Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Που είναι οι πατριώτες πολιτικοί; Τι περιμένουν;

Γράφει η Ιδεοπηγή
Είχα και έχω την γνώμη χωρίς οικονομίστικα τερτίπια ότι η επιστροφή στη δραχμή δηλαδή στο εθνικό μας νόμισμα, θα μας βγάλει απ’ το αδιέξοδο και την τραγική κατάσταση που μας έφεραν οι ευρωλιγούρηδες τσαρλατάνοι πολιτικάντηδες των τελευταίων χρόνων.
Η απάτη και τα ψέματα περί ισχυρής δήθεν Ελλάδας, περί ισότιμου δήθεν μέλους της ΕΕ και άλλων κίβδηλων διακυρήξεων, παρέσυραν τον λαό σε λογικές άκριτου καταναλωτισμού και υπερδανεισμού και κανείς απ’ τους υπεύθυνους όχι μόνο δεν θα τιμωρηθεί αλλά φροντίζει το κατεστημένο, να μας τους ξαναφορτώσει στο σβέρκο με στημένες επιτροπές δήθεν διαλεύκανσης των σκανδάλων και της διαφθοράς.
Το λογαριασμό δυστυχώς πάλι θα τον πληρώσει ο λαουτζίκος αφού τα παπαγαλάκια (Ανδριανόπουλος και σια) μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι εμείς ο λαός φάγαμε τα λεφτά και όχι τα λαμόγια και οι προστάτες τους.
Είτε κατορθώσουμε σαν λαός να τιμωρήσουμε τους φταίχτες είτε όχι τα βάρη της οικονομικής κρίσης θα τα αναλάβουμε και το βιοτικό μας επίπεδο πιθανόν να γυρίσει στην εποχή του 50.
Η επιστροφή του εθνικού μας νομίσματος θα μας δώσει την δυνατότητα με σκληρή δουλειά και θυσίες να ορθοποδήσουμε και να ξαναδούμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Το κλίμα είναι οξυμμένο και οι ξένες Κασσάνδρες προβλέπουν οξύτατες συγκρούσεις, αναξέλεγχτες καταστάσεις και πτώχευση.
Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που έχουμε τέτοια γεγονότα στην Ελλάδα και στο παρελθόν έχουμε πτωχεύσει πολλές φορές.
Η παραμονή στο ευρώ και ο συνεχής δανεισμός για την εξυπηρέτηση των προηγούμενων δανείων είναι φαύλος κύκλος μας αποδυναμώνει και μαθηματικά θα μας οδηγήσει σε εθνική καταστροφή.
Η παγκοσμιοποίηση δεν μας επιτρέπει να στηρίξουμε την ντόπια παραγωγή όπως παλιότερα με δασμούς στα εισαγόμενα και το χρηματιστηριακό κεφάλαιο θα απομυζά τους κόπους και τις θυσίες μας.
Αποτελεί λύση η απομόνωση της χώρας; Πρέπει να φύγουμε απ’ την ΕΕ; Πρέπει να διαολοστείλουμε το ΔΝΤ;
Δυστυχώς η Ελληνική διανόηση σιωπά ίσως μπουκωμένη απ’ τα εκατομμύρια ευρώ που φρόντισαν να της δώσουν εξασφαλίζοντας  τη σιωπή της οι διαχειριστές της εξουσίας.
Οι προτάσεις και οι ιδέες που σε μια δημοκρατία συγκρούονται και συντίθενται σε εφικτές λύσεις λείπουν μιας και τα κόμματα αποϊδεολογοποιημένα παλεύουν να σώσουν το τομάρι τους αδιαφορώντας για την επερχόμενη καταστροφή.
Εκεί που έχουμε φτάσει μόνο πολύ δραστικές και επώδυνες λύσεις, με πλήρη δημοκρατικότητα και ισοπολιτεία, θα μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.
Η ισχυροποίηση του κοινωνικού ιστού με μέτρα και αποφάσεις δίκαιες και κοινωνικά ευαίσθητες, θα αποτρέψει επικίνδυνες και διχαστικές κινήσεις που όλοι γνωρίζουμε απ’ το παρελθόν τις καταστρεπτικές συνέπειές τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα προηγούμενα είναι να έχουμε την ελευθερία κινήσεων, που θα μας δώσουν η επιστροφή στη δραχμή, η έξοδος απ’ την ΕΕ και το διώξιμο με κλωτσιές των τεχνοτρομοκρατών του ΔΝΤ. Άλλες χώρες τα κατάφεραν γιατί όχι κι’ εμείς;

Η λύση τελικά που θα δοθεί πρέπει να είναι εθνική και από πατριώτες πολιτικούς οι οποίοι αντί να παραμένουν στην αφάνεια καλά θα κάνουν να βγουν στο προσκήνιο αναλαμβάνοντας δράση έστω και εντός ή εκτός των σημερινών κομμάτων. Τα χρέη δεν είναι του λαού αλλά των λαμόγιων και των αφεντικών τους. Ας χάσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι (αφού είναι συνυπεύθυνοι) παρά να καταστραφεί η Ελλάδα. Που είναι οι πατριώτες πολιτικοί; Τι περιμένουν;

 

http://ideopigi.blogspot.com


Related Posts
0 Comments

No Comment.