Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Σκοπιανοί εκπαιδευτικοί “ξεναγοι” στην ΒεργίναΤελικά εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε ούτε την Εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά η οποία γίνεται συνεχώς βορά στα δοντιά γειτονικών κρατών.
Αυτό προκύπτει από την δημοσιοποίηση απόμπλογκ(τα ΜΜΕ ως συνήθως εποίησαν την νήσσαν ) της είδησης ότι καραβάνια σκοπιανών μαθητών και πολιτών επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Βεργίνας και ξεναγούνται στον χώρο από σκοπιανούς εκπαιδευτικούς και όχι από Έλληνες ξεναγούς όπως προβλέπεται από τον Νόμο.
Μάλιστα η συμπεριφορά των επισκεπτών από τα σκοπιά είναι προκλητική αφού αποκαλούν την Βεργίνα “σπίτι τους” “γη των πρόγονων τους” και άλλα παρόμοια.
Το πρόβλημα αυτό δεν είναι άγνωστο στους κατοίκους της περιοχής αλλά ούτε και σε πολλούς επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας, ακόμα και σε αλλοδαπούς που επισκέφτηκαν το χώρο της Βεργίνας και έγιναν μάρτυρες προπαγανδιστικής συμπεριφοράς Σκοπιανών εκπαιδευτικών.
Το πρόβλημα είναι και η… εγκύκλιος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού η οποία στη δεύτερη παράγραφο τονίζει ότι και εκπαιδευτικοί άνευ αμοιβής μπορούνε να κάνουν την ξενάγηση των μαθητών τους εφ΄όσον λάβουν την άδεια ξενάγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού. Με το γράμμα του νόμου, λοιπόν, πολλοί Σκοπιανοί εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν χρέη ξεναγού και «ξαναγράφουν» την ιστορία προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής και πολλών άλλων Ελλήνων.
Η είδηση αυτή έγινε αφορμή να έρθει το θέμα στην βουλή μετά από επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο.
Οι βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό εάν έχει ενημερωθεί για όλα όσα συμβαίνουν στη Βεργίνα από Σκοπιανούς ξεναγούς-εκπαιδευτικούς. Ακόμα ρωτούν γιατί οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, ή άλλα εξουσιοδοτημένα όργανα δεν ζητούσαν από τους Σκοπιανούς καθηγητές/ξεναγούς να τους επιδείξουν την άδεια του Υπ.Πο&Τ και αν αυτοί δεν την κατείχαν, γιατί τους επέτρεπαν την είσοδο και ξενάγηση αλλά και ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να τεθεί οριστικός φραγμός στις ανωτέρω πρακτικές των Σκοπιανών.
Στο θέμα αναφέρθηκε σε επιστολή της και η επιτροπή Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο:
19 Φεβρουαρίου 2011
Προς κ. Παύλο Γερουλάνο Υπουργό Πολιτισμού
Υπουργείο Πολιτισμού

Εξοχότατε κύριε Υπουργέ,

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε πως στον ιστορικό χώρο της Βεργίνας μαθητές των Σκοπίων οι οποίοι επισκέπτονται την Βεργίνα «μαθαίνουν» και ξεναγούνται στον χώρο από εκπαιδευτικούς των Σκοπίων και ΟΧΙ από Έλληνες ξεναγούς όπως προβλέπεται από τον Νόμο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της 13/7/2007, Α.Π.: 11601 εκπαιδευτικοί άνευ αμοιβής μπορούνε να κάνουν την ξενάγηση των μαθητών τους ΕΦΌΣΟΝ λάβουν την άδεια ξενάγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού!!!

Εάν αυτό αληθεύει το Υπουργείο Πολιτισμού φέρει βαρύτατη ευθύνη στη διαιώνιση διαστρέβλωσης και οικειοποίησης εκ μέρους των Σλάβων της Ελληνικής ιστορίας. Δεν πρέπει να είμαστε τόσο αφελείς που να πιστεύουμε πως οι εκπαιδευτικοί της γείτονας χώρας διδάσκουν πως η Μακεδονία είναι Ελληνική. Επιπλέον διαιωνίζεται στη νεολαία των Σκοπίων η έχθρα προς την πατρίδα μας εφ’ όσον συνεχίζεται να εμπεδώνεται στη μαθητιώσα νεολαία πως η Μακεδονία «τους» είναι υπόδουλη. Χωρίς αμφιβολία, δίδεται στους Σκοπιανούς, με τη χρήση «αναμνηστικού» φωτογραφικού υλικού κλπ., η ευκαιρία περαιτέρω προπαγάνδας εις βάρος της Ελληνικής Ιστορίας της Μακεδονίας, όχι μόνον εντός του Σκοπιανού κράτους, αλλά ιδιαίτερα προς όλα τα Μ.Μ.Ε. ανά τον κόσμο.

Κύριε Υπουργέ, εάν όντως είναι έτσι σκοπεύετε να σταματήσετε αυτή την τραγική για τον ελληνισμό κατάσταση; Μπορείτε σας παρακαλούμε να απαντήσετε στην παράκλησή μας αυτή όσο το δυνατόν ταχύτερα; Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αδημονούμε για την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ.

Πηγή:

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.