Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Η “έξυπνη κάρτα” που κάνει εμάς (τους όχι και τόσο έξυπνους) μικροεξαρτήματα της Παγκόσμιας Μηχανής

Αναδημοσίευση από τον Κόκκινο Ουρανό


Τον Αύγουστο του 1997, επί τη ευκαιρία της ψήφισης από την Ελληνική Βουλή, της συμφωνίας ‘Σένγκεν’, (Schengen) η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου κυκλοφόρησε εκτάκτως, την 40σέλιδη εφημερίδα ‘Εν Συνειδήσει’.


Η έκτακτη αυτή έκδοση υπήρξε άκρως αφυπνιστική, αλλά και πολύ καλά ενημερωμένη, με πλούσια και αναλυτική αρθρογραφία πάνω στο θέμα της Συνθήκης ‘Σένγκεν’ (που επίσημα αφορά την «ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός των συνόρων των ευρωπαϊκών χωρών Σέγκεν» – δηλαδή Γαλλίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Σουηδίας, Φιλανδίας και Δανίας), αλλά και πάνω στα θέματα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, του ηλεκτρονικού φακελώματος, του μικροτσίπ και φυσικά του χαράγματος (666) της Αποκάλυψης.

 


Χαίρομαι που η – συλλεκτική πλέον – αυτή εφημερίδα υπάρχει στο αρχείο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ!


 


Παραθέτω σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι από το άρθρο με τον τίτλο «Παγκόσμιο Χωριό και Κοινωνία Πληροφοριών»,  που ο αρθογράφος του υπογράφει ως «Ο… Μικρός Αδελφός».Η οικοδόμηση της λεγόμενης «Κοινωνίας των Πληροφοριών» δεν είναι απλά ένα σχέδιο.

Ενεργείται ήδη, και όλοι μας – θέλουμε δεν θέλουμε- οδηγούμαστε να γίνουμε τα οικοδομικά υλικά αυτού του κατασκευάσματος.


Ή, για να ακριβολογούμε, οδηγούμαστε να γίνουμε τα νούμερα εκείνα που θα αθροισθούν στον κόσμο ολόκληρο για να δημιουργηθεί το «Παγκόσμιο Χωριό», ο «Πλανητικός Πολιτισμός» με ένα νόμισμα (κι αυτό ψηφιακό), ένα κράτος, ένα μέσο επικοινωνίας, μία παγκόσμια ταυτότητα μ’ έναν Παγκόσμιο άριθμό, ένα Παγκόσμιο Ηγέτη. 

Σενάριο άρρωστημένης φαντασίας; Όχι!… 


Σαν χείμαρρος οι εξελίξεις και οι πληροφορίες μας κατακλύζουν και μας καθιστούν ή αμέτοχους σ’ όλα αυτά ή παραζαλισμένους π’ την προσπάθεια να συγκεντρώσουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες.

Και όπως έγραψε ο ποιητής Τ. Σ. Έλλιοτ : «Είχαμε την σοφία και την χάσαμε στην γνώση. Είχαμε την γνώση και την χάσαμε μέσα στις πληροφορίες». 

Ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος που δεν μας απειλεί αφού μας έχει ήδη κυριεύσει σε μεγάλο βαθμό: η απώλεια του κριτικού πνεύματος. Το χάσιμο της σοφίας και της γνώσης.


Η σύγχρονη μορφή όχι πλύσης αλλά «σύγχυσης εγκεφάλου». (Διαφωνείτε; Παρακολουθείστε ένα δελτίο ειδήσεων και λίγες διαφημίσεις προσπαθώντας να έχετε κριτικό-όχι κατακριτικό-πνεύμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας).

Εδώ όμως υπάρχει και ένας αφανής μεγαλύτερος κίνδυνος: η σύγχυση των ψυχών.

Ο «κυβερνοχώρος», λοιπόν, μπορεί να μας κάνει «κυβερνοσκλάβους», εξαρτημένους από την τεχνολογία, θέλουμε δεν θέλουμε.


