Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η Ε.Ε. ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ – ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Υπέρ της άμεσης εκλογής ευρωπαϊκών διοικητικών οργάνων και προέδρου της ΕΕ από τους πολίτες, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και στην Γαλλία, τάχθηκε μιλώντας σήμερα στην γερμανική  εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε»,  Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 
«θα επιθυμούσα μία των ημερών να είχαμε μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση εκλεγμένη από το Κοινοβούλιο, όπως η Μπούντεσταγκ εκλέγει τον Γερμανό καγκελάριο. Ή έναν Ευρωπαίο πρόεδρο που να εκλέγεται από τον λαό, όπως στη Γαλλία, ή την Αμερική» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ.Σόϊμπλε, ο οποίος εξήγησε πως με καλή γνώση της … αγγλικής, θα επιτευχθεί συνεννόηση, αφού σήμερα  οι επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. είναι 23.
 
«Μπορούμε να γίνουμε κάλλιστα κατανοητοί ακόμη κι εάν δε μιλούμε τέλεια ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Η πλειονότητα των νέων στην Ευρώπη καταλαβαίνουν τα αγγλικά. Και στις περισσότερες από τις διεθνείς επιχειρήσεις ομιλείται αποκλειστικώς η αγγλική. Λοιπόν, μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας στην εφημερίδα πως στα συμβούλια της Ε.Ε, προσπαθεί να συνεννοηθεί με τους ομολόγους του, μιλώντας «κουτσουρεμένα» αγγλικά.
 
Ο ίδιος μάλιστα, αναφέρθηκε σαρκαστικά και σε ένα περιστατικό με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όταν ήταν υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης.
 
«Όταν ο Νικολά Σαρκοζί κι εγώ ήμασταν ακόμη υπουργοί Εσωτερικών, του είχα προτείνει να καταργήσουμε τους διερμηνείς στις συνεδριάσεις του συμβουλίου υπουργών στις Βρυξέλλες. Όμως ο ίδιος ανησυχούσε μήπως με αυτόν τον τόπο επωφελούνταν οι Άγγλοι. Εγώ του απάντησα πως αυτό θα απέβαινε ακόμη πιο ενοχλητικό γι’ αυτούς, διότι έτσι εμείς θα τους καταστρέφαμε τη γλώσσα!» κατέληξε.
 
Πηγή: PROTOTHEMA.GR

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.