Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Στόχος των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον το άβατο του Αγίου Όρους και η Μονή Εσφιγμένου.

Του Διονύση Μακρή. Στο στόχαστρο ξένων μυστικών υπηρεσιών και όχι μόνο βρίσκονται το ειδικό καθεστώς της Αγιώνυμης Πολιτείας του Αγίου Όρους και το άβατο αυτής αλλά και η “επαναστατημένη” αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι άνομοι κύκλοι επεξεργάζονται σχέδια μερικής ή γενικής κατάργησης του αβάτου και ως απόρροια η προϋπόθεση αυτού του εγχειρήματος τους θέτουν και το θέμα άμεσης εκδίωξης της αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου.
Και αυτό γιατί ενυπάρχει διάχυτος ο κίνδυνος να καταστεί η μονή κύριος και βασικός πόλος αντίδρασης των Αγιορειτών -και όχι μόνο- μοναχών στο εγχείρημα κατάργησης του αβάτου. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από τη στάση της συγκεκριμένης μονής που διατηρεί εδώ και δεκαετίες έναντι του νοσηρού οικουμενισμού και των εμπράκτων επιπτώσεων αυτού. Γι’ αυτό ακριβώς έχουν βάλει τη συγκεκριμένη αδελφότητα στο μάτι του κυκλώνα.
Δαιμονικής εμπνεύσεως σχέδια ανόμων κέντρων αποσκοπούν να εκθέσουν το Περιβόλι της Παναγιάς παγκοσμίως συκοφαντώντας τους μοναχούς για διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών
Κατόπιν αυτού η Μονή Εσφιγμένου τώρα δεν αποτελεί μείζον εκκλησιαστικό πρόβλημα και αγκάθι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά κατ’ επέκταση και για τις Βρυξέλες και για αυτή ακόμη την Ουάσιγκτον, ισχυρίζονται καλά ενημερωμένοι κύκλοι ομογενών μας από την Νέα Υόρκη.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό λοιπόν άνομα σκοτεινά κέντρα εξουσίας κυρίως από την αλλοδαπή και κατά το πλείστον από πολιτικούς υποκινούμενα επεξεργάζονται, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία συνεχώς σενάρια αλλαγής του καθεστώτος του αβάτου του Αγίου Όρους. Μάλιστα μέσα στο πνεύμα αυτό έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ υπήρξε και κίνημα κατάργησης του αβάτου από γυναίκες και όχι μόνο μέλη του Ευρωκοινοβουλίου (βλ. Συνέντευξη Άννας Καραμάνου, πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σ.Ο. 2003)!
Εκτός όμως των μέχρι σήμερα δημοσίων τοποθετήσεων οι Βρυξέλλες θεωρούν ακατανόητο, καταδικαστέο και απαράδεκτο μέσα στην ευρωπαϊκή επικράτεια της ενωμένης Ευρώπης να ισχύει ένα τέτοιο καθεστώς. Δεν νοείται μάλιστα ούτε δικαιολογείται και η επί σειρά ετών χρηματοδότηση με κονδύλια των Ευρωπαίων πολιτών του ιδιαιτέρου και μη ελευθέρας προσέγγισης αυτού τόπου!
Για το λόγο αυτό ανεπίσημα έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια κατάργησης του αβάτου, ώστε να επιτραπεί αρχικά μια ελεγχόμενη είσοδος των γυναικών!!! Στο σχέδιο που φαίνεται να καταλήγουν περιλαμβάνεται η κατάργηση του σε πρώτη φάση σε δύο άμεσα προσβάσιμες μονές του Αγίου Όρους, μία εκ της ανατολικής και μία εκ της δυτικής πλευράς.
