Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Θα περιπολούν στις γειτονιές ανά δύο, ένστολοι με δίκυκλα

Αρχισε, χθες, το πιλοτικό πρόγραμμα «Αστυνομικός της Γειτονιάς», στο οποίο συμμετέχουν 218 αστυνομικοί, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε Αστυνομικά Τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Ν. Ιωνία Μαγνησίας, Χαλκίδα, Λαμία, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Ρόδο και Ερμούπολη.Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσία και δραστηριοποίηση των αστυνομικών στις γειτονιές των αστικών κέντρων.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής 2010 – 2014, με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, μετά την αξιολόγηση της εφαρμογής του.

Οπως σημειώνεται, στόχος του προγράμματος είναι η παρουσία και δραστηριοποίηση των αστυνομικών στις γειτονιές των αστικών κέντρων και της περιφέρειας μέσα από το νέο αυτό θεσμό, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, στην πυκνότητα – σύνθεση πληθυσμιακών ομάδων, στα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία της εγκληματικότητας και γενικότερα στις ανάγκες επικοινωνίας – διαμεσολάβησης και συμμετοχικότητας των φορέων στις τοπικές κοινωνίες.

Οι τοπικοί φορείς και οι πολίτες κάθε γειτονιάς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να ενημερώνουν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, μέσω του αστυνομικού της γειτονιάς τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να καταθέτουν τις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους, με στόχο τη βελτίωση της αστυνόμευσης, τη μείωση της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση γενικά προβλημάτων αστυνομικής φύσης και εν τέλει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Οι αστυνομικοί θα περιπολούν με δίκυκλα στις γειτονιές ανά δύο, θα είναι ένστολοι, θα ασκούν καθήκοντα προληπτικής αστυνόμευσης και θα φέρουν ειδικό διακριτικό σήμα στη στολή τους.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι 218 αστυνομικοί της γειτονιάς παρακολούθησαν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πανεπιστημιακοί καθηγητές και εξειδικευμένοι εγκληματολόγοι.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης ήταν η αποστολή, το έργο τους, ο κώδικας συμπεριφοράς- δεοντολογίας, τα επαγγελματικά καθήκοντα, η επικοινωνία με τους πολίτες και η επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μετανάστες.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1766911

Related Posts
0 Comments

No Comment.