Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Σταμάτησαν τις απελάσεις λαθρομεταναστών! Σήμα κινδύνου από την αστυνομία

 

Ρεπορτάζ: Ράνια Καρατζαφέρη

Σε βραδυφλεγή βόμβα εξελίσσεται το θέμα των λαθρομεταναστών, αφού όπως αποκαλύπτει το newsbomb.gr, οι απελάσεις έχουν σταματήσει από τις αρχές του χρόνου! Την ίδια ώρα, οι μετανάστες μπαίνουν καθημερινά σε ελληνικά εδάφη κατά εκατοντάδες, ενώ και όσοι από αυτούς επιχειρηθεί να επιστρέψουν στις γειτονικές με την Ελλάδα χώρες τους, τελικά παραμένουν αφού όλες, και πολύ περισσότερο η Τουρκία που εμφανίζει μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών, αρνούνται να τους δεχτούν πίσω!

Σαν να μην έφταναν αυτά, εκπρόσωποι των αστυνομικών εκφράζουν ανοικτά το φόβο τους ότι, τα δραματικά γεγονότα στη Βόρεια Αφρική θα φέρουν στη χώρα μας νέο κύμα λαθρομεταναστών. «Αν γίνει αυτό, βουλιάξαμε», μας λένε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θ. Κοκολάκης, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, (στον οποίο μας παρέπεμψε για απαντήσεις ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών του υπουργείου, υποστράτηγος, Μανώλης Κατριαδάκης), μάς εξήγησε πως γίνεται η διαδικασία: «Δίνουμε στον συλληφθέντα ένα χαρτί με το οποίο του ζητάμε να εγκαταλείψει την Ελλάδα εντός τριάντα ημερών. Από εκεί και πέρα, η διαδικασία απαιτεί χρόνο και πολύ γραφειοκρατία, αφού ο μετανάστης πρέπει να γίνει δεκτός από την πρεσβεία του, να δουν εάν και τι χαρτιά έχει, να εκδώσουν άλλα κλπ. Αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι θέλει να φύγει».
Και προφανώς, οι περισσότεροι δεν θέλουν. Όπως μας αποκαλύπτει ο Γ.Γ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Παναγιώτης Λάζος: «Δεν έχουμε πια μαζικές απελάσεις. Έχουν σταματήσει γενικά. Τώρα οι λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται, μένουν για ένα διάστημα περίπου τριών μηνών σε κέντρα υποδοχής και μετά τους αφήνουν με ένα σημείωμα στο χέρι που λέει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 30 ημερών. Δεν φεύγει σχεδόν κανένας μέσα στο μήνα κι έτσι γίνεται η συσσώρευση των ανθρώπων αυτών».

Ο. Λάζος θέτει και μια ακόμη παράμετρο που αφορά τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρα που να συνορεύει με την Ελλάδα και να δέχεται την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών της. Πείτε στην Τουρκία να τους πάρει πίσω. Σε καμία περίπτωση. Αρνείται να τους δεχτεί. Και ο αριθμός των Τούρκων λαθρομεταναστών είναι μεγάλος. Έτσι, κι αυτοί παραμένουν εδώ. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και με τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες, αλλά περισσότερο με την Τουρκία που αρνείται να τηρήσει τις διμερείς συμφωνίες. Και σκεφτείτε ότι την ίδια ώρα, περισσότεροι από 300 λαθρομετανάστες εισέρχονται κάθε μέρα σε ελληνικό έδαφος χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να φύγουν. Είναι φαύλος κύκλος και δεν υπάρχει διέξοδος. Σήμερα, με όλα αυτά που γίνονται στη βόρεια Αφρική, φοβόμαστε ότι θα μας έρθει νέο, μεγάλο κύμα. Και αν συμβεί αυτό θα βουλιάξουμε, θα τελειώσουμε».

 

http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/stamathsan-tis-apelaseis-lathrometanastwn-shma-kindynoy-apo-thn-astynomia

Related Posts
0 Comments

No Comment.