Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Πως ένας Παλαιστίνιος έγινε Σιωνιστής! (μέσω “χριστιανισμού”)

Για τους χριστιανούς σιωνιστές που ‘ευδοκιμούν’ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει γράψει ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ αρκετές φορές. Το ‘κόλλημα’ που έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι πλέον, μετά την ‘φώτισή’ τους, το αντικείμενο της λατρείας τους και της αφοσίωσής τους, δεν είναι ο Χριστός, ούτε η Βίβλος. Ούτε καν η εκκλησία τους ή το δόγμα τους (πρόκειται συνήθως για ευαγγελικούς ή πεντηκοστιανούς). Αλλά το ΙΣΡΑΗΛ. Και μην πάει το μυαλό σας στο αρχαίο Ισραήλ, με τους προφήτες και τις μορφές της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά αυτό που λατρεύεται και υψώνεται είναι το σύγχρονο Ισραήλ – και μάλιστα ως κρατική οντότητα! Εκτός ότι βλέπουν όλους τους Ισραηλίτες ως τον ‘περιούσιο λαό’, στηρίζουν οποιαδήποτε πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης και


βλέπουν τον εκάστοτε πρωθυπουργό κάτι ως τον Μωυσή ή τον Δαβίδ που πρέπει να ‘πατάξει’ τους ‘αλλογενείς’ και να κρατήσει ‘καθαρή’ την “αγία γη”. Αλλιώς ‘η οργή του Θεού’ θα πέσει επάνω του! Φυσικά, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απλή αγάπη ή σεβασμό προς τον λαό Ισραήλ, κάτι που είναι αυτονόητο (όπως άλλωστε για κάθε λαό) για κάθε άνθρωπο που ενστερνίζεται την χριστιανική πίστη και τα λόγια του Χριστού. Εδώ μιλάμε για ένα ‘στρατό’ με τέτοια πίστη και αφοσίωση που δύσκολα βρίσκεις ακόμα και μεταξύ των Ισραηλινών! Το “αστέρι του Δαβίδ” είναι ένα ‘ιερό σύμβολο’ που δεσπόζει στις αίθουσές τους και στις ιστοσελίδες τους και η υπεράσπιση του Ισραήλ ο ‘ιερός αγώνας’. Ποτέ δεν θα καταγγελθεί η οποιαδήποτε βιαιότητα κατά του παλαιστινιακού λαού. Ποτέ και πουθενά. Κανένα θύμα δεν δημιουργεί ‘χριστιανικά σπλάχνα’ εάν βρίσκεται στην πλευρά των Παλαιστινίων. Ακόμα και αν πρόκειται για βρέφος. «Δεν είδα, δεν ξέρω» μοιάζει να λέει το ‘ευαγγέλιο’ του ‘χριστιανικού σιωνισμού’.


Το παρακάτω είναι ένα τέτοιο δείγμα ‘μεταστροφής’. Όχι από το Ισλάμ στον χριστιανισμό, αλλά από το Ισλάμ στον ‘χριστιανικό’ σιωνισμό. Το άρθρο είναι από Ισραηλινή ιστοσελίδα. Και πρόκειται για μεταστροφή Παλαιστίνιου μουσουλμάνου, υποτίθεται, στον χριστιανισμό. Όμως, όπως λέει ο ίδιος ο στόχος του και η αποστολή του είναι υπέρ ενός ονόματος. Και αυτό το όνομα δεν είναι “Χριστός”, ούτε καν “Jeshua”… Ποιο να είναι άραγε;;; Ακολουθεί το άρθρο…


“Ένας Παλαιστίνιος Σιωνιστής;”

Μπορεί να ακούγεται σαν οξύμωρο σχήμα, κι όμως αυτή είναι η σωστή περιγραφή για τον Walid Shoebat, ένα εν δυνάμει τρομοκράτη, ο οποίος τώρα ζει στο Bay Area (του San Francisco).

Σε μια πρόσφατη εμφάνισή του σε μέλη της ομάδας ‘Γέφυρες για το Ισραήλ’ (Bridges to Israel) του Berkeley, ο Shoebat φόρεσε το kippah του και περήφανα διακήρυξε ‘Ani Tzioni’ – «είμαι σιωνιστής» – στα εβραϊκά.

Η ομιλία του Shoebat σε μια ομάδα περίπου 40 ατόμων, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ‘Berkeley’s Congregation Netivot Shalom’ (Συναγωγή στην Καλιφόρνια). Το τοπικό παράρτημα του Bridges to Israel, που ιδρύθηκε από τον Seymour και την Hilda Kessler, δεν έχει σχέση με τη συναγωγή, αλλά ορισμένα από τα μέλη του έχουν.

Ο 42χρονος Shoebat, προέρχεται από το Beit Sahour, έξω από τη Βηθλεέμ. Είναι γιος Παλαιστίνιου μουσουλμάνου πατέρα και Αμερικάνας χριστιανής μητέρας. Ο προπάππους του από την πλευρά της μητέρας του ήταν ο δήμαρχος της πόλης Eureka της επαρχίας Humboldt των ΗΠΑ, ενώ ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του ήταν φίλος με το Μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ, Haj Amin al-Husseni, που συμμάχησε με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Οι γονείς του Shoebat γνωρίσθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, παντρεύτηκαν και επέστρεψαν στη Δυτική Όχθη. Αφού έφτασαν εκεί, ο πατέρας του πήρε και κράτησε το διαβατήριο της μητέρας του. Αν και εκείνη προσπάθησε να φύγει αρκετές φορές, δεν τα κατάφερε.

