Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΔΕΘ.

Αποφάσισαν να εκταμιεύουν τουλάχιστον 20.000 ευρώ ετησίως, για να φυλάξουν από τις κακοτοπιές τον .πισινό τους.

ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΕΝΟΧΑ ή ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΕΚΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΙΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΩΝ???

Και ξαφνικά, την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των σχετικών προσφορών, είδαμε στην ιστοσελίδα της ΔΕΘ την παρακάτω προκήρυξη:

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα προβεί στην λήψη προσφορών για την επιλογή αναδόχου για την σύναψη συμβολαίου αστικής ευθύνης για την κάλυψη των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθυντών και στελεχών της ΔΕΘ ΑΕ από απαιτήσεις τρίτων (μέτοχους, πρώην και νυν εργαζόμενους, πελάτες, πιστωτές, κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς, κυβερνητικά όργανα κλπ.) που προέρχονται από πράξεις ή παραλείψεις των Διευθυντών / Στελεχών / Μελών Διοικητικού Συμβουλίου, αποκλειστικά και μόνο κατά την άσκηση των διοικητικών και διευθυντικών καθηκόντων τους.

Οι προσφορές θα πρέπει να καλύπτουν κατ’ ελάχιστο:
– τα έξοδα νομικής υποστήριξης του ασφαλιζόμενου,
– τα ποσά που θα επιδικασθούν ως αποζημίωση από τα αρμόδια δικαστήρια,
– τα ποσά πιθανού εξώδικου διακανονισμού μεταξύ των αντιδίκων μερών,
– κάθε απαίτηση φυσικού προσώπου για τη ζημιά που αυτός υπέστη από απαίτηση που εγείρεται εναντίον του,
– την εταιρία για την ζημιά που υπέστη αποκαθιστώντας απαίτηση που εγείρεται εναντίον ασφαλισμένου προσώπου,
– τα ποσά που μπορεί να προκύψουν από απώλεια χρημάτων, χρηματικές ποινές, απώλεια ζωής από ατύχημα, μόνιμη ολική και μόνιμη μερική ανικανότητα από ατύχημα, έξοδα υπεράσπισης και έξοδα ερευνών για οποιαδήποτε υπόθεση.
Η προσφορά θα πρέπει να καλύπτει και κάθε συνδεδεμένη με την εταιρία επιχείρηση, και να αναφέρεται το ανώτατο όριο ασφαλιστικής ευθύνης για κάθε φυσικό πρόσωπο και για την εταιρία.
Σημειώνουμε ότι η ΔΕΘ ΑΕ διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο και απασχολούνται σε αυτήν 36 εργαζόμενοι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους το αργότερο μέχρι την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 στο Γραφείο Προμηθειών και Συμβάσεων της ΔΕΘ ΑΕ καθημερινά και κατά τις ώρες 09:00 – 13:00. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται κατ’ ανώτατο σε 20.000 ετησίως»
Κωνσταντίνος Μαυράκης,
MRICS Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ

Πρόκειται για πρόκληση πρωτοφανή.
Πρόκειται για θράσος απύθμενο.
Και είναι σαφές πως πίσω από αυτή την πρόκληση αποκαλύπτεται και ένας ένοχος φόβος που κάποιοι δε διστάζουν να επιβαρύνουν τη ΔΕΘ με ένα διόλου ευκαταφρόνητο τίμημα, προκειμένου να «εξαγοράσουν» την «ξενοιασιά» και τους πιθανούς εφιάλτες που τροφοδοτούν την όποια ανασφάλειά τους.

Κι εμείς ρωτάμε.

