Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Πραγματικές και «εικονικές» κερδοφόρες πανδημίες.

Δημοσιεύτηκε από ΚΛΑΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Αυτή η βασισμένη σε αμφίβολα επιστημονικά δεδομένα παραφροσύνη επαναλήφθηκε κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος SARS το 2003, τη χρονιά του πολέμου της Νέας Τάξης στο Ιράκ. Με το SARS εμφανίστηκαν 8.000 κρούσματα και 800 θύματα. Ο Π.Ο.Υ. κήρυξε πανδημία το Μάρτιο του 2003. Τα ΜΜΕ έσπερναν τον μαζικό εκφοβισμό με αναφορές πως έρχεται αρρώστια «χειρότερη και από το AIDS». Στα αεροδρόμια των Η.Π.Α. κατηύθυναν τους επισκέπτες από την Ν.Α. Ασία σε εξετάσεις ενώ παγκόσμια οι «ειδήμονες» παρότρυναν για μαζικούς αντιγριπικούς εμβολιασμούς. Όταν οι φαρμακευτικές πολυεθνικές ξεπούλησαν τα αποθέματα η υστερία κόπασε και ο Π.Ο.Υ. απέσυρε την ταξιδιωτική καραντίνα που είχε επιβάλει σε μια σειρά χώρες (Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Μαλαισία). Γενικότερα, οι ασιατικές οικονομίες δέχτηκαν βαρύ πλήγμα και σύμφωνα με την Τράπεζα Ασιατικής Ανάπτυξης η ζημιά που οφείλεται στην επιδημία ανήλθε στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο τομέας που επηρεάστηκε ειδικότερα από τις μειώσεις της επισκεψιμότητας (κατά 20% έως 70%) ήταν αυτός του τουρισμού [5]

 

Το 2005-2006 ο Η5Ν1, η αποκαλούμενη νόσος των πουλερικών είναι η επόμενος εχθρός.

Ο ιός εντοπίζεται σε κοτόπουλα των υπερεντατικών εκτροφείων της Ν.Α Ασίας και το σύνθημα που πέρασε ήταν πως πλησιάζει η «τρομερή πανδημία που πιθανά θα προκληθεί από την μελλοντική μετάλλαξη του Η5Ν1»Τον Σεπτέμβρη του 2005 γίνεται στη Μάλτα επιστημονικό συνέδριο για τη γρίπη. Παίρνουν μέρος πολλοί ειδικοί επιδημιολόγοι. Χορηγοί ήταν μεγαεταιρίες αντι-ιικών φαρμάκων και αντιγριπικών εμβολίων. Οι επιδημιολόγοι ανάφεραν ότι «αργά ή γρήγορα θα υπάρξει πανδημία» Ύστερα από το συνέδριο αυτό αρχίζει μια εκφοβιστική σταυροφορία των ΜΜΕ άνευ προηγουμένου. Ο δε γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. δηλώνει ότι «Δεν γνωρίζουμε το πότε, αλλά μια πανδημία θα πραγματοποιηθεί». O πανικός και ο φόβος του θανάτου αξιοποιείται από την κυβέρνηση Μπους και με τη συνδρομή του Π.Ο.Υ. χρεώνονται τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής των μικρών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων ως φορείς της νόσου αντί να ελεγχθούν οι ανθυγιεινές εγκαταστάσεις των μεγάλων βιομηχανικών ορνιθοτροφείων. Αυτό είχε ως συνέπεια την οικονομική εξόντωση των μικρών αγροτών ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Tyson Foods του Αρκάνσας των ΗΠΑ και η Charoen Pokphand Group του Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης ανοικοδομούσαν την βιομηχανική παραγωγή πουλερικών προς όφελός τους.