Ως νέος ο Shoebat συμμετείχε σε ορισμένες πολιτικές δραστηριότητες – όπως όταν μια φορά, που τοποθέτησε μία παλαιστινιακή σημαία στην κορυφή ενός τζαμιού και μια άλλη φορά που πέταξε πέτρες σε Εβραίους που προσεύχονταν στο Τείχος των Δακρύων.

Αυτές οι ενέργειες τον οδήγησαν στη φυλακή, όπου συνάντησε μερικούς αγωνιστές που επέλεξαν τον 16χρονο για μια ειδική αποστολή: να παραδώσει ένα καρβέλι ψωμί με κάποια εκρηκτικά μέσα στο υποκατάστημα της Τράπεζας Leumi στη Βηθλεέμ.

“Την τελευταία στιγμή τρομοκρατήθηκα έως θανάτου”, είπε. «Ήξερα ότι δεν ήθελα να το κάνω, και το πέταξα πάνω από την οροφή. Ευτυχώς κανείς δεν έπαθε κακό.”

Σε ένα άλλο περιστατικό, παραλίγο να λιντσάρει ένα ισραηλινό στρατιώτη. Ο στρατιώτης προσπαθούσε να πιάσει ένα παιδί που του είχε πετάξει μία πέτρα, και ο Shoebat και άλλοι έπεσαν πάνω του, τραυματίζοντάς πριν προλάβει να ξεφύγει.

Όταν ήταν 18 χρονών, ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε ‘ακτιβιστής’ στο Σικάγο, συγκεντρώνοντας χρήματα για την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (P.L.O.).

Αλλά ο Shoebat σήμερα είναι ένα εντελώς διαφορετικό άτομο. Αν μπορούσε, θα ήθελε να συναντήσει εκείνο τον στρατιώτη και όπως λέει ο ίδιος, να του ζητούσε να τον συγχωρήσει. «Είναι στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό ότι θέλω να ‘καθαρίσω’ με αυτό, αλλά δεν ξέρω πώς.”

Η ‘αλλαγή’ ξεκίνησε μετά τον γάμο του με μία χριστιανή. Στην προσπάθειά του να της αποδείξει ότι το Ισλάμ ήταν ο αληθινός δρόμος, άρχισε να διαβάζει τη Βίβλο για να αποδείξει πόσο λάθος της ήταν.

«Το 1993 άρχισα να ψάχνω στο βιβλίο του εχθρού μου, το Tanach (εβραική Βίβλος)», είπε στην ομιλία του, «και ήρθα στο συμπέρασμα ότι ο εβραϊκός λαός είναι ο πιο ειρηνικός λαός πάνω στη γη.”

Τώρα είναι Χριστιανός, του οποίου η αγάπη για το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό είναι γνήσια.


«Έρχομαι σε εσάς από αγάπη για τον λαό σας και τη Βίβλο σας, για να πω ότι ο λαός μου είναι λάθος. Οι Άραβες και οι μουσουλμάνοι είναι λάθος.

“Οι Εβραίοι έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στη γη τους. Μήπως αυτό με κάνει φανατικό; Ωραία!”

Αυτές οι πεποιθήσεις του έχουν δημιουργήσει τεταμένες σχέσεις με την οικογένειά του. “Ο πατέρας μου θέλει να με σκοτώσει», είπε. Σε μια οικογενειακή συγκέντρωση πριν από μερικά χρόνια, του είπαν ότι ο γιος του πρέπει να έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους Εβραίους. Φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι έχουν πει ότι πρέπει να πεθάνει, επειδή εγκατέλειψε το Ισλάμ, πρόσθεσε. Αλλά αυτό δεν τον κλονίζει.

Αν και εργάζεται ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο πραγματικός στόχος του τώρα, είπε, είναι να διαδώσει αυτό που βλέπει τώρα ότι είναι η αλήθεια.

«Αυτή είναι η αποστολή μου τώρα – να πάω στους Αμερικανούς και στις εκκλησίες και οπουδήποτε μπορώ να πάω και να εξηγήσω το σχέδιο του Θεού για το κράτος του Ισραήλ, και πώς ο Θεός προόριζε τον Ισραήλ να είναι ένα φως εις τα έθνη, και πώς όλο το μίσος μας προς το Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα ‘σατανικό’. “

Όταν ρωτήθηκε αργότερα γιατί δεν νιώθει περισσότερο συμπάθεια για τον αγώνα του λαού του για μια πατρίδα, ο Shoebat είπε ότι εάν πιο πολλοί Παλαιστίνιοι κατανοούσαν τις αξιώσεις που έχουν οι Εβραίοι για τη γη, όπως περιγράφεται στην Αγία Γραφή, και αυτοί, το ίδιο θα έκαναν.

«Όταν κάθισα και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου και τα πραγματικά περιστατικά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έριχνα πέτρες χωρίς ποτέ να ακούσω την εβραϊκή πλευρά», είπε. “κατέληξα στο συμπέρασμα για το Ισραήλ, ότι κάνει κατοχή στη γη χωρίς ποτέ να μάθω την ιστορία του Ισραήλ.

«Γιατί θα έριχνα μία πέτρα και θα χτυπούσα ένα στρατιώτη στο κεφάλι; Επειδή έτσι είχα κατηχηθεί στο τζαμί και στο σχολείο.

“Ποτέ δεν έμαθα για την σύνδεση των Εβραίων με τη γη”, κατέληξε. “Αλλά η πραγματικότητα είναι, ότι αυτός είναι απλά ένας λαός που επιθυμεί να έρθει στο σπίτι του.”


Σημείωση: Ήδη υπάρχει και η σελίδα ‘Palestinian Zionist Organization’!!!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.