Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Τι ξέρουν; Τι περιμένουν; Τι ετοιμάζουν; Τι μαγειρεύουν;

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

 

Πρόσφατα, ο Σμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Κάρτερ, (Σ.Σ. μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής και σύμβουλος διεθνών σχέσεων του Ομπάμα) εμφανίστηκε σε μια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, στις 17 Φεβρουαρίου, και ρωτήθηκε για τις προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με την πιθανότητα ταξικής σύγκρουσης στις ΗΠΑ, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης. (Βλέπε άρθρο στο περιοδικό ΑΡΔΗΝ).

Ο Μπρεζίνσκι (φωτο) είπε πως ανησυχεί για μια τέτοια εξέλιξη, λόγω της προοπτικής «εκατομμυρίων ανέργων να αντιμετωπίσουν δυσπραγία» και της συνειδητοποίησης από πολλούς ανθρώπους της «χωρίς ιστορικό προηγούμενο συσσώρευσης απίστευτου πλούτου στα χέρια ελάχιστων ατόμων στην Αμερική».

Ο Μπρεζίνσκι πιστεύει ότι «θα υπάρξει ολοένα και σφοδρότερη αντίθεση ανάμεσα στις τάξεις και αν ο αριθμός των ανέργων αυξηθεί κι άλλο και οι άνθρωποι πραγματικά υποφέρουν, τότε, διάβολε, θα υπάρξουν ακόμα και ταραχές».

Ταυτόχρονα, μια ευρωπαϊκή υπηρεσία που ονομάζεται LEAP/EUROPE και εκδίδει μηνιαίες εμπιστευτικές προβλέψεις για τους πελάτες της (πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς, επιχειρηματίες και επενδυτές), αφιέρωσε το τεύχος του Φεβρουαρίου στην παγκόσμια γεωπολιτική εξάρθρωση.

Το συγκεκριμένο τεύχος παρουσιάζει την κατάσταση κάθε άλλο παρά ρόδινη. Γίνονται αναφορές στην πιθανότητα εμφυλίου πολέμου στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία και προβλέπει μια γενικότερη κατρακύλα, που θα οδηγήσει σε έντονες συγκρούσεις και ημιεμφύλιους πολέμους.

Οι ειδικοί της LEAP δίνουν τις εξής συμβουλές: «Αν η χώρα ή η περιοχή σας είναι μια ζώνη στην οποία υπάρχει μαζική διαθεσιμότητα όπλων, τότε το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να φύγετε το συντομότερο από εκεί, αν αυτό είναι δυνατόν». Η μόνη χώρα, από τις προαναφερθείσες, η οποία περιγράφεται επακριβώς στην αναφορά, και στην οποία υπάρχουν διαθέσιμα πολλά όπλα, είναι οι ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της LEAP/EUROPE, Φρανκ Μπιανκέρι, σημειώνει πως «υπάρχουν 200 εκατομμύρια όπλα σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ και η κοινωνική βία είναι ήδη αισθητή, μέσω των συμμοριών».

 

Όπως γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ανησυχία του για ξέσπασμα μαζικών εξεγέρσεων τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκφράζει και κορυφαίο στέλεχος της βρετανικής αστυνομίας.

Ο διοικητής των δυνάμεων μέτρων τάξης της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου Ντέιβιντ Χάρτσχορν εξέφρασε την ανησυχία του για το διογκούμενο κύμα διαμαρτυριών λόγω της οικονομικής ύφεσης και της ανεργίας, το οποίο μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να πάρει μορφή μαζικών εξεγέρσεων.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο άρθρο «Η ανεργία θα φέρει κοινωνικές εξεγέρσεις» αναφέρει: «Σε εφιάλτη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εξελίσσεται η ανεργία, ενώ κορυφαίοι κοινοτικοί αξιωματούχοι εκφράζουν πλέον δημόσια τις ανησυχίες τους για εκρηκτικές κοινωνικές αντιδράσεις στα κράτη-μέλη» ενώ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο άρθρο με τον τίτλο «Ο απειλητικός «ιός» των κοινωνικών εκρήξεων» αναφέρει: Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, συγκαταλέγεται στις εξαιρέσεις. Με την ιδιότητα του προεδρεύοντος στο συμβούλιο οικονομικών υπουργών της Ευρωζώνης, δήλωσε, την περασμένη Τρίτη, ότι «οδηγούμαστε προς κοινωνική έκρηξη», λόγω της μαζικής ανεργίας και ότι «δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το εκρηκτικό δυναμικό της οικονομικής κρίσης».

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.