Προς το σκοπό αυτό οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, τις οποίες παρουσιάζουμε με κάθε επιφύλαξη, ισχυρίζονται πως έχουν γίνει εν γνώσει και του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι πρώτες ανεπίσημες βολιδοσκοπήσεις σε αγιορείτες εκπροσώπους ιερών μονών! Εκ της απαντήσεως τους μάλιστα διαφάνηκε ότι το ζήτημα υπό τη μορφή που τίθεται από ΗΠΑ και Ε.Ε. είναι διαπραγματεύσιμο!!!
Ο προβληματισμός ωστόσο, των εν λόγω Αγιορειτών έχει να κάνει με τον έλεγχο των αντιδράσεων που θα προκληθούν τόσο εντός όσο και εκτός Αγίου Όρους κατά την εφαρμογή μίας τέτοιας απόφασης. Μιας δηλαδή απόφασης που στην πραγματικότητα θα επαληθεύσει και θα δικαιώσει τη μακρόχρονη εκκλησιαστική πολιτική της αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου. Μία τέτοια εξέλιξη πιθανολογείται πως δύναται να καταστήσει εκ των πραγμάτων την Ιερά Μονή σε βασικό μοχλό της αντίδρασης όλων αυτών που θα εναντιώνονται στην κατάργηση του αβάτου. Τότε υπολογίζεται ότι θα διαταραχθούν οι λεπτές ισορροπίες της ενότητας των Ορθοδόξων και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες!
Σενάριο ντροπήςΓια το λόγο αυτό και προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναλαμβάνουν δράση οι αλλοδαπές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες προγραμματίζουν, ως λένε οι ίδιες πηγές, μέσα στο καλοκαίρι επιχείρηση εκδίωξης της αδελφότητας από την ιστορική Μονή. Επειδή όμως, όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες όχι μόνο έχουν πέσει στο κενό αλλά επιπλέον αποτέλεσαν την αιτία προσέγγισης και νέων υποστηρικτών της Μονής, στο τραπέζι έπεσε προς εξέταση το απίστευτο και συνάμα απαράδεκτο σενάριο εκδίωξης των μοναχών.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό θα επιχειρηθεί μέσω συγκεκριμένων προσώπων που θα παρουσιασθούν με την ιδιότητα του προσκυνητή να περάσουν στο εσωτερικό της Μονής μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών! Επιπλέον θα επιχειρηθεί σκάφος με λαθρομετανάστες να προσεγγίσει το απομονωμένο μοναστήρι σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο και οι λαθρομετανάστες να βρουν καταφύγιο στο μοναστήρι. Η παρουσία τους στο μεταξύ εκεί να συμβάλει ώστε η αδελφότητα να εξαναγκαστεί να καλέσει την αστυνομία για να επιληφθεί του σοβαρού θέματος, το οποίο θα έχει ανθρωπιστική χροιά…
Οι αστυνομικοί τότε που θα μεταβούν με πρόσκληση των ίδιων των μοναχών με το πρόσχημα της έρευνας στο μοναστήρι για λαθρομετανάστες να βρουν την κρυμμένη ποσότητα των ναρκωτικών. Εκ των ανακρίσεων που εξ ανάγκης θα διεξαχθούν, οι λαθρομετανάστες ευθαρσώς θα υποστηρίξουν πως η μετάβαση τους έγινε κατόπιν συνεννόησης με πρόσωπα από την αδελφότητα και έναντι αδράς χρηματικής αμοιβής.
Να συνταχθεί έτσι στη συνέχεια έκθεση με την οποία θα κατηγορείται η Ιερά Μονή πως διακινεί ναρκωτικά και λαθρομετανάστες. Και με τη βοήθεια κατευθυνόμενης προπαγάνδας από ΜΜΕ σε Ελλάδα και σε εξωτερικό το όλο ζήτημα να διογκωθεί τόσο πολύ, ώστε η Πολιτεία να φανεί ότι “εξαναγκάστηκε” στην εκδίωξη των “παρανόμων” μοναχών όχι για λόγους εκκλησιαστικούς αλλά για λόγους αμιγώς που έχουν να κάνουν με το ποινικό δίκαιο και υπό την πίεση της διεθνούς πλέον κοινότητας!
