Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Πρόεδρος του Κοσσόβου ανέλαβε ο αμερικανός πρέσβης

Η λύση στην πολιτική κρίση που δημιουργήθηκε στο ψευδοκράτος του Κοσσόβου, με την ακύρωση από το συνταγματικό δικαστήριο , της εκλογής του Μπεγκιέτ Πατσόλι, στην προεδρία της Δημοκρατίας , δόθηκε από τον αμερικανό πρεσβευτή Κρίστοφερ Ντέλλ. Λόγω της πίεσης του χρόνου, και επειδή οι διαφορές ανάμεσα στους «εντοπίους» και τις «φαμίλιες» τους είναι αγεφύρωτες, «πρόεδρος» ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Ντέλλ, και διόρισε ως «αντ΄ αυτού», την 36χρονη μεταφράστρια Ατιφεγιέ Γιαχάγκα, που είχε προαχθεί εν τω μεταξύ σε «υποστράτηγο» και υποδιοικητή της αστυνομικής δύναμης του Κοσσόβου.(Το γιατί η μεταφράστρια έγινε υποδιοικητής δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση). Η «Βουλή του Κοσσόβου», σε μια επίδειξη «εθνικής ομοψυχίας», εξέλεξε την Πέμπτη το βράδυ, την κ. Ατιφεγιέ Γιαχάγκα, αναπληρωτή γενικό διευθυντή της αστυνομίας του Κοσσόβου, ως νέο πρόεδρο του ψευδοκράτους, από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, με την πλειοψηφία των δύο τρίτων , δηλαδή με 80 ψήφους υπέρ, από τους 120 βουλευτές της Βουλής του Κοσσόβου. Ο αποδιοπομπαίος «εργολάβος του Γιέλτσιν», κ. Πατσόλι, διορίστηκε από τον «πρόεδρο» Ντέλλ πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσσόβου, αφού προηγμένως εδέχθη να μην θέσει και πάλι υποψηφιότητα για πρόεδρος. Με απόφαση του «εμπόρου ανθρωπίνων οργάνων» και πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι οι αρμοδιότητες του κ. Πατσόλι , θα είναι , « τα διεθνή θέματα και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

 

Με τον τρόπο αυτό διεσώθη και ο συνασπισμός «Δημοκρατικού Κόμματος» και «Συμμαχίας για το μέλλον του Κοσσόβου». Η «επένδυση» της «Lydian International Ldt» και της «European Nickel Plc», που εξάγουν, χρυσό, ασήμι, νικέλιο, κοβάλτιο, ουράνιο, μόλυβδο και διαμάντια, από το Κόσσοβο, έχει «διακανονιστεί», ταυτόχρονα με την κήρυξη της «ανεξαρτησίας» του Κοσσόβου το 2008, οπότε ο κ. Πατσόλι, δεν θα έχει να ασχοληθεί με το, «υπέδαφος». Ο «μαρτυριάρης» κ. Πατσόλι, «εκδικήθηκε» τους πολιτικούς του αντιπάλους, με δηλώσεις του στον Τ/Ο σταθμό Κλάν, της Πρίστινας , όπου απεκάλυψε ότι στην κοινή σύσκεψη που συγκάλεσε υπό την προεδρία του ο κ. Κρίστοφερ Ντέλλ, με την Συμμετοχή του Χασίμ Θάτσι (PDK) , του Ισα Μουσταφά (LDK), και του ιδίου, ο κ.Ντέλλ τους ανακοίνωσε το όνομα του νέου προέδρου, τον οποίο έπρεπε να εκλέξουν. « Ο Χασίμ Θάτσι και ο Ισα Μουσταφά αντάλλαξαν ματιές, έκπληξης και απορίας όταν μας ανακοινώθηκε το όνομα της Ατιφεγιέ Γιαχάγκα», δήλωσε ο κ. Πατσόλι, που πρόσθεσε, «Αφού τους ανακοίνωσα ότι αποσύρομαι, ο αμερικανός πρέσβης, άνοιξε έναν φάκελο και είπε. Θα πρέπει να το αποδεχθείτε αυτό για να μην χάσετε έναν ισχυρό φίλο και για να προχωρήσει η αμερικανική ατζέντα για το Κόσσοβο. Από τον φάκελο, έβγαλε ένα χαρτί με το όνομα της Ατιφεγιέ Γιαχάγκα ».

 

Ο κ.Κρίστοφερ Ντέλλ έκανε επίσης δήλωση στην οποία ανέφερε ότι, « η Ατιφεγιέ Γιαχάγκα απέσπασε τον θαυμασμό και την εκτίμηση όλων όσων συνεργάστηκαν μαζί της , από την υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, μέχρι τους εκατοντάδες αμερικανούς αστυνομικούς που είναι υπερήφανοι που συνυπηρέτησαν μαζί της τα τελευταία 11 χρόνια». Οπως είναι προφανές η τύχη της κ. Γιαχάγκα, άνοιξε όταν μετέφραζε για την κ. Κλίντον. Η 36χρονη κ. Γιαχάγκα, προσελήφθη το 2000 στην αστυνομική δύναμη Κοσσόβου (KPS), από τους αμερικανούς ως μεταφράστρια.

 

Σπύρος Χατζάρας

Related Posts
0 Comments

No Comment.