Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Εκατομμύρια ξοδεύουν οι Σκοπιανοί για μνημεία…Καλά κάνουν οι ελληνάρες και τα ακουμπάνε στα καζίνα της Γευγελής και της Δοϊράνης. Έχουν έξοδα οι Σκοπιανοί…

Οι τεράστιες κούτες που ήρθαν συσκευασμένες από την Φλωρεντία και τις αποθήκευσαν σε στρατιωτικές αποθήκες περιείχαν, σύμφωνα, με δήλωση του δημάρχου της πόλης των Σκοπίων Τοντόροβιτς δύο τεράστια λιοντάρια και τα αγάλματα του Γκότσε Ντέλτσεφ και του Ντάμ Γκρουέφ.

« Ο Βουκεφάλας και ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας δεν ήρθαν ακόμη, θα έρθουν το επόμενο έτος» διευκρίνισε ο σκοπιανός δήμαρχος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Τοντόροβιτς είπε πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα στηθούν τα αγάλματα.

Η συναρμολόγησή τους θα γίνει επί τόπου όπου θα κατασκευαστεί πρόχειρη κάλυψη.

Τα αγάλματα των δύο ανδρών που στη Βουλγαρία θεωρούνται εθνικοί ήρωες, κόστισαν 850 χιλιάδες ευρώ και τα τέσσερα λιοντάρια που τα περιβάλλουν κόστισαν δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο δήμαρχος των Σκοπίων ανακοίνωσε την έγκριση και άλλης δαπάνης για κατασκευή νέων γλυπτών που θα κοστίσουν επτά εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά για την άφιξη των φορτηγών με τις τεράστιες κούτες αναφέραμε στο άρθρο: Οι Σκοπιανοί στήνουν το άγαλμα του Αλεξάνδρου

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Related Posts
0 Comments

No Comment.