Μπορεί να μας «πακετάρει» σε μία πλαστική καρτούλα πού φυσικά θα είναι «έξυπνη», πιο έξυπνη τελικά από μας, αφού μόνοι μας θα θελήσουμε να συμπιεστούμε στο μικρο-τσίπ για να γίνουμε μικρο-εξαρτήματα της Παγκόσμιας Μηχανής.

Και ενώ φρικιάζουμε μπροστά στην αριθμοποίηση των φυλακισμένων η των αιχμαλώτων πολέμου, χειροκροτούμε την απόλυτη αριθμοποίηση-νουμεροποίηισή μας για την «ταχύτερη εξυπηρέτησή μας», για την ευκολία μας», για την «προαγωγή του πολιτισμού και του ανθρωπίνου πολιτισμού».

Που πήγε το ασκητικό ήθος των Ορθοδόξων Ελλήνων; Ή, καλύτερα, που πήγε το ήθος της ελευθερίας και η Ορθοδοξία των Ελλήνων;


Χτίζουμε μόνοι μας το κλουβί μας και το στολίζουμε και με χρυσές κορδέλες! 

Ίσως δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα. Δεν πρόκειται μόνο για το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν. Δεν πρόκειται μόνο για την Ευρώπη. Πρόκειται για ολόκληρο τον κόσμο! Η παρακολούθηση της Σένγκεν είναι ο πρόλογος, η εισαγωγή στο μεγάλο Παγκόσμιο παζλ της υποδούλωσης των λαών. Παρόμοια συστήματα λειτουργούν σήμερα σε πάρα πολλά κράτη του κόσμου δικτυωμένα μεταξύ τους μέσω των κομπιούτερ ανταλλάσσοντας έτσι πληροφορίες για τους πολίτες αυτών των χωρών, για λόγους υποτίθεται ασφαλείας.Από Ταϊλάνδη μέχρι Μεξικό, στα περισσότερα κράτη της γης μεθοδεύονται τώρα νέες κάρτες διαφόρων τύπων: ασφαλίσεων, υγείας, φορολογικές, προσωπικές ταυτότητας κ.λ.π. με δύο όμως κοινά χαρακτηριστικά:

1.Διαθέτουν δυνατότατες αποθήκευσης τεράστιου όγκου πληροφοριών (στη μαγνητική ταινία-πού σταδιακά θα καταργηθεί-ή στο μικροτσίπ).

2. Όλες ανεξαιρέτως μπορούν να αποκαλύψουν τις πληροφορίες αυτές μέσω κομπιούτερ.

Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι η ιδιωτική ζωή έφτασε στο τέλος της. Με την σημερινή παγκόσμια δικτύωση, οι προσωπικές μας πληροφορίες μπορούν να ταξιδεύσουν παντού.

Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ή τον κωδικό ασφαλείας του κομπιούτερ μας: αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας κωδικός ασφαλείας-δημόσιος ή ιδιωτικός- που να μην έχει «σπάσει».

Κάτι ανάλογο που θα γίνεται-και γίνεται και στις τραπεζικές κάρτες μας «ηλεκτρονικού χρήματος». Χάνοντας έτσι το χρήμα μες’ από τα χέρια μας!…

Φροντίστε, λοιπόν, για την… «ασφάλειά σας» να προμηθευθείτε αμέσως τις «έξυπνες» κάρτες που μας πλασάρουν!

 


Το σκηνικό του «Παγκόσμιου Χωριού» συμπληρώνεται με τον Ένα Αρχηγό του Παγκόσμιου Χωριού, τον Παγκόσμιο Ηγέτη στην ουσία.

Εσείς, αγαπητοί μου ποιος λέτε να είναι;

 

Η Κοινωνία των Πληροφοριών, η Παγκόσμια Επικοινωνιακή Κοινότατα, χρειάζεται μετά από όλα αυτά τα μοναδικά και Έναν Παγκόσμιο Αριθμό.

Υπάρχουν 665 απόψεις για το ποιος θα είναι.

Λέτε με την δική σας να γίνουν 666

 

 

 

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.