…Το Νοέμβριο του 2005 η κυβέρνηση Μπους απευθύνθηκε στο Κογκρέσο με ένα σχέδιο κόστους 7,1 δισ. δολ. ώστε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της έρευνας, της προμήθειας και της αποθήκευσης αντι-ιικών φαρμάκων με το κυρίαρχο επιχείρημα της επείγουσας ετοιμότητας για την επικείμενη πανδημία γρίπης…Ο Μπους επίσης σε λόγο του στο Κέντρο των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας υποστήριξε την ανάγκη νομοθετικής προστασίας των Φαρμακευτικών πολυεθνικών από πιθανές αγωγές σε ενδεχόμενες παρενέργειες των νέων εμβολίων. Επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο πλήθος χωρών και οργανισμών εντάχθηκαν σε διαδικασίες συγκέντρωσης 1,9 δισ. δολ. για τη χρηματοδότηση του «πολέμου ενάντια στη γρίπη των πουλερικών». Όλα αυτά λοιπόν πρόσφεραν μια ευνοϊκότατη χρονική συγκυρία για την κερδοφορία των βιοτεχνολογικών-φαρμακευτικών πολυεθνικών όπως Gilead Sciences, Hoffman-La Roche, GlaxoSmithKline, Sanofi-Aventis κ.α. Γι αυτές πράγματι ήταν η χρονιά που «η κότα γεννά χρυσά αυγά»….

 

Tamiflou και Relenza

ήταν τα δύο κύρια φάρμακα που πάνω τους στηρίχτηκε ο «αντι-ιικός πόλεμος» απέναντι στην νόσο των πουλερικών. Το Tamiflu, παράγεται από την ελβετική φαρμακευτική Hoffman-La Roche και το Relenza το κατασκευάζει η αγγλική φαρμακευτική GlaxoSmithKline. Ειδικά το Tamiflu με το πατρονάρισμα της κυβέρνησης Μπους διαφημίστηκε και διαδόθηκε διεθνώς ως η πανάκεια στη γρίπη Η5Ν1. Πριν να έρθει στην Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο του 2001, ο Ράμσφελντ ήταν πρόεδρος της βιοφαρμακευτικής εταιρείας, Gilead Sciences στην Καλιφόρνια. Η Gilead Sciences κατέχει τα αποκλειστικά παγκόσμια δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για το Tamiflu που παράγει η ελβετική φαρμακευτική Hoffman-La Roche. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο τύπο, υπολογίζεται πως ο Ράμσφελντ ως ο μεγαλύτερος κάτοχος μετοχών στην Gilead (που λάβαινε το 10% της κάθε δόσης Tamiflu που έδινε η Roche) έβγαλε το 2004-2005 γύρω στα 25 εκατομμύρια δολάρια κέρδη απ’ την άνοδο των μετοχών της Gilead, τις οποίες διατήρησε στην κατοχή του παρότι ήταν υπουργός Άμυνας. Τα αποθεματικά της Gilead από 258 εκατ. δολάρια το 2004 τώρα ξεπερνούν τα 1,53 δισ. δολάρια [8]. Περιέχει συστατικά που θα μπορούσαν δυνητικά να έχουν σοβαρότατες συνέπειες για το ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα ενώ σύμφωνα με επισημάνσεις συχνά προκαλεί ναυτία, ζάλη και άλλα συμπτώματα. Η μαζική χρήση του Tamiflu χαρακτηρίστηκε από σοβαρές παρενέργειες.Σύμφωνα με τον ιαπωνικό τύπο πολλά παιδιά στα οποία χορηγήθηκε το φάρμακο παρουσίασαν ψυχική αποδιοργάνωση με απόπειρες αυτοκτονιών (άλμα στο κενό από τα παράθυρα). Το FDA εξέδωσε προειδοποιητική ανακοίνωση η οποία αναφερόταν σε 12 θανάτους παιδιών και σε ιατρικές εκθέσεις για σοβαρές ψυχικές και σωματικές βλάβες (παραισθήσεις, καρδιακές και πνευμονολογικές διαταραχές κ.α.) …

Θα μπορούσε η επέλαση συγκεκριμένων ιών της γρίπης να έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα εργαστηριακών γενετικών τροποποιήσεων; Ο Leonard Horowitz, ειδικός στη δημόσια υγεία και μελετητής των γενετικών τροποποιήσεων για στρατιωτικούς σκοπούς ανάφερε πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό να παραχθεί στο εργαστήριο με στόχο την ψυχολογική χειραγώγηση των πληθυσμών


Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσίευση στο Bloomberg στις 13 Μαΐου 2009, ένας προεξέχων επιστήμονας που συμμετέχει άμεσα στις έρευνες ανάπτυξης του Tamiflu, ο καθηγητής Adrian Gibbs του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου (ANU), δήλωσε ότι ο ιός H1N1 πιθανώς να «προέκυψε από τον εργαστηριακό πειραματισμό ή την παραγωγή του εμβολίου». Σύμφωνα με τον Adrian Gibbs « θα μπορούσε να είναι ένα λάθος»που συνέβη σε μια μονάδα παραγωγής εμβολίου ή ο ιός θα μπορούσε να έχει πηδήσει από έναν χοίρο σε ένα άλλο θηλαστικό ή ένα πουλί πριν φθάσει στον άνθρωπο» [11].

