Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Προσφυγή Ιατρικού Συλλόγου στο ΣτΕ λόγω ΑΜΚΑ

Την ακύρωση απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, βάσει της οποίας είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ΑΜΚΑ στα συνταγολόγια των ιατρών, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας πως παραβιάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των λειτουργών του Ιπποκράτη, όπως είναι η ηλικία τους.

Ειδικότερα, στην προσφυγή του ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (56/2010) με την οποία η επεξεργασία του δεδομένου της ηλικίας των ιατρών θεωρείται νόμιμη, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της αξιοπρέπειας του ατόμου, της ισότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας.

Επιπλέον, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς η ηλικία του γιατρού γίνεται γνωστή στον πελάτη, το φαρμακοποιό και τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΙΣΑ οι γιατροί είναι η μοναδική κατηγορία επαγγελματιών που υποχρεούται σε κάθε εργασιακή του πράξη, τη συνταγή, να αποκαλύπτει την ηλικία του.

 

Πηγή http://www.cosmo.gr/News/Hellas/296945.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.