Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Στον Άρειο Πάγο η νομιμότητα του συνδικαλισμού στις Ένοπλες ΔυνάμειςΗ Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κρίνει αν είναι επιτρεπτός ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις .

Το Δ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου παρέπεμψε στην Ολομέλεια ΑΠ ως μείζονος σπουδαιότητας και χωρίς να τοποθετηθεί επί των νομικών ζητημάτων, αίτηση αναίρεσης αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά απόφασης του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε αίτηση ίδρυσης συνδικαλιστικού σωματείου με τίτλο «Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Η αίτηση είχε γίνει δεκτή από το Πρωτοδικείο Αθηνών, όμως το Εφετείο δέχθηκε, αντίθετα προς την πρωτόδικη απόφαση δηλαδή, ότι από το Σύνταγμα και τους νόμους δεν επιτρέπεται ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα, το Εφετείο δέχθηκε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν αναλογικά οι διατάξεις περί συνδικαλισμού στην ΕΛ.ΑΣ. Επίσης κρίθηκε από το Εφετείο ότι από τους σκοπούς του σωματείου προκύπτει πρόθεση ανάμειξης στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων με συνέπεια οι σκοποί του καταστατικού να αντιβαίνουν σε συνταγματικές επιταγές και νόμους και να πάσχουν ακυρότητα.

Αν εισχωρησει και ο συνδικαλισμος στις ενοπλες δυναμεις συνελληνες η αρχη του τελους της ειναι προ των πυλων.
Δεν μας εφταναν ολα αυτα τωρα πανε προς τον ξεφτυλισμο των ενοπλων δυναμεων και την αποδυναμωση οπως και τον διχασμο και την διχονοια μεταξυ των στρατιωτικων μας.
Δειτε πως κατανυησαν οι συνδυκαλιστες τον ευρη δημοσιο αλλα και τον ΣΔΙΤ τομεα.
Εξ’αλλου τι δουλεια εχει να αποφασισει ο Αρειος Παγος για τον στρατο;
Related Posts
0 Comments

No Comment.