Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Στα σκουπίδια η συμφωνία Καραμανλή, ο Αβραμόπουλος πρόθυμος για νέα συνθήκη στα θαλάσσια σύνορα

Νέες αποκαλύψεις Αλβανού ΥΠΕΞ

 

-Παναρίτι: Η Ελλάδα έχει “παγώσει” τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, είναι έτοιμη για νέα συνθήκη!

-Στον κάδο τον αχρήστων μια σπουδαία νίκη της Ελληνικής διπλωματίας!

Σε νέες “αποκαλύψεις” προχώρησε σήμερα ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι, σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης σχολίασε την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Ο Παναρίτι είπε ότι στη συνάντηση απηύθυνε μια σειρά από σημαντικά θέματα στον ομόλογό του, και πρόσθεσε ότι η συνάντηση χαρακτηρίστηκε παραγωγική και από την ελληνική πλευρά.

 

«Ήταν μια επιτυχημένη επίσκεψη. Και η Ελληνική πλευρά την θεώρησε ως τέτοια και σκιαγραφεί τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα ανέφερα τα προβλήματα που εμπεριέχει ο “φάκελος” των Ελληνοαλβανικών σχέσεων, όπως το Τσάμικο και τις περιουσίες τους στην Ελλάδα», είπε.

«Άκυρη η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα – Και η Ελλάδα θέλει νέα»

Όπως αναφέρουν τα Αλβανικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας διασφάλισε ότι και η Ελλάδα έχει παγώσει την συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων (Συμφωνία που Υπέγραψαν Καραμανλής και Μπερίσα, καθώς και Μπακογιάννη και Μπάσα ως Υπ.Εξ), και πρόσθεσε ότι και ομόλογός του Δ.Αβραμόπουλος ζητούσε μια νέα συμφωνία, σεβαστή και από τις δύο χώρες.

«Για την συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων, διαβεβαίωσα τον ομόλογό μου ότι σεβόμαστε το πνεύμα του Συντάγματος και του διεθνούς δικαίου, εξήγησα στον φίλο(!) μου κ. Αβραμόπουλο ότι σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν υφίσταται πλέον συμφωνία και ότι θα πρέπει να εργαστούμε για μια νέα συμφωνία που δεν θα αμφισβητείται από καμία από τις χώρες.» – ξεκαθάρισε ο Παναρίτι.
«Η παλιά συμφωνία πάγωσε κι από το ελληνικό κράτος. Αυτό με κάνει να ελπίζω ότι θα δεχτούν μια νέα συμφωνία. Η Αθήνα είναι έτοιμη για διάλογο», πρόσθεσε.

Αν ευσταθούν τα όσα δηλώνει υπεύθυνα και δημόσια ο Αλβανός ΥΠΕΞ, η πολυσυζητημένη συνθήκη που αποτελούσε μια κατάκτηση της Ελληνικής διπλωματίας, πάει στο καλάθι των αχρήστων. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι την είχε χαρακτηρίσει state of the art(παρακάτω βιντεο)

Ο Παναρίτι πρόσθεσε περαιτέρω ότι χαρακτήρισε παράλογη την τήρηση του εμπόλεμου νόμου μεταξύ των δύο χωρών.
“Ζήτησα την κατάργηση του εμπόλεμου, ο νόμος αυτός είναι εντελώς ξεπερασμένος και παράλογος για δύο χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Ελπίζω η ελληνική πλευρά να έχει τη θέληση και να βρει τρόπους για την κατάργησή του “, ολοκλήρωσε ο Παναρίτι.

Επαναλαμβάνουμε ότι αν ευσταθούν οι αντικρουόμενες πληροφορίες που έρχονται από Ελλάδα και από Αλβανία, δεν ξέρουμε αν οι δύο υπουργοί ήταν στην ίδια συνάντηση ή σε διαφορετικές. Στην Αλβανία πάντως θριαμβολογούν… στην Ελλάδα όχι!

 

Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.