Από τις πρώτες κιόλας εκθέσεις μόλις εκδιπλώθηκε η γρίπη των χοίρων, μέσα σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα «έκτακτης ανάγκης», εκφοβισμού και φόβου και της συνακόλουθης υπερβάλλουσας ζήτησης, οι ερευνητές δουλεύουν ασταμάτητα νυχθημερόν στα βιοτεχνολογικά και φαρμακευτικά ερευνητικά κέντρα για να βρουν νέα εμβόλια και φάρμακα, που θα «σώσουν» την ανθρωπότητα από τον Α/Η1Ν1. Οι τιμές των αντι-ιικών αποθεμάτων των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών ωθήθηκαν στα ύψη. Tamiflu και Relenza αντιμετωπίστηκαν ως εκείνα τα υπερπολύτιμα φάρμακα που είναι απαραίτητα «δια πάσαν νόσον…». Μέχρι στιγμής Tamiflou και Relenza διανέμονται με φρενήρη ρυθμό σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες και τα αποθέματά τους έχουν ήδη εξαντληθεί παρόλο που είναι αβέβαιο κατά πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματικά κατά του νέου στελέχους, το οποίο είναι γενετικά διαφορετικό από άλλα στελέχη γρίπης.

 

Η Hoffman-La Roche και η GlaxoSmithKline έχουν προσκληθεί από τον Π.Ο.Υ. να αυξήσουν την ετοιμότητα τους για επέκταση των διαθέσιμων αποθεμάτων σε πιθανολογούμενη πανδημία. Η Hoffman-La Roche απάντησε ότι ήδη μπορεί να διαθέσει προς χρήση 3 εκατομμύρια δόσεις θεραπευτικής αγωγής, αλλά μια περαιτέρω παραγωγή θα απαιτούσε ίσως και οκτώ μήνες.
Αυτό που είναι προκλητικά σκανδαλώδες σχετίζεται με την εκκωφαντική υποπληροφόρηση και παραπληροφόρηση των ΜΜΕ καθώς ο τρόπος που καλύπτουν την σημερινή περίπτωση του Α/H1N1 (γρίπη των χοίρων) τελικά επάγεται στην έκθεση ενός επικρεμάμενου νέου «μαύρου θανάτου». Ενός επαπειλούμενου κινδύνου για μια πανδημία με εκατομμύρια θύματα και αυτό ως μια υποτιθέμενη κλιμάκωση νέου τύπου. Η καθοδηγημένη τούτη εκφοβιστική υστερία φαίνεται πως απευθύνεται σε «λωτοφάγους» που έχουν ταϊστεί με τον «ανθό της λησμονιάς» ώστε να αγνοηθεί το γεγονός πως ετησίως και υπό κανονικές συνθήκες η εποχική γρίπη επιφέρει 500.000 έως 1.000.000 θύματα [13].

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά παράλληλα ας λάβουμε υπόψη πως με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς κάθε χρόνο πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι από αιτίες που, υπό διαφορετικές κοινωνικές προϋποθέσεις, κατά μεγάλο μέρος θα μπορούσαν να περιοριστούν, όπως:

-40 εκατομμύρια άνθρωποι από πείνα
-17,5 εκατομμύρια άνθρωποι από καρδιαγγειακά νοσήματα
-7,4 εκατομμύρια από καρκίνο
-2,2 εκατομμύρια από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες
– 2 εκατομμύρια από ατμοσφαιρική μόλυνση
– 2 εκατομμύρια από AIDS
-1,6 εκατομμύρια από φυματίωση
-1,2 εκατομμύρια από τροχαία ατυχήματα
-1,1 εκατομμύρια από αυτοκτονίες
– 1 εκατομμύριο από ελονοσία [14].

για περισσότερα εδω

Related Posts
0 Comments

No Comment.