Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ “BANCOR”Κάποτε μιλούσαμε για τη «θεωρία συνωμοσίας», που συζητείτο ανοιχτά μεταξύ των εθνών του κόσμου και για το παγκόσμιο νόμισμα που ονομάζεται “Bancor» και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία από την παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα.


“Δώστε μου τον έλεγχο του χρήματος ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους της”, είχε δηλώσει ο Mayer Amscel Rothschild της Elite Rothschild Banking. Και είναι προφανές ότι τα άτομα που ελπίζουν να αποκτήσουν την εξουσία, θα το κάνουν, έχοντας τον έλεγχο των χρημάτων, όχι μόνο ενός έθνους, αλλά των νομισματικών συστημάτων όλων των εθνών, σε μια ενιαία Κεντρική Τράπεζα με ένα παγκόσμιο νόμισμα”.

Σε εκείνη την περίπτωση, όποιος ελέγχει το νομισματικό σύστημα του κόσμου, θα έχει τον έλεγχο και θα μπορεί να επηρεάζει την πολιτική και τους νόμους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα από τα πρώτα μέτρα, που θα ενσωματώσουν το παγκόσμιο νόμισμα, όμως, φαίνεται να είναι η καταστροφή των νομισμάτων ανά τον κόσμο, προκειμένου να δικαιολογήσει την έναρξή του.

Βήματα για την επίτευξη αυτής της Νέας (νομισματικής) Παγκόσμιας Τάξης βρίσκεται στα “σκαριά” εδώ και πολύ καιρό και οι υποστηρικτές είναι υπομονετικοί και σκόπιμοι. Μιλούν για ένα παγκόσμιο νόμισμα, που θα άρχιζε να λειτουργεί, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν John Maynard Keynes και η βρετανική κυβέρνηση πρότεινε τον «Bancor” ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Παρόλο που έχει περάσει χρόνος, με πολλές προσπάθειες, φαίνεται πως η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει θέσει το στάδιο για τη διάλυση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για το προτεινόμενο Bancor.

Η Federal Reserve και η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να υποτιμήσουν το δολάριο, μέσω της “χαλάρωσής” του, όπως την αποκαλούν.

Ο υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner, δήλωσε, εκ νέου, το 2009, πως οι ΗΠΑ θα είναι ανοικτές σε ένα ενιαίο νόμισμα στον κόσμο!


http://elladasimera.blogspot.com/2010/0 … z1ATeDlsRU

————————–

 

 

A paper entitled “Reserve Accumulation and International Monetary Stability” by the Strategy, Policy and Review Department of the IMF recommends that the world adopt a global currency called the “Bancor” and that a global central bank be established to administer that currency. 


Διαβάστε το εδω http://www.imf.org/external/np/pp/eng/2010/041310.pdf

Αναφέρεται στο bankor απο την σελίδα 26


A global currency, bancor, issued by a global central bank (see
Supplement 1, section V) would be designed as a stable store of value that is not tied
exclusively to the conditions of any particular economy.

Related Posts
0 Comments

No Comment.