Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

σίας-Βουγαρίας! Υπογραφή συμφωνίας επίσπευσης του αγωγού South Stream μεταξύ Ρωσίας-Βουγαρίας!

ImageΔιασώζεται απ’ότι φαίνεται ο South Stream για την Ελλάδα! Η Ρωσία και η Βουλγαρία υπέγραψαν σήμερα μία σημαντική συμφωνία για την επίσπευση της κατασκευής του αγωγού στη Βάρνα όπου συναντήθηκαν, ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Τράικο Τράικοφ και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Τσμάτκο. Πρόκειται για μία συμφωνία προγραμματισμού ενεργειών που σκοπό έχει να επισπεύσει την εφαρμογή του προγράμματος του αγωγού. Αν όλα πάνε καλά και η φιλοαμερικανική κυβέρνηση της Σόφιας δεν σαμποτάρει και αυτό το έργο, τότε θα δούμε τον αγωγό και επί ελληνικού εδάφους.

Παρών ήταν και ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο BTA.

Το έγγραφο ορίζει κυρίως ένα χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας του αγωγού των 900χλμ που προορίζεται να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού αερίου προς την Ιταλία και την Ελλάδα, περνώντας κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα και παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

Το έγγραφο προβλέπει πως η μελέτη σκοπιμότητας και η δημιουργία κοινοπραξίας για την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος θα είναι έτοιμες το Φεβρουάριο του 2011.

Ωστόσο οι συζητήσεις με τη Μόσχα προσέκρουαν στο θέμα της ιδιοκτησίας του βουλγαρικού τμήματος.

Η Βουλγαρία αγοράζει το αέριό της έναντι 339 δολαρίων τα 1.000 κυβικά μέτρα, αλλά ορισμένοι βούλγαροι καταναλωτές πληρώνουν έως και 576 δολάρια τα 1.000 κυβικά μέτρα, λόγω των μεσαζόντων.

Βέβαια η Σόφια δεν είχε και πολλές επιλογές: Το 2011 πρέπει να ανανεώσει την συμφωνία για φυσικό αέριο με την Ρωσία…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.