειες Σιχ που πρέπει να φορούν τα ‘bangles’ ως μία από τα” πέντε K”, δηλαδή, τα 5 στοιχεία της πίστης ενός Σιχ, όσον αφορά την ενδυμασία».

 

 

Η κ. Wright αρνήθηκε ότι υπήρξε διάκριση εις βάρος των ατόμων που έχουν χριστιανική πίστη.

 

«Θέλουμε τα παιδιά να είναι περήφανα για χριστιανική τους πίστη, ως εκ τούτου θα θέλαμε να τους ενθαρρύνουμε να φορούν σταυρούς,» πρόσθεσε.

 

 

«Η καλύτερη λύση στην περίπτωση αυτή για την ασφάλεια των παιδιών είναι για οι μαθητές να φορούν μία καρφίτσα – και στην πραγματικότητα κάποια παιδιά το έχουν ήδη κάνει”.

 

 

Πηγή άρθρου: http://www.dailymail.co.uk/

Related Posts
0 Comments

No Comment.