Δία του τρόπου αυτού, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα παρουσιασθεί αμέτοχο και εμμέσως θα αναβαθμιστεί για τη σθεναρή στάση του έναντι της “επαναστατημένης” μοναχικής αδελφότητας. Εντέχνως μάλιστα θα φανεί στο χριστεπώνυμο ποίμνιο πως οι λόγοι αντίδρασης των μοναχών είχαν να κάνουν με την προστασία της δήθεν “παρανομίας” τους και όχι με τον οικουμενισμό… Έτσι εμμέσως θα καταποντισθεί και κάθε κίνημα που αντιτίθεται στους οικουμενικούς διαλόγους και στην ένωση των χριστιανικών ομολογιών ενώ αναμένεται να ευνοηθεί η πρακτική ένωσης που ακολουθείται με τον θεολογικό διάλογο που διεξάγεται με το Βατικανό!
Υπό το καθεστώς της παγκόσμιας κατακραυγής που θα προκαλέσει το όλο γεγονός αλλά και με την πίεση γυναικείων κινημάτων από όλο τον κόσμο να πιεσθούν τόσο το Φανάρι ώστε να συναινέσει όσο και οι αδελφότητες των μονών που αντιτίθενται στο άβατο, για να δεχθούν να συρθούν εξ ανάγκης σε επίσημη πλέον διαπραγμάτευση της πρότασης για τη μερική κατάργηση του!Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο έχουν να κάνουν με την αλήθεια τα όσα μας μεταφέρθηκαν ούτε γνωρίζουμε εάν πραγματικά διεξήχθησαν συζητήσεις και σε ποιό βαθμό, Αγιορειτών μοναχών με αξιωματούχους των Βρυξελλών.
Υπό τη μορφή, ωστόσο φημολογίας κατά το τελευταίο προσκυνηματικό μας ταξίδι στο Περιβόλι της Παναγιάς τον περασμένο Ιανουάριο γίναμε αποδέκτες της παρασκηνιακής προσπάθειας που φέρεται να καταβάλλεται και αφορά την κατάργηση του αβάτου. Αυτός ακριβώς είναι και λόγος που αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το ανωτέρω σενάριο, ώστε η δημοσιότητά του, εάν πραγματικά αληθεύει, να συντελέσει και στην οριστική αποτροπή του και να συμβάλει στην ενίσχυση της περιφρούρησης και θωράκισης της Αγιώνυμης Πολιτείας κατά την καλοκαιρινή αυτή περίοδο.
Άλλωστε όπως λέγει σύγχρονος γέροντας αγιορείτης ασκητής το άβατο του Αγίου Όρους το προστατεύει ο ουρανός. “Το Άγιο Όρος δεν είναι τόπος για τη γυναίκα. Όχι δεν μπορεί να βρεθεί εκεί. Αυτό είναι μόνο για να μονάζουν οι άρρενες. Οι γυναίκες έχουν αλλού να πάνε. Δεν υπάρχει φόβος όσο και αυτό να το επιδιώξουν. Το κομμάτι αυτό δεν θα το πατήσει γυναίκα. Ο Κύριος θέλει η γη αυτή, να είναι η γη που θα βγάζει χαρισματικούς γέροντες. Γι’ αυτό μην ανησυχείτε. Τώρα χαρείτε την Ανάσταση και εργαστείτε ώστε η πίστη σας να εξολοθρεύσει το μιαρό Σατάν και να καταστρέψει τα σατανικά σχέδιά του” μας είπε χαρακτηριστικά. Μας προέτρεψε επιπλέον να δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες, που με τη μορφή σεναρίου έφθασαν στην εφημερίδα μας.
Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011
To πήραμε απο ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ
Related Posts
0 Comments

No Comment.