1.Τι λόγο έχουν να τρέμουν τα πρωτοπαλίκαρα της ΔΕΘ τους μετόχους (δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο), και αγωνιούν να ασφαλίσουν τις «πράξεις και τις πιθανές παραλείψεις» τους έναντι αυτού, αν η διοίκηση που ασκούν διαφυλάσσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα του φορέα, του Ελληνικού Δημοσίου και δρομολογεί αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για το καλό της επιχείρησης???
2.Τι λόγο έχουν τα πράσινα πρωτοπαλίκαρα της ΔΕΘ να φυγομαχούν έναντι των πελατών, των πιστωτών, των κρατικών υπηρεσιών, των οργανισμών και των κυβερνητικών οργάνων???
3.Και κυρίως τι λόγο έχουν να σκιάζονται τα λεβεντόπαιδα της ΔΕΘ για πράξεις ή παραλείψεις τους έναντι πρώην και νυν εργαζομένων της επιχείρησης???
4.Είναι ή δεν είναι δεδομένο πως εκεί διορίστηκαν – με πακέτο διόλου ευκαταφρόνητων αποδοχών – προκειμένου να προλαμβάνουν πιθανές πράξεις και παραλείψεις που θα μπορούσαν να εκθέσουν το φορέα που τους αμείβει???
5.Και τέλος αν αισθάνονται την ανάγκη να «ασφαλιστούν» για τα πιθανά «ανθρώπινα» λάθη τους κατά το διοικείν, γιατί δεν πληρώνουν από την τσεπούλα τους το τίμημα της ασφάλισης και επιλέγουν να φορτώσουν το κόστος του ακριβοπληρωμένου τους πισινού στο κόστος διοίκησης της ΔΕΘ???

Το βέβαιο είναι πως ο πολιτικός προϊστάμενος της εν λόγω ΔΕΚΟ, έχει μια και μόνο υποχρέωση:

1. Να κηρύξει άμεσα άκυρη την προκήρυξη αυτού του πολλαπλά φωτογραφικού διαγωνισμού.
2. Να προβεί σε ουσιαστική διερεύνηση των υπογεγραμμένων συμβάσεων και διοικητικών ή άλλων αποφάσεων οι οποίες έχουν ληφθεί από τα εν λόγω πρωτοπαλίκαρα.
3. Να ελέγξει ουσιαστικά το «πακέτο» των παρεχόμενων σε αυτά αμοιβών και τη στοιχειοθετημένη νομιμότητά του. Και τέλος.
4. Να ζητήσει άμεσα την παραίτησή τους από το Δ.Σ. της ΔΕΘ και μάλιστα με τρόπο παραδειγματικό για όλους τους υπόλοιπους επίδοξους και εκ του ασφαλούς μάγκες.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η σιωπή και η αδράνεια θα ισοδυναμεί με απόπειρα συγκάλυψης, αφού όλα δείχνουν πως πίσω από τέτοιες «πρωτοβουλίες», υπάρχουν πράγματα που τουλάχιστον μυρίζουν άσχημα στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Μακάρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Αλλά το να αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες τα ακριβοπληρωμένα παλικάρια της ΔΕΘ, σε συνθήκες που το σύνολο του Ελληνικού λαού στενάζει σε καθεστώς απόλυτης δυστυχίας και εξαθλίωσης, αν μη τι άλλο προκαλεί σοβαρά και εύλογα ερωτηματικά.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν να αποδείξετε ότι είναι και αβάσιμα.

Υ.Γ. Και μη μας πείτε βρε λεβεντόπαιδα ότι σας πήρε ο πόνος και για τους 36 εργαζόμενους της ΔΕΘ, διότι όταν εσείς προσδιορίζετε πως μια ενότητα απαιτήσεων από τις οποίες θέλετε να διασφαλιστείτε είναι αυτές των “πρώην και νυν εργαζομένων”,  θα πρέπει να μπείτε στον κόπο να εξηγήσετε και σε μας τους αφελείς τι είδους απαίτηση μπορεί να έχει ένας “πρώην ή νυν εργαζόμενος’ από εναν νυν εργαζόμενο, και η οποία μάλιστα να προκύπτει από πράξη η παράλειψη των Διευθυντών και των στελεχών.

Related Posts
0 Comments

No Comment.