Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Πύραυλος μέσου βεληνεκούς κατά της Ιερουσαλήμ

Πώς κλιμακώνονται οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

news247  

Πύραυλο μέσου βεληνεκούς ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε η Χαμάς εναντίον της Ιερουσαλήμ, λίγα λεπτά αφότου ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στην πόλη.

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε μια ρουκέτα Κάσαμ στην Ιερουσαλήμ, μερικά λεπτά αφού ήχησαν οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού στην ιερή πόλη. Ο ισραηλινός σταθμός μετέδωσε ότι η ρουκέτα έπεσε στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, ενώ υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν απώλειες.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ, η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε με στόχο την Ιερουσαλήμ από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε σημείο εκτός της πόλης. Ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι σειρήνες ήχησαν σε προειδοποίηση για τις ισραηλινές πόλεις που βρίσκονται κοντά στην ιερή πόλη.

Λίβανος: Παλαιστίνιοι πρόσφυγες διαδήλωσαν καταγγέλλοντας τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες διαδήλωσαν σήμερα σε όλο τον Λίβανο, εκφράζοντας την οργή τους για τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση ήταν αυτή που οργανώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Άιν αλ Χίλουε, στο νότιο Λίβανο, όπου οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας τις πράσινες σημαίες της Χαμάς,  φώναζαν συνθήματα υπέρ της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Γάζα.

“Χαμάς, βομβάρδισε το Τελ Αβίβ”, φώναζαν μεταξύ άλλων.

Ο Άμπου Ράμπι αλ Σεχάμπι, εκπρόσωπος της Χαμάς στο βόρειο Λίβανο, δήλωσε ότι ο θάνατος του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Άχμεντ Τζαμπάρι την Τετάρτη, σε ισραηλινή επιδρομή, “πυροδότησε την παλαιστινιακή αντίσταση”.

Νωρίτερα, διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου, όπως στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια, όπου 2.000 άτομα ζήτησαν να ανοίξει η μεθοριακή διάβαση με τη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να υπάρξει δυνατότητα να σταλεί βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα. Μικρότερες συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στην Ισμαϊλίγια, το Σουέζ και τη Αλ Αρίς.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Ιράκ στον Αραβικό Σύνδεσμο δήλωσε σήμερα ότι οι αραβικές χώρες θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο ως όπλο για να ασκήσουν πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ σχετικά με τις επιθέσεις στη Γάζα.

“Το Ιράκ θα καλέσει τους Άραβες υπουργούς να χρησιμοποιήσουν το όπλο του πετρελαίου με στόχο να ασκήσουν πραγματική πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε οποιονδήποτε συντάσσεται με το Ισραήλ”, δήλωσε σήμερα στο Κάιρο στους δημοσιογράφους ο Κάις αλ Αζάουι.

“Το οικονομικό όπλο είναι το ισχυρότερο για να ενεργοποιηθεί τώρα, για να διασφαλιστεί η συμπαράσταση προς τον παλαιστινιακό λαό, καθώς δεν υπάρχει εκεί στρατιωτική δύναμη που να μπορεί να αντιπαραταχθεί στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή”, τόνισε.

Related Posts
0 Comments

No Comment.