Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Σκηνικό αποσταθεροποίησης της Ελλάδας

Τεράστια η βλάβη που προκαλείται εξαιτίας των ύποπτων δεμάτων και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στο κέντρο της Αθήνας. Το δέμα προς τον Σαρκοζί δεν κατάφερε να φθάσει στον προορισμό του, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το δέμα προς την Μέρκελ!

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως αποστολέας του ύποπτου δέματος με παραλήπτη την Γερμανίδα καγκελάριο ήταν το… ελληνικό υπουργείο των Οικονομικών! Η ίδια έλειπε σε επίσημο ταξίδι στο Βέλγιο, γεγονός που δεν μείωσε την σημειολογία της είδησης ότι ένα περίεργο δέμα ταξίδεψε από την Ελλάδα ως το γραφείο της

Η είδηση για τα πακέτα – βόμβες έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί και πάλι αρνητικά στο διεθνές προσκήνιο.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν τις ελεγχόμενες εκρήξεις, με έμφαση σ’ αυτήν έξω από το κοινοβούλιο, εντάσσοντας τις τελευταίες αποστολές ύποπτων δεμάτων σε πρεσβείες σε ένα γενικότερο σκηνικό αποσταθεροποίησης, μέσω της δράσης εξτρεμιστικών οργανώσεων που επιτίθενται σε κυβερνητικούς και αστυνομικούς στόχους.

Υπήρξαν μάλιστα και αναλυτές που αναφέρθηκαν στον κίνδυνο «μονιμοποίησης» του σκηνικού αποσταθεροποίησης, μια εικόνα που τελικά θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα επικίνδυνο μέρος για να επισκέπτονται οι ξένοι.

Για κρυφό σχέδιο μιλά η Νέα Δημοκρατία, για απόλυτα διαφανείς  κινήσεις το ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει τεθεί σε λειτουργία ένα σχέδιο ανωμαλίας που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, την εποχή που βασίλευε το παρακράτος.

Η Ελλάδα διέρχεται την πιο κρίσιμη περίοδο από την μεταπολίτευση, βρίσκεται στον πάτο της ανταγωνιστικότητας, η οικονομία της κινδυνεύει με κατάρρευση με τον πιο μικρό κλυδωνισμό, η πτώχευση βρίσκεται προ των πυλών, ζει σε κλοιό δανειστών.

Την ίδια ώρα, επί δύο ημέρες η χώρα ζει στον ρυθμό των ύποπτων δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς, το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται επί ποδός πολέμου, κάθε οικονομική δραστηριότητα στραγγαλίζεται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Ουδέποτε η χώρα βρέθηκε σε τέτοια οικτρή από οικονομικής πλευράς και αποδιοργανωμένη όσον αφορά στο αίσθημα ασφάλειας κατάσταση. Μια κατάσταση που καθίσταται ακόμη δυσχερέστερη σε καθαρά προεκλογική περίοδο και μάλιστα κατά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.
Το μπαράζ των βομβών και των ελεγχομένων εκρήξεων, που εκδηλώθηκε με φαινομενικά ασύμμετρο τρόπο, μαρτυρά  μια παράδοξη συμμετρία όσον αφορά στις προθέσεις παρέμβασης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Το πολιτικό σύστημα, αλλά κυρίως ο πρωθυπουργός που φέρει την ευθύνη της διακυβέρνησης, οφείλει τούτη την ώρα να κατεβάσει τους τόνους. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και αν το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να κερδίσει για πάντα την σφραγίδα του «λύκου», οφείλει να αντιδράσει αμέσως.
Η προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού, είτε με την απειλή εκλογών, είτε με τις βόμβες οδηγεί χωρίς αμφιβολία την χώρα στην τελική και πιο καταστροφική πτώση.

Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις οποίες ο πρωθυπουργός θέλει να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να δρομολογήσει εξελίξεις που πιστεύει ότι θα ευνοήσουν τον ίδιο και την παράταξή του.
Όποιος, όμως, πυροδοτεί το πολιτικό κλίμα, πρέπει να αναμένει και γενική πυροδότηση. Με μοιραίες συνέπειες και για την χώρα και για όποιους διαχειρίζονται τις τύχες της.

Επιπλέον, όταν  έχεις στο παρελθόν αποκαλέσει την Αθήνα Καμπούλ, οφείλεις να εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους δυο μέρες τώρα η Καμπούλ έχει κυριολεκτικά μεταφερθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι κρυφά σχέδια μπορεί να έχουν περισσότεροι του ενός…

«Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι ανεύθυνες και άμυαλες πράξεις, που στόχο είχαν και έχουν να πληγώσουν τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει η χώρα και η οικονομία και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, δεν θα πετύχουν» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος παρέστη στο πρώτο νεκροταφείο στο μνημόσυνο του παππού του, Γεωργίου Παπανδρέου.

«Κάνουμε συστηματική προσπάθεια να προστατεύσουμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη για ασφάλεια και σιγουριά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «η σημερινή μέρα μάς θυμίζει τους αγώνες του Γέρου της Δημοκρατίας και τόσων γενεών για να θεμελιωθεί η σταθερότητα και η δημοκρατία στη χώρα μας, απέναντι στην αυθαιρεσία, την ανομία και κάθε μορφής βία. Η δήλωση του πρωθυπουργού έκλεισε με αναφορά σε αποστροφή του παππού του, ότι η δημοκρατία και πάλι θα νικήσει.

Στο ετήσιο μνημόσυνο του Γεωργίου Παπανδρέου παρευρέθησαν μέλη της οικογένειας Παπανδρέου, ενώ παρόντες ήταν και οι Απόστολος Κακλαμάνης και Αντώνης Λιβάνης, καθώς και πλήθος παλαιών φίλων και οπαδών της Ενώσεως Κέντρου.

Ύποπτη και καθόλου τυχαία θεωρεί η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την «επίθεση» με πακέτα-βόμβες των τελευταίων ημερών. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, η κ. Παπαρήγα δήλωσε πως εντάσσει στο γενικό κλίμα περί αποσταθεροποίησης στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο πρωθυπουργός και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. «Δεν θεωρούμε τυχαίο ό,τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με τα δεματάκια», είπε. «Δηλαδή, δεν καταλαβαίνω, αν δεν βγει ο κ. Τατούλης ή ο κ. Καμίνης αποσταθεροποιείται η Ελλάδα; Εναλλαγή στην κυβέρνηση είχαμε πολλές φορές».

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο θέμα της δημοσίευσης φωτογραφιών ατόμων που σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες. «Ήταν γνωστοί», είπε. «Τους είχαν στο χέρι. Ανά πάσα στιγμή τους βγάζουν για να δικαιολογήσουν ή να αιτιολογήσουν την αποσταθεροποίηση».

Για γενικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης μίλησε και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. «Η επιλογή εμφανίσεως του χρόνου των νεαρών τρομοκρατών μας βάζει σε πειρασμούς σκέψεων», είπε. «Εφόσον συνελήφθησαν αυτά τα δύο επικίνδυνα παιδαρέλια, νομίζω ότι είναι εύκολος ο δρόμος για να φτάσουμε στον νοσηρό εγκέφαλο».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπενθύμισε ότι ο Τζορτζ Μπούς, μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους, ενισχύθηκε και του δόθηκαν περίπου δικτατορικές εξουσίες.

 

 

Πηγή

http://efimeridalive.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.