Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

“Να πληγούν οι ιρανικές εισαγωγές πετρελαίου”

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου με δηλώσεις του ζήτησε πρωτίστως από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και από τη διεθνή κοινότητα, “να πληγούν οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν” (…) “ούτως ώστε να πειθαναγκαστεί η Τεχεράνη να διακόψει το πυρηνικό πρόγραμμά της”.

“Εάν εμποδίσετε το Ιράν” (…) “να εισάγει πετρέλαιο, τότε όλα τα κρατικά του διυλιστήρια θα κλείσουν σύντομα και μαζί μαυτό θα καταρρεύσει κι αυτό το καθεστώς” (…) “δηλαδή κατά την εκτίμησή μου θα πρόκειται για κυρώσεις που θα επιφέρουν την παραλυσία”, τόνισε ο κ. Νετανιάχου, που μιλούσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

“Ο ίδιος πρότεινε στη φάση αυτή να αγνοηθεί το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ” (…) “ούτως ώστε να μην ανακύψει θέμα με τυχόν ‘βέτο’ από την Κίνα ή την Ρωσία, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου” για την εφαρμογή του ανωτέρω σχεδίου.

Στη Δύση και στο Ισραήλ διατυπώνονται κατηγορίες κατά του Ιράν, ότι με τον “μανδύα” ενός ειρηνικού προγράμματος για την ενέργεια αποσκοπεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, κάτι όμως που διαψεύδεται από την Τεχεράνη.

ΗΠΑ και δυτικοί σύμμαχοι θέλουν το θέμα των νέων διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν να “περάσει” πάλι από το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.

Το Ιράν ζήτησε ήδη, επίσημα, να διαβουλευθεί και με τα 15 τωρινά μέλη του Συμβουλίου (πέντε μόνιμα, άλλα 10 εναλλασσόμενα) στο θέμα των σχεδιαζόμενων κυρώσεων εναντίον του, επιχειρώντας να τις αποτρέψει.

Για τις κυρώσεις “με τη συνένωση των πολλών καλών θελήσεων” των συμμάχων “μπορούμε να καταλήξουμε σε πολύ ισχυρές κυρώσεις” κατά του Ιράν, υπογράμμισε τέλος ο κ. Νετανιάχου μιλώντας στο ABC.


Athina984.gr

newworldorder-wakeup.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.